Ogród Idy74 2009r cz.2
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani witam wszystkich i dziękuję że mnie odwiedzacie
Jestem zabiegana ...wiecie rok szkolny się zaczął ,maliny,pomidory...grzyby ....
Zapomniałam ,że dzisiaj miały być targi ogrodnicze ,ale forum mi przypomniało i rano z moim m wyrwaliśmy się na nie...a tam
tylko trzymać się za kieszeń TYLE ROŚLIN...
Mojego m interesowały bardziej takie rzeczy ...
A mnie jak wiecie co innego
Wybór był naprawdę BARDZO duży ,ceny można było się targować...Najbardziej zachwyciło mnie stoisko ,które było naprawdę BARDZO orginalnie zrobione ,no i ta kolorystyka inna niż wszystkie ...
A na widok tak wielkiego skupiska cebulowych dostałam oczopląsu
Dużo roślin bardzo dla mnie nowych,te kolory ...

Jestem zabiegana ...wiecie rok szkolny się zaczął ,maliny,pomidory...grzyby ....
Zapomniałam ,że dzisiaj miały być targi ogrodnicze ,ale forum mi przypomniało i rano z moim m wyrwaliśmy się na nie...a tam
Mojego m interesowały bardziej takie rzeczy ...
A mnie jak wiecie co innego
A na widok tak wielkiego skupiska cebulowych dostałam oczopląsu
Dużo roślin bardzo dla mnie nowych,te kolory ...

-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
C.D.

Moje zakupy na targach zostały CIUT OGRANICZONE
przez srogą minę mojego m ,ale kupiłam 30 cebul lilji orientalnych TYLKO po 2,5 ,bo się targowałam
,kupiłam hortensję Pinki Winki -chyba to tak się pisze
i mója kolekcja żurawek się powiększyła o 2 szt bliżej mi jeszcze nie znanych
Kupiłam jeszcze tulipany papuzie ,bo rabata nowa i trzeba ją wypełnić
,krokusy wielkokwiatowe -też są potrzebne ...Zdjęcia jutro ,bo miejsca w aparacie mi zabrakło...
Noga ma się dobrze ,byłam wczoraj na grzybach i jakoś wytrzymała 3 godzinne chodzenie po lesie ...we czwartek wracam do pracy ,więc robota goni ...
Pomidory dojrzewają i czasami mam ich już dość robienia słoików....
Maliny sypią świetnie ,ludzi do zbioru ich jest bardzo dużo ...Deszczyk je podlał i rosną owocki,aż miło ...Teraz polatam po waszych ogrodach ...Pa

Moje zakupy na targach zostały CIUT OGRANICZONE
Noga ma się dobrze ,byłam wczoraj na grzybach i jakoś wytrzymała 3 godzinne chodzenie po lesie ...we czwartek wracam do pracy ,więc robota goni ...
Pomidory dojrzewają i czasami mam ich już dość robienia słoików....
Maliny sypią świetnie ,ludzi do zbioru ich jest bardzo dużo ...Deszczyk je podlał i rosną owocki,aż miło ...Teraz polatam po waszych ogrodach ...Pa
-
vita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
A gdzież takie targi bywają??? Jak zobaczyłam te stoiska....Zazdroszczę! Nic, powtarzam nic, nie powstrzymałoby mnie przed roztrwonieniem pieniędzy na te cudowności przeróżne...Oj! To pokaż na zdjęciach....tulipany i żurawki?
Po ile były tulipany Ice Cream? Cieszę się, że stopa OK i, że wracasz do pracy...Czy pamiętasz o Marvel Striped?
Po ile były tulipany Ice Cream? Cieszę się, że stopa OK i, że wracasz do pracy...Czy pamiętasz o Marvel Striped?
-
x-d-a
- MagdaMisia

- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Iduś widzę że poszalałaś z cebulkami i roślinkami
My chyba wszystkie mamy tak, że na wiosnę i na jesień wpadamy w cebulowo roślinny szał 
Ja też sporo zakupiłam zwłaszcza tulipanów i narcyzów różnej maści. No ale hmmm u mnie nie ma z wiosennych kwiatów w ogrodzie nic więc tym to usprawiedliwiam.
A tak na marginesie to wczoraj w Lidlu wracając od mamy dokupiłam mieszanki narcyzów wysokich (25 szt) i botanicznych (30 szt.) za 4,99. Było jeszcze sporo różnego rodzaju tulipanów i narcyzów i innych wiosennych kwiatków... Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie i u mnie będzie kwieciście a nie tylko warzywnie
Ja też sporo zakupiłam zwłaszcza tulipanów i narcyzów różnej maści. No ale hmmm u mnie nie ma z wiosennych kwiatów w ogrodzie nic więc tym to usprawiedliwiam.
A tak na marginesie to wczoraj w Lidlu wracając od mamy dokupiłam mieszanki narcyzów wysokich (25 szt) i botanicznych (30 szt.) za 4,99. Było jeszcze sporo różnego rodzaju tulipanów i narcyzów i innych wiosennych kwiatków... Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie i u mnie będzie kwieciście a nie tylko warzywnie
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
-
x_P-42