Z Elfowej krainy storczyków ;)))

Zablokowany
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Re: Z Elfowej krainy storczyków ;)))

Post »

Justynko gratuluję postępów, zwłaszcza u Ludisii :D To był na prawdę fajny pomysł z tym pudełkiem, widać, że im tam dobrze ;:108 Nowe doniczki bardzo ładnie się prezentują :) Co do plam, to ja tam sie zupełnie nie znam, ale pewna jesteś że już trzeba wyrzucić? Skoro tak je lubisz to może dałoby się je uratować...?
Pozdrawiam, Basia:)
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Post »

co jedne to ładniejsze ;:136
Patrysia
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

SylwiaT- a ja już myślałam, że Ty Masz jakiegoś ładnegi i będę mogła Twojego pooglądać, a być może i do listy chciejstw dołączyć ;:224 Fotek nie ma i storczyki już wyniesione na śmietnik...

Joane- ja też się cieszę z postępów ludisii. Teraz, gdy mam mini "orchidarium", wiem, jak bardzo by się przydało takie " z prawdziwego zdarzenia" ;:108

Henryku- szkoda, ale ważniejsza pozostała kolekcja niż dwa falki :)

Blue_Monkey- ratowałam jednego storczyka przez ponad rok i hmm...chyba od niego reszta się zaraziła. A może już ze sklepu chore przyniosłam, Kto wie ;:224

Patrysiu- dziękuję w imieniu orchiei ;:108

Po wczorajszych przeprowadzkach zostało mi 7 doniczek glinianych, trzeba zacząć myśleć o ich uzupełnianiu :;230 ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Skoro tak, to miałas rację, trzeba ratować całą kolekcję. Proponuję wycieczkę do kwiaciarni na pocieszenie ;:108 A może małe polowanie w OG? :heja
Pozdrawiam, Basia:)
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

Justynko Twoje storczyki bardzo ładnie się prezentują w tych szklanych doniczkach .
Storczyki profilaktycznie pryskaj miedzianem , może wtedy uchronisz je przed chorobami . Ja wszystkie swoje co jakiś czas pryskam i to pomaga . Szkoda tych co musiałaś wyrzucić :( .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
sylwiat26
50p
50p
Od: 5 sty 2010, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Koniecznie musisz pomyśleć o uzupełnieniu tych pustych doniczek. :;230 Szkoda tych wyrzuconych, ale trzeba ratować resztę.Jak byłaś kiedyś w N.Sączu nie wstąpiłaś może do Nomi albo Reala?popatrzyć czy jest coś ciekawego. ;:224
Pozdrawiam Sylwia;)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Blu_Monkey- Jakbyś Czytała w moich myślach ;:224

Bogumiło- ja też pryskam. Ale ostatnio to troszku zaniedbałam.Brak czasu...Ale postaram się poprawić i wrócę do profilaktycznego oprysku :)

Sylwia- byłam w N.Sączu we wt, ale biegiem potem...bo tyle spraw na głowie ostatnio.A po nocy Żyjecie jakoś?
U mnie o poranku <ok.5> było pierwsze podtopienie bloku, a drugie ok.13. Szczęście w nieszczęściu autami uciekliśmy i tylko garaż i pwinice zalane,jutro wielkie sprzątanie. Oto fotka pływającego parkingu:

Obrazek

Moi Drodzy, Podpowiedzcie mi, jak zdezynfekować doniczki po powodzi. Kory mi nie zalało<była wyżej>, ale doniczki i podstawki pływają...
parapetowce
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Justynko to okropne :( ech ja mam tej aury już dość :(
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzynastko- ja też :? Mam nadzieję, że teraz słoneczko przez całe lato będzie...
parapetowce
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo współczuję - straszny to widok.
Życzę takiego słońca i aury jak u nas na pomorzu.
Zaciekawiłaś mnie tymi perolikami - ostatnio w obi kupiłam właśnie takiego phal. i okazało się, że pachnie :tan

Piękne masz kwiaty Justynko i bardzo szkoda tych chorych. :(
Ja troszkę na razie boję się stosować szklane doniczki, ale szklarenkę zrobię dla maluszków jak najbardziej.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Justynko wstawiłam fotkę u siebie keiki berry oda jakie już jest :)
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Post »

może w zmywarce jeśli masz a jak nie to wrzątkiem :?:
Patrysia
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Justynko, piękne szklane osłonki sprawiłaś swoim storczykom a kwitnienia oczywiście cudowne bez dwóch zdań.

Ta powódź to jedna wielka masakra, a jaką wilgoć teraz pewnie będziecie mieć w piwnicy przez podtopy :(
Co do doniczek, to jeśli to jest większa ilość, nalałabym do wanny gorącej wody z płynem do mycia naczyń, namoczyła doniczki i potem bym umyła już czystą wodą.
Taki mój pomysł ale może ktoś ma lepszy :)

Pozdrawiam i życzę Tobie oby ta paskudna woda jak najszybciej zeszła ;:196
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynko, dwa dni nie byłam u Ciebie i aż się przeraziłam widząc fotki z zalania. Dobrze, że Tobie się nic nie stało.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiunieczka- pewnie, że Zrób dla maleństw ;) takie mini "orchidarium",przydaje się taki pojemnik, choćby dla ratowania jakieś bidulki. A hodowla w szkle...to eksperyment. Zobaczymy, czy reanimkowi się takie środowisko spodoba ;:224

Trzynastko-zaraz lecę do Ciebie ;:108

Patrysia- wybrałam wrzątek z dodatkiem octu. Mam nadzieję, że to wystarczy. Oczywiście wcześniej zostały wymytw w płynie do mycia naczyń ;:108

Haim- dziękuję za miłe słowa...Właśnie sklep, w ktorym kupiłam owe doniczki też został zalany. Póki co, jest zamknięty. Doniczki, ak pisalam wyżej już wymyte i wyparzone. U mnie dziś już po powodzi. Woda wypompowana i posprzątane, co się dało :)

Joane- na szczęście mieszkam na drugim piętrze. Ewakuacja była zarządzona do pierwszego piętra. Na szczęście tylko piwnice i garaże zalane, nawet do parteru woda nie podeszła.
Dziś jedna fotka, góra śmieci po porządkach <w poniedziałek mają ją wywieźć>

Obrazek

A teraz już tylko tematy storczykowe. Z okazji hmm..otwarcia swojej firemki, postanowiłam sobie sprawić prezent <jescze nie kupione, ale szukam w necie...> i kupić jakieś 5 może 10 sadzonek falków. I tu mam problem. Nie wiem, czy dam radę z maleństwami z butelki, czy jednak skusić się na nieco większe, ok. półroczne hybrydy falków.
Może Ktoś, cos Poradzi w tej kwestii?
Myślałam, żeby wykorzystać kolejny pojemnik na te sadzonki. Tylko, czy to dobry pomysł. Poradźcie? ;:224
parapetowce
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”