Mój ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród

Post »

No proszę jak obficie wszystko ci kwitnie...mam pytanie czy ostróżki kupowałaś czy wysiewałaś sama?
Skrętnik śliczny ;:215
Pelargonie też mnie zaskoczyły że tak ładnie wyglądają ,chyba się z nimi przeproszę ;:224
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ostróżki bardzo ładnie stoją. NIgdy ich nie podwiązywałaś? Ja mam zawsze z nimi problem. Są wysokie i rozkładają się na boki albo w ogóle łamią. Teraz leżą wszystkie.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wanda7 pisze:Ostróżki bardzo ładnie stoją. NIgdy ich nie podwiązywałaś? Ja mam zawsze z nimi problem. Są wysokie i rozkładają się na boki albo w ogóle łamią. Teraz leżą wszystkie.
Wandziu, u mnie przy częstych wiatrach, ostróżki długo nie przetrwały :roll: któregoś razu wiatrzysko ułamało mi je przy samej ziemi, deszcze zalały roślinę totalnie tak, że nie odbiła. A nie chcę wszystkiego w ogrodzie podwiąywac ,bo jest bardzo mały i nie chce patrzeć wszędzie na patyczki :?
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Iwonko jestem świadoma tego, że na tym jednym, ani na 5 się nie skończy. A jak się w googlach wpisze w grafice to oczopląsu można dostać.Już sypią się do mnie oferty ( Juni dziękuję ;:196 ). Ale trzeba sobie to życie upiększać jak się da:).
Ale najpierw muszę poznać te roślinki.

Agata ja miewam takie fazy na konkretne roślinki. ;:108 Padło na skrętniki tym razem:).

Kasia ostróżki wysiewałam sama. Mają 3 albo 4 lata. Uwielbiam je. Na wiosnę też wysiałam paczkę, ale wzeszła jedna. Kolor poznam za rok. Oby błękitna z białym środkiem:).
A pelargonie to angielki. Mają zdecydowanie szlachetniejsze kwiaty niż te "zwykłe". Ale też sa bardziej podatne na choróbska.

Wando z ostróżkami tak jest. Każdemu zalezy na grubych i wysokich kwiatostanach, ale te zawsze się łamią, zwłaszcza po deszczu. Zawsze podwiązuję. Ale tak dyskretnie, żeby nie było widać. Wbijam patyczek, bambus (1-2 na roślinę) i każdy pęd przywiązuje osobno sznureczkiem za zasadzie "Ósemki". Sprawdza się:). A patyczki jak się przyjrzeć to i u mnie widać:).
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Karolinko ależ dorodne pomidorki u Ciebie już niedługo i można będzie je chrupać z kromeczką chleba z masełkiem ;:oj
Pelargonie cudo...... uwielbiam angielskie, a w tym roku nie mam ani jednej :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Karolinko - to chyba tylko pozostaje życzyć jak najlepszych łowów ;:215
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Witaj Karolinko! Już jest w pełnej krasie . Ale moja jest nie podobna do żadnej z Twoich pelargonii.?! I dobrze ja ukorzenię dla Ciebie tą na wymianę?! :D Słoneczka życzę na dzisiejszy dzień.

Obrazek
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w to niedzielne, pochmurne popołudnie.

AGNESS co do pomidorków to nie dziękuję, żeby nie zapeszać:). A co do angielek to nic straconego, zaopatrz się jeszcze, albo myśl o roku następnym:).

AgaNet dzięki. Oj nie jest łatwo je spotkać:).

Mirabelko cieszę się, że masz już kwiaty ;:63 .
Mam je Mirabelko, mam:). Całą długą doniczkę. Pokazuje je na poprzedniej stronie, ale w pąkach jeszcze(pod tymi czterema rozwiniętymi). Dziś też są rozwinięte. Nie zrobiłam zdjęcia, ale obiecuję wstawić w najbliższych dniach.

U mnie rozkwitają koleje dalie i róże. Co do tych pierwszych to nawet takich nie miałam ;:oj . Wsadziłam wykopane jesienią bulwy i wyrosło mi coś bardzo ładnego ;:108 .Oprócz tego rozkwitają pierwsze lilie i juki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu ciekawostka - dalie z jednego krzaczka o dwubarwnych kwiatach.
Obrazek

Obrazek

A na koniec muszę Wam kogoś przedstawić. Pewnie pamiętacie pieska, który nie raz pojawiał się na zdjęciach ogrodu w moim wątku. No niestety. Odszedł 3 tygodnie temu w wieku 13 lat. Ale ma godnego następcę, który buszuje od dwóch dni po świeżo skoszonym trawniku.
Oto Figo :).
Obrazek
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Ładny masz ogród ;:215
Ale Figo jest śliczniutki ...ale ci będzie psocił na rabatkach ;:224
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Pięknie u Ciebie ;:3 Śliczne kwiaty i pomidorki wspaniałe ;:138 Poziomki i grzybki... ;:152 My z narzeczonym byliśmy jakieś dwa tyg. temu na grzybach, znajomi mówili, że już są, ale nic nie znaleźliśmy, nawet trujących... ;:306 Teraz ponoć było ich sporo, może jutro się wybierzemy, (oboje bardzo je lubimy i nasze rodzinki, w zeszłym roku jesienią było grzybów zatrzęsienie) choć póki co wizja spotkania jakiegoś kleszcza skutecznie mnie zniechęca, ale z drugiej strony skoro są grzyby, to może jednak warto byłoby się wybrać... ;:224
A Figo przesłodki ;:167
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Ale słodziak :tan
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Karolinko ;:196 ale masz cudne dalie ;:138 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

no Figo przecudowny ,przypomina mi mojego Murzynka jak był mały
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie.

Figo dziękuje zawstydzony za komplementy:).
Ja oczywiście także ;:108 .

Kasia dobrze się zabezpieczyć właściwym ubiorem, posmarować czym trzeba i śmiało idź. Sama nie wiem czego powinnaś się bardziej bać - kleszczy czy komarów :;230 .

Gosia dalie wyjątkowo szybko w tym roku. A jak one to już pełnia lata, a nawet bardziej z końcówką mi się kojarzą.

Moja skrętnikowa zabawa rozkręca się coraz bardziej.
Miałam jeden a już są trzy ;:138 . Jeden przywędrował jako przedimieninowy prezent (bo akurat się trafił i żeby już mnie cieszył :D ) od osoby, której się chwaliłam nową manią, blady róż. A drugi dziś przybył w paczuszce od Beatki (Juni) ;:167 . Odmiana "Alien". Wreszcie dzięki niej będę wiedziała jak fachowo pakować rośliny do wysyłki.
A w gratisie moja wymarzona męczennica. ;:215

Oto kolekcja:
Obrazek

Mania manią, ale nie samymi skrętnikami żyje człowie :;230 k, dlatego popołudniu ruszam z aparatem do ogródka.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aaaa tam mania :D Jakiś nałóg trzeba mieć :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”