Moja działka-danutab cz.3
Re: Moja działka-danutab cz.3
Jadziu ja nie narzekam nie należę do tych osób lubię ciągłe zmiany więc jeśli mi się coś nie podoba zawsze mogę to zmienić.
Nelu rośliny mam takie jak wiele z nas lecz duża część mojego ogrodu jest wysypana korą z niej łatwiej wyrwać chwasty jeśli się pojawiają.W jednym masz rację robimy wszystko by nam się w naszym ogrodzie podobało bo tylko wówczas czujemy się w nim dobrze i jeśli rosną w nim rośliny które uwielbiamy to już pełna radość.
Moniu clematisy to była zawsze moja pasja, pamiętam że jak kupiłam ogródek to pierwszą roślinkę jaką dostałam i sadziłam to 2 clematisy które dostałam od ojca mojej koleżanki i mam je do dnia dzisiejszego to już prawie 20 lat.
patkaza dziękuję za wizytę i pochwały dla mojego ogrodu i roślin zgromadzonych.
Nelu rośliny mam takie jak wiele z nas lecz duża część mojego ogrodu jest wysypana korą z niej łatwiej wyrwać chwasty jeśli się pojawiają.W jednym masz rację robimy wszystko by nam się w naszym ogrodzie podobało bo tylko wówczas czujemy się w nim dobrze i jeśli rosną w nim rośliny które uwielbiamy to już pełna radość.
Moniu clematisy to była zawsze moja pasja, pamiętam że jak kupiłam ogródek to pierwszą roślinkę jaką dostałam i sadziłam to 2 clematisy które dostałam od ojca mojej koleżanki i mam je do dnia dzisiejszego to już prawie 20 lat.
patkaza dziękuję za wizytę i pochwały dla mojego ogrodu i roślin zgromadzonych.
Ładny janioł -gdzie będzie postawiony?
Jutro może będzie wysłana Pustynia Parmeńska(Charteuse de parm a)
Jutro może będzie wysłana Pustynia Parmeńska(Charteuse de parm a)

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu
dla mnie Twój ogród jest wzorem do naśladowania
Taki mały Raj na Ziemi

Taki mały Raj na Ziemi

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
DANUSIU
Zdradź czym kierujesz się przy zakupię powojników. Ja mam pecha - kupię a one zaraz
chorują i padają. To praktycznie jedyne rośliny, z którymi mam kłopot.
Zdradź czym kierujesz się przy zakupię powojników. Ja mam pecha - kupię a one zaraz
chorują i padają. To praktycznie jedyne rośliny, z którymi mam kłopot.
Aniu bardzo się cieszę ale to nie Pustynia Parmeńska/Charteuse de parm a/ lecz Pustelnia Parmeńska.Był taki film w kilku odcinkach oglądałam go.Bohater tego filmu to Fabrice del Dongo.
Aniołek jest dla mojej koleżanki córki, ja też mam aniołka lecz jest na działce a gzie będzie - to niespodzianka na przyszłoroczną Waszą wizytę.
Halinko jesteś bardzo miła i jest to na pewno mój raj, tak jak inne ogródki dla jego właścicieli są raje.
Bożenko miło mi że podobało Ci się u mnie.
Krysiu kilka powojników mam bo bardzo mi się podobają i też mam z nimi kłopoty no ale cóż coś za coś. Jednak większość kupionych jest z przeznaczeniem na konkretne miejsce i te sprawują się znacznie lepiej.Kieruję się przede wszystkim w jakim miejscu dany clematis lubi rosnąć zazwyczaj kupuję te które rosną w każdym miejscu i najważniejsze to okres jego kwitnienia.Każdy clematis powinien mieć to wszystko napisane na załączonej ulotce.
Aniołek jest dla mojej koleżanki córki, ja też mam aniołka lecz jest na działce a gzie będzie - to niespodzianka na przyszłoroczną Waszą wizytę.
Halinko jesteś bardzo miła i jest to na pewno mój raj, tak jak inne ogródki dla jego właścicieli są raje.
Bożenko miło mi że podobało Ci się u mnie.
Krysiu kilka powojników mam bo bardzo mi się podobają i też mam z nimi kłopoty no ale cóż coś za coś. Jednak większość kupionych jest z przeznaczeniem na konkretne miejsce i te sprawują się znacznie lepiej.Kieruję się przede wszystkim w jakim miejscu dany clematis lubi rosnąć zazwyczaj kupuję te które rosną w każdym miejscu i najważniejsze to okres jego kwitnienia.Każdy clematis powinien mieć to wszystko napisane na załączonej ulotce.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
DANUSIU
Bardzo dziękuję
Bardzo dziękuję

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj Danusiu
)..tak róże to nawet dzisiaj jeszcze kwitną...
Ja też tej wiosny zakupiłam kilka nowych klematisów.Tez starałam się dobrać im odpowiednie miejsce i ziemię ....i powiem że mizeroty są teraz .):Aby zimę udało się im przeżyć...to zobaczę w przyszłym sezonie co a nich wyrośnie..;)
Widzę że pięknie już ogród posprzątany i do zimy przygotowany...
Mnie ten "czynnik kolekcjonerski"czasem do szału doprowadza
Jednak muszę to jakoś uporządkować na wiosnę...

Ja też tej wiosny zakupiłam kilka nowych klematisów.Tez starałam się dobrać im odpowiednie miejsce i ziemię ....i powiem że mizeroty są teraz .):Aby zimę udało się im przeżyć...to zobaczę w przyszłym sezonie co a nich wyrośnie..;)
Widzę że pięknie już ogród posprzątany i do zimy przygotowany...

Mnie ten "czynnik kolekcjonerski"czasem do szału doprowadza

Jednak muszę to jakoś uporządkować na wiosnę...

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Witaj Danusia....
Alez masz klematisów...piękna kolekcja....a wiesz...moje marnie nadal rosną....a teraz szybko przestały kwitnąć i takie jakieś brzydkie,a dałam im pod korzenie co trzeba,a potem dobre jedzonko-a one mają mnie w *****.....
A jak Twoje skrętniki??? kilka moich odmianowych padło....

Alez masz klematisów...piękna kolekcja....a wiesz...moje marnie nadal rosną....a teraz szybko przestały kwitnąć i takie jakieś brzydkie,a dałam im pod korzenie co trzeba,a potem dobre jedzonko-a one mają mnie w *****.....

A jak Twoje skrętniki??? kilka moich odmianowych padło....

Krysiu będę się cieszyć jeśli znajdziesz clematisy do swojego ogrodu.
Reniu clematisy są wybredne jednak jeśli spełnimy ich potrzeby odwdzięczą się na pewno.
Co do działki to rzeczywiście już posprzątałam.
Grażynko clematisy to jedyne kwiaty które jeszcze u mnie na działce kwitną bo tylko one nie są pościnane oczywiście nie są to wielkie kwitnienia tylko pojedyncze kwiaty.Przyznam szczerze że pod korzenie przy sadzeniu nic nie dawałam jednak zasilałam ich latem nawozem do clematisów Florovit. Moje skrętniki są marne chociaż żyją jeszcze, mam wszystkie okna od północnego zachodu a to nie miejsce jakie one potrzebują.
Reniu clematisy są wybredne jednak jeśli spełnimy ich potrzeby odwdzięczą się na pewno.
Co do działki to rzeczywiście już posprzątałam.
Grażynko clematisy to jedyne kwiaty które jeszcze u mnie na działce kwitną bo tylko one nie są pościnane oczywiście nie są to wielkie kwitnienia tylko pojedyncze kwiaty.Przyznam szczerze że pod korzenie przy sadzeniu nic nie dawałam jednak zasilałam ich latem nawozem do clematisów Florovit. Moje skrętniki są marne chociaż żyją jeszcze, mam wszystkie okna od północnego zachodu a to nie miejsce jakie one potrzebują.
Danusiu, masz rękę do klematisów! Gratuluję. Chciałam się poradzic w sprawie stanowiska dla kiężnej Diany. Kupiłam ten klematis 3 tyg. temu i posadziłam go w miejscu półcienistym. NIestety, później wyczytałam, że woli słońce. Jak myślisz, czy go na wiosnę przesadzic, czy poczekac , może da radę. Na jakim stanowisku rośnie u Ciebie? I jeszcze jedno. Pisałaś, że masz przygotowaną listę 10 klematisowych chciejstw. Co to za cudeńka chcesz kupic?
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu , w sobotę udało mi się przygotować mój doniczkowy ogród do zimy.
W mieszkaniu dosuszam jeszcze cebule.
Jak je oczyszczę i wyniosę do piwnicy to już spokojnie mogę czekać na wiosnę.
W mieszkaniu dosuszam jeszcze cebule.
Jak je oczyszczę i wyniosę do piwnicy to już spokojnie mogę czekać na wiosnę.
rosea Księżna Diana to piękny clematis jednak lubi rosnąć na wystawie płd.wsch.zach. w półcieniu też będzie rósł ale czy będzie kwitł cały czas tego nie wiem musisz się sama o tym przekonać.To prawda że na wiosnę planuję zakup kilka clematisów nie będę jednak teraz zdradzać jakie dopiero gdy gdzieś w lutym dostanę potwierdzenie zamówienia powiem jakie to będą.
Olu ja porządki już zrobiłam, poznosiłam rośliny do domu na zimę zostało mi jeszcze sadzenie róż jak przyjdą oraz ich okrywanie i też będę czekać do wiosny.
Olu ja porządki już zrobiłam, poznosiłam rośliny do domu na zimę zostało mi jeszcze sadzenie róż jak przyjdą oraz ich okrywanie i też będę czekać do wiosny.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Danusia....wprost przeciwnie....szczególnie latem....ja tez tak mam....one mają mieć światło ale nie palące słońce....a światło przecież mająMoje skrętniki są marne chociaż żyją jeszcze, mam wszystkie okna od północnego zachodu a to nie miejsce jakie one potrzebują.

Dana ,no pewnie,że Pustelnia
W moim wieku to przejęzyczenia sa na porządku dziennym.

W moim wieku to przejęzyczenia sa na porządku dziennym.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka