Storczyki Storczykowej cz. 2
Re: Storczyki Storczykowej cz. 2
http://www.NIEDOZWOLONY-HOSTING.pl
w razie problemów z wstawieniem córka udzieli potrzebnych wskazówek
w razie problemów z wstawieniem córka udzieli potrzebnych wskazówek
Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ok, kiedyś wypróbuję tą stronę, mam nadzieję, że będzie dobra.
- Storczykowa
Pędziki Vandy i Phalaenopsisów rosną. Zaczął pękać pierwszy pąk na tym, co miał pęd zwinięty w pętelkę. Ten pęd pękł i puścił 2 odgałęzienia, które są teraz w pąkach. Pędy ma jeszcze kilka Phalaenopsisów. Żółta Vanda też puszcza, ale ją i tak chcę sprzedać (jak ktoś chce, niech pisze na PW). Phal. rózowy z białą warżką puszcza keika spomiędzy liści (to dziwne, jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby storczyk ze stożkiem puścił keiki obok siebie). Kwitnie teraz 19 Phal na 73.
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Dusiu daj żółtej Vandzie jeszcze jedną szansę,nie przekreślaj już jej tak całkiem.
- Storczykowa
Już miała dużo szans, 10 razy zrzuciła pęd, więc jej nie chcę. Może u kogoś innego by zakwitła.
- Storczykowa
Phal., który miał pędzik zwinięty w pętelkę, zaczyna otwierać pierwsze pąki. Dużo Phalaenopsisów kwitnie, bo aż 20. Pędzik puszcza na razie tylko jedna z Vand, następne pewnie też puszczą. Pączuszki equestrisa rosną, już się nie umiem doczekać.
- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cyknij fotkę zbiorową tym Twoim kwitnącym

- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Tak,tak,zrób,dawno nic nie pokazałaś
.

- Storczykowa
Już niedługo zrobię, bo w końcu wywołałam zdjęcia, jak tylko skasuję z aparatu, to zrobię trochę nowych.
Kwitnie 20 Phalaenopsisów, pędzik Vandy powolutku rośnie. Equestrisy mają pączuszki (choć martwię się o pączuszek ilocos alba, bo lekko zżółkniał). Ogólnie moje botaniczne (prócz chorego amboinensisa) mają się dobrze.
Kwitnie 20 Phalaenopsisów, pędzik Vandy powolutku rośnie. Equestrisy mają pączuszki (choć martwię się o pączuszek ilocos alba, bo lekko zżółkniał). Ogólnie moje botaniczne (prócz chorego amboinensisa) mają się dobrze.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Zazdroszczę pędziku na vandzie.. , ja nie umiem swojej dostasować odpowiedniej ilości światła w południowym oknie.. , chyba zawsze za ciemno jej , jak przysłaniam żaluzje.. , ale nie całkiem.. Ty teraz swoje vandy Cieniujesz zasłonkami do samochodu ? Mojej vandzie 2 pęd , czy korzeń , nie jestem jeszcze pewny co to jest.. , nie chce wcale rosnąć..
.

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Storczykowa
Tak, cieniuję Vandy zasłonkami do auta, bo nie mam nic lepszego, ale mimo nieestetyczności dobrze spełniają swoją funkcję i osłaniają storczyki przez zbyt silnym słońcem. A gdzie jest to coś na twojej Vandzie? Pęd ukazuje się zawsze parę liści nad poprzednim pędem, jest to taka mała, jasnozielona kulka. Korzeń jest nieco stożkowaty i pojawia się na dole rośliny, może mieć zielony lub lekko brązowawo-bordowy kolor, potem pokrywa się welamenem. Ale twoja Vanda raczej pędu na razie nie puści, jeszcze nie zakończyła poprzedniego kwitnienia, a Vandy raczej sobie robią przerwę między kwitnieniami. Przeciętna Vanda kwitnie 1-2 razy w roku, najczęściej pędy ukazują się wiosną. Bardzo rzadko, ale się zdarza, że Vanda puszcza 2 pędy naraz. Bardzo bym się cieszyła, gdyby mi któraś 2 puściła.
A do wystawy coraz bliżej, czekam z niecierpliwością
.
A do wystawy coraz bliżej, czekam z niecierpliwością

Dusiu Ty na wystawę się nie nastawiaj
W obecnej sytuacji pewnie odwołają.. Chociaż żałoba jest do piątku, to może od soboty będzie..

Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
- Storczykowa
Mam nadzieję, że będzie, musi być! Nie ma dla mnie ważniejszego wydarzenia niż wystawa storczyków, zwłaszcza, że wystawy są tak rzadko i cały rok czekałam na tą. Musi być wystawa.
- Storczykowa
Parę zdjęć tego, co u mnie obecnie kwitnie:

Wszystkie cuuudne
Ale najbardziej zauroczył mnie chyba ten pierwszy...
)))))

Magda