Witajcie moi Drodzy

Cieszę się z każdych odwiedzin. Przynajmniej wirtualnie w moim ogródku sporo ludzi

Te wszystkie pochwały, na które nie zasługuję, należą się też Wam - za inspirację, motywację, uśmiech, no i rośliny oczywiście

Pewnie nie jedna osoba rozpoznaje swoje kwiatki, które u mnie tak pięknie rosną i przypominają mi Was. Dziękuję jeszcze raz ;:21
Igo23
aż mi wstyd, że to Ty pierwsza do mnie zajrzałaś, a ja się ciągle noszę z zamiarem i jeszcze nie byłem u Ciebie

Zaraz to nadrobię. Dziękuję za miłe słowa
Marivsz
Gratulacje z egzaminów
Przetacznik armeński to płożąca roślina o igielkowatych liściach i pięknych kobaltowych kwiatach. Tworzy teoretycznie poduchy , bo u mnie na razie przybiera kształt jakby go ktoś rozdeptał

I tak samo w starym ogrodzie. Tyle wiem. Też chciałbym coś więcej się dowiedzieć, np. czy go ciąć, by przybrał zwartą formę
Janku
dzięki; Tobie też gratuluję

Tak, słoneczne kolory, dlatego nazywam te kwiaty :słoneczka"
Trzeba obalać mity o krótkowieczności lwich paszcz czy laków, bo u mnie też z roku na rok zimują i kwitną. Takie stare lwie paszcze, laki wyglądają bardzo dostojnie, bo ich łodygi drewnieją i skręcają się.
Cillo
dziękuję, że tak pięknie to ujęłaś 8) 'Chopina' na pewno kupię albo tę białą, która rośnie u Ciebie ('Windsor Catedral' czy coś pokręciłem?). Jednak nie wypada róży sadzić tymczasowo, więc to dopiero, jak będę robił drugą część ogrodu, czyli rabaty kolorystyczne.
Pokazuję trochę więcej ogrodu, bo nadaje się więcej do pokazania

A trawa już wzeszła, z czego się bardzo cieszę
Jollla500
Ty to masz oko

To prawda, zdjęcia zestawiam, by pasowały do siebie. Chyba dlatego zapominam pokazywać inne zdjęcia.
Tę lobelię już w ub. tygodniu powinienem pokazać, ale rzadko wychodzę z aparatem do przedogródka. Tak samo rudbekie, lwia paszcza, liliowce - to wszystko przedogródek.