Aniu a jakie roślinki przyniósł ci Mikołaj?
Mnie nic nie przyniósł ;:149 Ale już sobie sama wyszukałam kilka, które muszę mieć.
Pozdrawiam z zachlapanej części kraju.
A ja wczoraj podpuszczam męża i- mówię daj mi na dalie , bo chcę kupić a on pyta -ile ja -mówię 5 dych, a on bez szemrania wyjął i dał.Tylko jak zwykle pogadał, że mogę kupić sobie inne kwiaty by tylko nie wozić się z nimi tam i z pwrotem.
Dzisiaj mam radochę , bo dostałam białego ciemiernika takiego co były w Lidlu.Dostałam go za darmo bo był zwiędnięty .Oprócz tego 2 azalie też za darmo to grzechem by było nie brać.
O, to dobrze, że się tam jeszcze nie wybrałam ;-)
Z tym dawaniem za darmo lub za przysłowiową złotówkę to u nas jeszcze słabo. Jak człowiek zakłada ogród, to ogromne sumy zostawia w ogrodniczych. Ja mam taki jeden po drodze i często tam wpadam w sezonie, choć jest stosunkowo drogi, no ale najbliżej i po drodze. I nigdy, przenigdy właściciel nawet złamanego badylka gratis nie dał, choć poznaje mnie z daleka i uśmiecha się. Na dodatek rośliny ma z własnej szkółki.
Misiu , obejrzałam i jestem pełna podziwu .Wątpiłaś czy się przyjmą a tu aż tyle się przyjęło.A jakiem to są róże posadzone? Najlepiej przyjmuj.ą się róże okrywowe - mam to sprawdzone.
...Aniu ..a żebym to ja wiedziała to z roży wiekowej...
...zawsze przy domu była tylko nikt nie dbał ....olewana totalnie dopiero jak my się sprowadzilismy trochę odżyły...
..kwitnie na biało i pięknie pachnie....
Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku,
by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem,
By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój
a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem.
By prezenty ucieszyły każde smutne oczy,
by spokojna przerwa ukoiła złość
By Sylwester zapewnił szampańską zabawę,
a kolędowych śpiewów nie było dość!