Ogród -hal1959 cz.3
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Halinko Twje liliowce już kwitną a u mnie w tym roku chyba zastrajkowały . Nie mają ani jednego kwiatka czyżby się pogniewały za przesadzenie w inne miejsce . Nie wiem kiedy się doczekam kwiatu na moim Dyptamie to jeszcze taka mizerota . Kupiłam malutką sadzonkę na jesień ale chyba miejsce mu nie pasuje . Fotki jak zwykle superowe .
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu ja dostałam kępkę liliowców i nie rozdzielałam ich ,więc może dlatego ładnie zakwitły.Dyptam lubi słońce i sucho,masz go w takim miejscu
Magdalenko ognik jest duży,ale pokazany fragment,w końcu zakwitł ,będę chciała go w jakiś sposób formować żeby za dużo miejsca nie zabierał
,dzięki za wizytę i zapraszam
Izuniu czyżby owadów u Ciebie nie było
,u mnie tam gdzie był kwiatek ,tam jabłuszko 

Magdalenko ognik jest duży,ale pokazany fragment,w końcu zakwitł ,będę chciała go w jakiś sposób formować żeby za dużo miejsca nie zabierał

Izuniu czyżby owadów u Ciebie nie było

- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
wpadłam w odwiedzinki, pooglądałam sobie... to te dyptamy chyba coś jak pustynniki jeśli chodzi o warunki... u mnie niestety mokro i nie za ciepło... posadziłam 1 pustynnika, zrobiłam mu drenaż, ale nic z tego, niby wyrósł trochę... ale na następny rok już się nie pokazał nawet.
Ognik przepiękny !! I jak kwitnie i jak owocuję, muszę sobie zafundować
Ognik przepiękny !! I jak kwitnie i jak owocuję, muszę sobie zafundować

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Aguś nigdy nie miałam pustynnika,ale bardzo mi się podoba,nadawałby mi się na skalniak w pełnym słońcu może
,dyptam jest właśnie w takim miejscu i fajnie mu tam widać,bo zero problemów,pięknie po zimie się odradza
.Ognik łatwo się ukorzenia ,mam w doniczce 3 patyki,jak wypuszczą nowe listki to znaczy ,że się ukorzenił,mogę Ci go wtedy dać,ja już nie potrzebuję,ukorzeniam i oddaję chętnym
.Ukorzeniłam sobie w tamtym roku,posadziłam jesienią do gruntu i przeżył zimę,nawet ma kwiatki,wczoraj dopiero zauważyłam je

- aguskac
Kochana z Ciebie dziewczyna, jeśli Ci się ukorzeni i będziesz miała na zbyciu, to daj mi znać
Mi się chyba w tym roku udało ukorzenić kalinę dla Dominiki, trochę porzeczek, potrzebny mi 1 krzew, ale patyków wsadziłam kilka, zobaczymy co z tego będzie, no i bukszpan... ale tu nie wiem jakie będą efekty, bo jeszcze ani razu mi się nie udało... , muszę się przyjrzeć czy puszcza młode listki. Najlepiej ukorzeniają mi się winogrona
Pustynnik powinien u Ciebie czuć się doskonale.

Pustynnik powinien u Ciebie czuć się doskonale.
- aguskac
wiesz.. bo jak już się przytnie i ładny patyk, to szkoda wywalaćhal1959 pisze:Aguś nie ma sprawy co do ognika,może być Twój
.też ukorzeniam nieraz różne patyki i rozdaję,robię to bardziej z ciekawości niż z potrzeby

Śmiałyśmy się z Dominiką co to będzie, jak winogrona zaczną mieć grube łozy...