Mój mikroskopijny ogródeczek - Ania Kropelka
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I znów troszkę fotek:
A to pierwsze lilie które zakwitły mi w ogródku, posadzone na wiosnę prosto do gruntu
szybciej niż te zeszłoroczne

Lilie, te jeszcze w pąkach
Tojad lada chwila zakwitnie
Choysa
tegoroczna sSkimia
dwulokolowa tawuła kupiona na kiermaszu

Ułudka błyskawicznie się rozrasta
Wczoraj posadziłam szarotkę

A to pierwsze lilie które zakwitły mi w ogródku, posadzone na wiosnę prosto do gruntu

Lilie, te jeszcze w pąkach

Tojad lada chwila zakwitnie

Choysa

tegoroczna sSkimia

dwulokolowa tawuła kupiona na kiermaszu

Ułudka błyskawicznie się rozrasta

Wczoraj posadziłam szarotkę

- Ania Kropelka
hi, hi Wiolu, czyżbyś była rozczarowana...he he, z mioch opisów faktycznie wynikało, że buduję strasznie skomplikowaną budowlę.... ale nawet taki mikrusek wymagał mnóstwa czasu żeby ją złożyć i poskręcać...harwi pisze:A to taka altankaFajnie i grilek już jest superaśnie. To dopiero będą imprezki ;)

Kolejne foty:
Moje Hebe, beda kwiatki, maja paczki:

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
O rany! Aniu witaj! 
I to ma być ten mikroskopijny ogródek?
Toż to ogród botaniczny.... masz mnóstwo gatunków roślin i dużo jeszcze nie posadzonych i zapewne wiele jeszcze nie odkrytych i nie sprowadzonych do siebie....
-
Hebe rosną Ci przepieknie czy to tegoroczne nabytki?
Piszesz o ich pączkach- proszę, pokaż zbliżenie na nie strasznie jestem ciekawa ponieważ nie widziałam jeszcze nigdy kwitnących tych odmian.
Są piękne ...
Moje 3 dorodne krzewy,kilkuletnie zmarzły tej zimy,zmuszona byłam je przyciąć prawie do powierzchni ziemi ale... odbija jeden.Odnoszę wrażenie ,że łatwiej przezimowały młodsze okazy niż te wieloletnie
Pozdrawiam.

Toż to ogród botaniczny.... masz mnóstwo gatunków roślin i dużo jeszcze nie posadzonych i zapewne wiele jeszcze nie odkrytych i nie sprowadzonych do siebie....

Piszesz o ich pączkach- proszę, pokaż zbliżenie na nie strasznie jestem ciekawa ponieważ nie widziałam jeszcze nigdy kwitnących tych odmian.
Są piękne ...
Moje 3 dorodne krzewy,kilkuletnie zmarzły tej zimy,zmuszona byłam je przyciąć prawie do powierzchni ziemi ale... odbija jeden.Odnoszę wrażenie ,że łatwiej przezimowały młodsze okazy niż te wieloletnie
Pozdrawiam.

- Ania Kropelka
- Ania Kropelka
Witaj Karo, twoje odwiedziny i wpis to dla mnie zaszytKaRo pisze:O rany! Aniu witaj!
Toż to ogród botaniczny.... masz mnóstwo gatunków roślin i dużo jeszcze nie posadzonych i zapewne wiele jeszcze nie odkrytych i nie sprowadzonych do siebie....-
Są piękne ...
Pozdrawiam.

He, he, ogródek naprawdę jest mikroskopijny..... ale w tym roku stawiam na byliny i skalne, krzewów więcej mi się już nie zmieści ;-), ale fakt ciągle coś dokupuję, jak zobaczę ciekawostkę, tylko z komponowaniem i eksponowaniem tego wszystkiego razem mam problem...jak widać.......
A jeśli chodzi o hebe, to są dwuletnie rosliny, wszystkie przezimowaly bez okrycia. Pączki kwiatowe obfocę i wrzucę wieczorkiem, też jestem ciekawa kwiatków, bo zakwitną pierwszy raz.
- Ania Kropelka
Witaj Tomku, Dzięki za wizyte!tomko34 pisze:Ania jestem z wizytą,pięknie u Ciebie ,altana super,masz niezłą kolekcję Hebe,gratuluję kwitnienia .Do KaRo słówko -u mnie kwitnie jedno Hebe (str 40),zapraszam,a ciekawe czy to ten sam będzie kwitł u Ciebie Ania?
Mysle ze hebe, ktore u Ciebie kwitnie, u mnie jest na tzrecim od gory zdjeciu i ma paczusie, wiec mam nadzieje ze zakwitnie tak samo

- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
NIe no coś ty to jest altanka i nie dziwie się, że sporo robotki było przy składaniu jej. Ja swoja też nazywam altanka ale chyba powinnam zmienić nazwę na domek hehe bo nasza "altanka" jeszcze ciągle nie skończona ihihi
Mówisz, że stawiasz na skalne roślinki super! Będę mieć kumpele ;) Ja je uwielbiam takie małe a cieszy. Wiesz u mnie jeszcze zostało różnorodnych gatunków tylko nie wiem jeszcze jak to to się rozmnaża ;) Ale sugeruje powiększyć skalniaczek bo możesz się nie pomieścić jak to wszystko zacznie ci się rozrastać ;) Mój jest już za mały ;)
A hebe masz śliczne moje pomarzło ale już sobie kupiłam nowe ;) Będę się czaić na inne odmiany ;)
Mówisz, że stawiasz na skalne roślinki super! Będę mieć kumpele ;) Ja je uwielbiam takie małe a cieszy. Wiesz u mnie jeszcze zostało różnorodnych gatunków tylko nie wiem jeszcze jak to to się rozmnaża ;) Ale sugeruje powiększyć skalniaczek bo możesz się nie pomieścić jak to wszystko zacznie ci się rozrastać ;) Mój jest już za mały ;)
A hebe masz śliczne moje pomarzło ale już sobie kupiłam nowe ;) Będę się czaić na inne odmiany ;)
- Ania Kropelka
Wiolu! oczywiście żartowałam.. ;-)
A jeśli chodzi o skalniaczek, to właśnie będę go powiększać... ;-) jak i resztę rabatek ;-) męczę M.
Nadchodzi ten moment, kiedy muszę już ostatecznie zacząć tworzyć kompozycje, bo zrobił mi się lekki "miszmasz".....
a skalniaczkimi chętnie się podzielę, jak sie porozrastają.. ;-) zaglądaj i notuj czego nie masz
A jeśli chodzi o skalniaczek, to właśnie będę go powiększać... ;-) jak i resztę rabatek ;-) męczę M.
Nadchodzi ten moment, kiedy muszę już ostatecznie zacząć tworzyć kompozycje, bo zrobił mi się lekki "miszmasz".....
a skalniaczkimi chętnie się podzielę, jak sie porozrastają.. ;-) zaglądaj i notuj czego nie masz

- Ania Kropelka
- Ania Kropelka