Rabatka w pełnym słońcu
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Rabatka w pełnym słońcu
A moją Louise coś podbiera, bo mi właśnie zaczęła usychać 

- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, co to może być ?
Może kret albo mrówki, chyba nie zmarzła

Może kret albo mrówki, chyba nie zmarzła

- AniaDS
- Kontakt:
Nie mam pojęcia
Kret u mnie na razie nie szaleje, mrówki owszem, ale tak szybko takich strat nie czynią.
Ta róża już na jesień mi trochę chorowała, jakby miejsce jej nie pasowało.

Kret u mnie na razie nie szaleje, mrówki owszem, ale tak szybko takich strat nie czynią.
Ta róża już na jesień mi trochę chorowała, jakby miejsce jej nie pasowało.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu zauważyłam,że róże u mnie chorowite latem teraz właśnie wypadły 

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Kasiu spotkanie i niestety po spotkaniu. Fajnie było
i będziemy musiały powtórzyc
Kolega mojej Zośki "zainstalował" obrzeża wzdłuż iglaków z dwoma spadami i teraz mi się podoba. Kładliśmy z M włókninę i posypaliśmy korą. Niestety na taki teren zabrakło i musimy dokupic. Tak samo zbrakło obrzeży na inną częśc iglaków. Kamlotów to bym tyle nie zebrała .
Powoli przygotowuję rabatę pod hortensje, ale tutaj mam czas do lipca/ sierpnia.
No i moja częśc ogrodowa smutna. Wypadły mi kolejne róże 3 szt, także na ten czas zatrzymałam się na ilości 7 szt
. Kolejne to Chippendale - nie daje oznak życia, ale ją wsadziłam do donicy i z taką wielką nadzieją na nią spoglądam, dwa Chopiny zostawiłam jeszcze w ziemi też z nadzieją, że nie powiększą moich strat. Przez poprzednie srogie zimy żadna róża mi nie wypadła a ta to totalna masakra
A ja minęły urodziny córci?

Kolega mojej Zośki "zainstalował" obrzeża wzdłuż iglaków z dwoma spadami i teraz mi się podoba. Kładliśmy z M włókninę i posypaliśmy korą. Niestety na taki teren zabrakło i musimy dokupic. Tak samo zbrakło obrzeży na inną częśc iglaków. Kamlotów to bym tyle nie zebrała .
Powoli przygotowuję rabatę pod hortensje, ale tutaj mam czas do lipca/ sierpnia.
No i moja częśc ogrodowa smutna. Wypadły mi kolejne róże 3 szt, także na ten czas zatrzymałam się na ilości 7 szt

A ja minęły urodziny córci?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, Bonica mówisz taka dobra...może się skuszę? Mam co do niej mieszane uczucia, bo chociaż ładna, to nie porywa mnie jednak urodą i tak oto zastanawiam się już drugi sezon czy ją kupić czy nie
. Twoja dobra opinia o tej róży po tegorocznej zimie jest już kolejną, którą czytam i tak sobie myślę, że może ładniej wygląda bujna róża, której pojedynczy kwiat nie zapiera może tchu w piersiach niż istne cudo, które co roku wymarza. No i jak tak sobie piszę o tej róży, to już coraz bardziej chcę ją mieć u siebie
.
Ilonko, tegoroczna zima dała się we znaki wielu ogrodom. U mnie róże dobrze przezimowały, wiele miało zielone długie pędy a nawet liście jeszcze z jesieni, ale co z tego, jak po odkryciu w kwietniu dostały w kość od wiosennych mrozów.

Ilonko, tegoroczna zima dała się we znaki wielu ogrodom. U mnie róże dobrze przezimowały, wiele miało zielone długie pędy a nawet liście jeszcze z jesieni, ale co z tego, jak po odkryciu w kwietniu dostały w kość od wiosennych mrozów.
- kasia_rom
Aniu, może rzeczywiście miejsce jej nie pasuje, ona podobno woli pełne słonko, bo na zimno nie jest wrażliwa
W cieniu niby słabiej kwitnie, ale poza tym nie jest wymagająca. A może to wina słabej sadzonki .
Annes, a u mnie te które były zaniedbane zeszłego roku, nie obcinane kwiaty, brak nawożenia ,może chorowały , no i nie były okryte na zimę
Ilonko,świetnie że prace idą do przodu i krawęzniki zainstalowane , teraz już możesz spokojnie sadzić
, będzie ślicznie
Przykro mi że różyczki Ci wypadły, ale może jeszcze poczekaj, nie wykopuj, albo tak ja Chipka powsadzaj w donice.
U mnie też kilka nie daje oznak życia, ale jeszcze czekam, może po deszczu ruszą
Urodziny były upalne, mąż prawie rozpuścił się przy grillu, ale było fajnie
Początek maja to w naszej rodzinie wysyp urodzin, moja Anka jest pierwsza, potem codziennie ktoś świętuje ,m.in.mąż, teść, aż do 10-tego
Kasiu, naprawdę serdcznie ją polecam
Powiem szczerze ,że mnie też na początku nie zachwyciła, taka niepozorna, ale w kolejnym roku gdy była obsypana kwiatami bardzo mi się spodobała.
Jest śliczna , kwiaty nie są duże ale są śliczniutkie i są ich całe pęki, a kwitnie bez przerwy
A jeśli jeszcze doczekam się dużego krzewu to będę bardzo szczęśliwa 

Annes, a u mnie te które były zaniedbane zeszłego roku, nie obcinane kwiaty, brak nawożenia ,może chorowały , no i nie były okryte na zimę

Ilonko,świetnie że prace idą do przodu i krawęzniki zainstalowane , teraz już możesz spokojnie sadzić

Przykro mi że różyczki Ci wypadły, ale może jeszcze poczekaj, nie wykopuj, albo tak ja Chipka powsadzaj w donice.
U mnie też kilka nie daje oznak życia, ale jeszcze czekam, może po deszczu ruszą

Urodziny były upalne, mąż prawie rozpuścił się przy grillu, ale było fajnie

Początek maja to w naszej rodzinie wysyp urodzin, moja Anka jest pierwsza, potem codziennie ktoś świętuje ,m.in.mąż, teść, aż do 10-tego

Kasiu, naprawdę serdcznie ją polecam

Powiem szczerze ,że mnie też na początku nie zachwyciła, taka niepozorna, ale w kolejnym roku gdy była obsypana kwiatami bardzo mi się spodobała.

- kania
Kasiu, przekonałaś mnie - w takim razie, to ja ją bardzo już chcę
.

- kasia_rom
Kasiu, na pewno bedziesz z niej zadowolona

- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Kasieńko, śliczna Bonica. Moja też jakoś przetrwała i rośnie ładnie. Pamiętasz jak chwaliłam New Dawn, że ładnie przezimowała? To teraz powiem, że nie przezimowała. Niby zielone pędy, ale nie ma żadnych pączków. Wszystko do cięcia. 

- AniaDS
- Kontakt:
A moja Bonica poszła w dobre ręce
Jak zobaczyłam, że taka potężna może urosnąć.. to się przestraszyłam i oddałam ją do większego ogrodu.

Jak zobaczyłam, że taka potężna może urosnąć.. to się przestraszyłam i oddałam ją do większego ogrodu.
- kasia_rom
Ewuniu, może jeszcze odbije , daj jej czas, jeśli pędy sa zielone...To taka piekna róża, musze ją w końcu nabyć
Z Bonici bardzo zadowolona, moja została ostatnio częścowo skoszona kosiarką przez syncia, ale już wypuszcza nowe pedy , żywotna róża
Aniu, obdarowana osoba będzie miała z niej pociechę
To prawda, może być dużym krzaczkiem, u Ewci-Glori była wielka i piękna .
Może i ja się doczekam, mam dużo miejsca

Z Bonici bardzo zadowolona, moja została ostatnio częścowo skoszona kosiarką przez syncia, ale już wypuszcza nowe pedy , żywotna róża

Aniu, obdarowana osoba będzie miała z niej pociechę

To prawda, może być dużym krzaczkiem, u Ewci-Glori była wielka i piękna .
Może i ja się doczekam, mam dużo miejsca

- AniaDS
- Kontakt:
Właśnie tej Bonici u Ewy się wystraszyłam i stwierdziłam, że na takiego potwora nie mam miejsca 

- kania
Jak ja bym chciała potwora!