Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 2

Post »

dominikams pisze:U nas też było -10, jak nic :roll: Ale Bonica dalej trzyma listki, więc się nie martwię - pozostałe róże też zielone nad kopczykami. Obejrzałam przed chwilą pąki na drzewach - klon i jarząb mają już takie olbrzymie pąki, widać, że nie mogą się doczekać wiosny :wink:

Udało mi się kupić czosnek wiosenny w Castoramie, będę sadzić, potem zbierać i śmierdzieć :;230

Mimo słońca, jest zimno :roll: Może jutro będzie lepiej.

Dziewczyny, ale wam się lęgną pomysły :;230 A ja chcę kopać - warzywnik muszę przygotować :!:
Kopać??? Chyba rąbać kilofem :;230

....a tak naprawdę to ja też chce... kopać, pielić, kląć na mszyce itp
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny, myślałam, że to tylko ja taka w gorącej wodzie kąpana, a tu proszę - cała nas gromadka :wit
U nas dzisiaj nad ranem -13'C :evil: A w dzień, mimo słoneczka, mroźno i troszkę wietrznie. Może ten wiaterek przywieje cieplejsze powietrze.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

riane pisze:Weź mi nawet nie wspominaj. Słońce w dzień i mróz w nocy to najgorsze połączenie :evil:
I jeszcze brak śniegu na dokładkę :evil: :evil: :evil:
oooo śniegu to nam chyba do maja nie braknie :twisted:
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Ave pisze:a dziury po nornicach potraktujemy jak dołki na polu golfowym... :;230 :;230 i będziemy pobierać opłaty od graczy... (na zieleninki, oczywiście...) :;230 :;230
Nie marudzić mi tu proszę. :wink:
Dziury po gryzoniach są wykorzystywane przez trzmiele na gniazda. Trzmiele nie lubią samodzielnie kopać jak nie muszą. A taka norka po nornicy jest w sam raz. I w zeschniętych zeszłorocznych trawach też jest dobre miejce na założenie gniazda. Dlatego właśnie wypalanie traw jest takie szkodliwe. Niszczy całą małą faunę: żaby, jaszczurki, wszelkie owady (w tym zimujące trzmiele). A potem się dziwić, że małe plony. A jak mają być duże, skoro wiele roślin TYLKO trzmiele potrafią zapylić? Trzmiele mają dużo dłuższe "ryjki" niż pszczoły.
Agata
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny, wiosna w drodze :D ! Moja psica zaczyna linieć, a to pewny zna, że jednak zrobi sie cieplej ;:3
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Oooo, coraz więcej dowodów :D :D :D No i super, niech jeszcze trochę temperatura podskoczy :wink:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Nie będę zła jak mój pies zacznie zostawiać w domu kudły...
niech zostawia..
żeby tylko już ta wiosna przyszła :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

liska pisze:Nie będę zła jak mój pies zacznie zostawiać w domu kudły...
niech zostawia..
żeby tylko już ta wiosna przyszła :)
No, ja też bym chciała...tym bardziej, że mój pies ma krótką sierść ;-) to co mi tam.

Ukorzeniać, ukorzeniać, to już niedługo :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny pomażyć dobra rzecz . U mnie równiez wieje okropnie lodowaty wiatr . W ogrodzie wszystko wegetuje i jak na razie zadnych perspektyw na lepsze nie ma . Mam tylko cichą nadzieję ,że ten wiatr przyniesie zmianę pogody TYLKO na JAKĄ :?: :?: . Gazanie juz wykiełkowały siane 5 marca ,ale reszta milczy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

riane pisze:
Ave pisze:a dziury po nornicach potraktujemy jak dołki na polu golfowym... :;230 :;230 i będziemy pobierać opłaty od graczy... (na zieleninki, oczywiście...) :;230 :;230
Nie marudzić mi tu proszę. :wink:
Dziury po gryzoniach są wykorzystywane przez trzmiele na gniazda. Trzmiele nie lubią samodzielnie kopać jak nie muszą. A taka norka po nornicy jest w sam raz. I w zeschniętych zeszłorocznych trawach też jest dobre miejce na założenie gniazda. Dlatego właśnie wypalanie traw jest takie szkodliwe. Niszczy całą małą faunę: żaby, jaszczurki, wszelkie owady (w tym zimujące trzmiele). A potem się dziwić, że małe plony. A jak mają być duże, skoro wiele roślin TYLKO trzmiele potrafią zapylić? Trzmiele mają dużo dłuższe "ryjki" niż pszczoły.

O, to u mnie wszelkie małe towarzystwo ma jak w raju - sąsiadka z prawej od lat ma totalne chwastowisko, bo łąki i w sadzie nie kosi, sasiad z lewej też został przyjacielem stworzeń przyziemnych i też zapomniał, że ma spory areał do obrobienia :;230
U mnie dzicz została tylko nad strumieniem (łąka), ale my potwory :oops: zaczęliśmy w ubiegłym roku trochę tam kosić - kosą, a co ...
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas z 3 stron, niestety, są chwastowiska. Nie ma szans tego kosić :(
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:U nas z 3 stron, niestety, są chwastowiska. Nie ma szans tego kosić :(
Oj.... jakbyś się tak zawzięła.... :;230 Pierwszy raz widzę, jak mówisz : nie ma szans :wink: to do Ciebie niepodobne.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

To będziemy miały Dominiko super zapylone roślinki, dużo ślimaków, kretów, trochę żabek, dużo motylków i ogólnie ... sporo roboty z nasionami chwastów :;230
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nooo.... jakbym się zawzięła... ale po pierwsze trzeba by kosą (boję się), po drugie ile można wykosić, po trzecie nie mam ochoty walczyć z cudzymi chwastami (kleszcze tam siedzą) - mam swoich pod dostatkiem, i mam co robić :wink:

Nawet jakbym wykosiła na szerokość 5 m, to nasiona wiatr przywieje, więc nic mi to nie da kompletnie :roll:

Właśnie Ewuniu - niby jest przepis, że trzeba kosić swoje działki, ale ludzie mają to w nosie :roll:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tezż bym nie kosiła. Nie dałoby to najmniejszego rezultatu, jedynie byś się narobiła jak dzik. Musisz wziąć na przeczekanie. Z jednej strony fajnie nie mieć tak blisko sąsiadów, ale z drugiej ... przecież nie będziesz obrabiać cudzego pola...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”