Mały ogródek basowej cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Re: Mały ogródek basowej cz.3

Post »

Dorotko , mnie jest już aż głupio , w tej sytuacji.... :oops:
Swoją drogą to po prostu skandal , co ta Poczta Polska wyprawia w XXI wieku , żeby list tak szedł....myślałam ,że to tylko w komunie było możliwe....
Mam nadzieję jednak ,że dojdą dzisiaj.Po 12 zaraz się odezwę , bo to taka godzina , o której jest u nas listonosz.
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie przejmuj się, tak to jest z tą pocztą :twisted: , ja nieraz do dużych miast posyłałam konkurencją InPostem, na początku działali szybko, bez zastrzeżeń, a póżnej takie samo dziadostwo jak poczta. Pamiętam jak mieszkałam w Krakowie, listonosz przez bardzo długi czas chodził tylko 2 x wtygodniu jest to bardzo duże osiedle, przesyłki dostarczano z dużym opóżnieniem, do roznoszenia listów awizowanych wynajmowano studetów, ale ich praca w większości polegała na wrzuceniu informacji do skrzynki, moja mama kóra przeważnie była w domu musiała biegać na pocztę, piekliła się ae nic nie pomagało, żadne uwagi, zażalenia.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to super, że już masz ciekawe kiedy moje przyjdą :tan
A znaczniki były? Oprócz tych tabliczkowych. Bo ja też po nie między innymi jechałam. Też domówić miał.
Awatar użytkownika
orinoko01
200p
200p
Od: 21 cze 2009, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaski!!
Byłem na giełdzie kwiatowej jakoś w tygodniu...i znalazłem całkiem niedrogo martagony. Wadą jest to, że są to młode cebule. Mają pięć kolorów. Patrzyłem też na znaczniki przy okazji....są po 10 zł -100szt.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko , jak się mam nie przejmować , jak latasz na tą pocztę , w końcu wydepczesz tam ścieżkę , przeze mnie.... :oops: Listonosza nie było.... :evil:

Wiolu tych wąskich znaczników nie było.Nawet pomyślałam ,że MagdaMisia musiała być wcześniej i wykupiła cały zapas na potrzeby forum :;230

Orinoko napisałam Ci PW. :D
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Małgoś jak tam kucie żelaza w sprawie szklarenki.
Czy już coś postanowione ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

basow@ pisze:w sobotę sadziłam je do doniczek.Wczoraj siałam paprykę i pomidory ( nareszcie!)
Oooooooooo to ja jednak twarda jestem :;230 Postanowiłam, że wytrzymam do 15-go. Ponoć najlepszy czas w tym okresie to 16-ty, wiec posieję 15 i 16-go, zobaczymy, czy będzie jakakolwiek różnica
A to już tylko parę dni ;:138 Powiedz mi lepiej jak tu dokopać się do sztobrów winogronowych 8-) Chyba w maju będę ukorzeniać :|
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko , na razie cicho sza! Nic nie powiem ,żeby nie zapeszyć.... Muszę poczekać ze 2 tygodnie i wtedy wyjaśni się sprawa... i odpowiem precyzyjnie. :P
Ale cały czas po troszkę posuwam się do przodu...Na razie powoli , ale myślę ,że niedługo sprawa nabierze rozpędu. :P
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś , nie dałam rady! Gadałyśmy z Mag na GG ,że nas łapki świerzbią , że na upartego można już pomidorki.... :;230 Madzik sprawdziła w kalendarzu biodynamicznym.Okazało się, że można. Cóż było robić? Posiałam 30 odmian pomidorków ...i ze trzy papryki.I tak codziennie sieję coś...
Jutro studiuję jeszcze raz ABC-cebula z rozsady i ....sieję cebulkę. :;230 Też mam parę odmian.
Ty nie narzekaj!Śnieg odgarniesz i możesz kopać !U mnie teraz dopiero ziemia zamarznięta! :evil: Dobrze,że na forum nie można używać "brzydkich" słów , bo teraz popłynął by z moich ust potok przekleństw!
Pozdrawiam,Małgorzata
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Basówka dołączam się do potoku wiadomych słów.Dwie paki pełne liliowych cebul czekają w zimnej śpiżarni na posadzenie!a tu żadnych widoków na ocieplenie i rozmarżnięcie gleby. :twisted: Jak pisałam że wiosna będzie póżna i zimna to chciano mnie na stosie spalić :D
Jestem na Mazurach u przyjaciółki.Miałyśmy sadzić roślinki a możemy zrobić sobie kulig-(..... miejsce na wiązankę)
;:196 Kaśka
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

A rok temu 8 marca było u mnie tak
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Mariolu te piękne zdjęcia z 08.03.2009 to były na okoliczność 100 stronki :!: :!: :!:
Teraz do 100 stronki nie dociągamy więc i zdjęć takowych nie można zamieszczać :(
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Comcia Ty nas nie podpuszczaj. :twisted:
Już dość wszyscy wkurzeni na ten pogodowo obrzydliwy marzec. :evil: :evil: :evil:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Eeeee,....Comcia...te zdj to na pewno z 8 marca?????
Basówka-u mnie teraz sypie śnieg-a jest tak zimno jak ....na Syberii :twisted: :twisted: :twisted:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

basow@ pisze:Aguś , nie dałam rady! ... Posiałam 30 odmian pomidorków ...i ze trzy papryki.I tak codziennie sieję coś...
Ty nie narzekaj!Śnieg odgarniesz i możesz kopać !U mnie teraz dopiero ziemia zamarznięta! :evil:
Oj tam dziewczynki przezywacie... czas był się przyzwyczaić :;230 Na mnie tam dzisiejsze -13 zupełnie nie zrobiło wrażenia :shock:
Ale powiem coś optymistycznego :) Na skalniaku zaczął wytapiać się śnieg, ale grzało !!! Aż pogrzałam się w słonku z Saszką. Położyłam mu dywanik na taras i tak się wczasowaliśmy :heja

Wypatrzyłam na skalniaku przebiśniegi ;:138 tyciutkie, ze 2 cm, ale są ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”