Ja dzisiaj też rozpoczęłam prace ogrodowe i ledwo się ruszam....

Ale mam nadzieję, na zdrowy i mocny sen a jutro......do pracy.....

Przesadziłam je i zobaczymy czy będą u mnie też tak dobrze rosły.A pomieszczeń ci u mnie dostatekhal1959 pisze:Piękne okazy Hanuś,ale nie mam tak dużych pomieszczeń na nie
U mnie M wczoraj pograbił trawnik po zimie i dzisiaj miał posiać nawóz -pogoda piękna a ja w pracy do 16-tejogis1 pisze:widziałam ten nawóz ale kupilam inny
DzidziuZabeczka101059 pisze:A firany mam identyczne
widać, że my krajanki
Teraz już Dorotko zanosi się na to,że będziemy częściej przebywać na działkach.Oby-bo ta zima dala nam się dobrze we znaki.A łabędzie też widziałam "na żywca" tylko nie miałam aparatu ze sobą.Boję się o nie coby je "ktoś" nie ubił.Widziałam wtedy w lesie skórę z sarenki.Okropności.Nie rozumiem niektórych ludzi ale czy to są ludzie?WątpięDanio pisze:Ja też byłam dziś na działce, ale zaczęło siąpic i musiałam uciekac do samochodu
A może masz takie jak ja w innym oknieElizabetka pisze:a firany mam inne.
Grażynko ja jeszcze nie rozpoczęłam sezonu-tylko wzrokowykogra pisze:Sezon ogrodowy już otwarłaś ?
Ja to zrobiłam dzisiaj i przycięłam jeżyny.
Ja też będę mieć w niedzielęGabriela pisze:ja mam już zakwasy...
Witaj Haniu.
Ja za palmami nie przepadam, ale storczyk mnie zachwycił... cudny.
Współczuję Ci że nie możesz jeszcze nic zrobić w ogródku.. ja mam już zakwasy...
Za to Ty Jadziu masz już kwitnąco na działce.Zazdroszczę Wam,że możecie od rana już grzebać-mnie aż nosi ale co mus to musJAKUCH pisze:Storczyki owszem jakoś sobie u mnie radza jednak Twoje ładniutkie
Liseczko ja już nie jedne załatwiłam ale uparcie poszukuje na nie sposobuliska pisze:Palmy ogromne..
ja bym się bała.. nie wiem czy dałabym radę je utrzymac..
Mam nadzieję,że moje też będą żyć.Bardzo tęsknię już za robotą w ogródku-oby do sobotybogusia177 pisze:mój kochany M kupił mi w zeszłym roku ,...chyba na D K palmę ,,i mam cieszę siębo mi ładnie rośnie ,chyba pierwszy raz mi dał coś z serca
No a storczyki ,tylko wzdychać ,,,
na ogródku ,to się jeszcze napracujesz ,nie martw się ,że do tej pory rąk nie ubrudziłaś
Podzielam Twoje zdanie.Nic tak nie daje spokojnego snu jak praca w ogrodzie i zadowolenie z tej pracy.kogra pisze:Ja dzisiaj też rozpoczęłam prace ogrodowe i ledwo się ruszam....
Ale mam nadzieję, na zdrowy i mocny sen a jutro......do pracy.....
Łabędzie zawsze kojarzyły mi się z dostojeństwem.I te co zadomowiły się na rzeczce obok mnie są piękne.malgocha1960 pisze:Niedaleko mnie są dwa bagienka i łabędzie były tam całą zimę, trzeba było je dokarmiać.
No to u Ciebie Jadziu zaczęła się już uczta dla oczu.U mnie jeszcze wszystko nieśmiało wychodzi z ziemi.Mokra już nie mam ale i kwiatów jeszcze nie widaćJAKUCH pisze:HANUŚ wreszcie i u mnie zaczynają kwitnąć krokusy
Nic jeszcze na działce nie robiłam /oprócz tego co M posprzątał po zimie i zregenerował trawnik/ ja pracuję do 16 a w domu jestem o 17-tej,tak,że póki jeszcze dzień krótki nie mam jak grzebać w ziemi.W sobotę planuję obcinanie róż i muszę je zasilić.Żeby tylko nie padało.Zabeczka101059 pisze:Haniu bo się zarobisz na tej działce
zrób sobie odpoczynek![]()
Porządki ? kiedy?Mój M jest tak kochany /na emeryturze/,że pomył wszystkie okna w chałupie-a jest tego trochę.JAKUCH pisze:Hania zapracowana na amen ,albo robi świąteczne porządki
Ja też długo czekałam na nie.A było różnie raz wsadziłam "do góry nogami"goryczka143 pisze:Cyklamenów coum zazdroszcę bo nie
chcą u mnie być.
Jeszcze ich malutko kwitnie.Fajnie będzie jak zakwitną wszystkiegrabek pisze:Pięknie wyglądają te iryski
Bogusiu nie wiem czy to ich pora ale kwitną sobie.To są te drobniutkie ale te większe też mają pąki.bogusia177 pisze:widzę ,że już cyklameny u Ciebie kwitną ,czyżby już była ich pora ??
chatte pisze:Mówiłaś Haniu, ze u Ciebie nic nie kwitnie,
Czekam bardzo na sobotę i zaklinam aby tylko deszcz nie padał.Iza jesteś miła ale co to kwitnienie trzy kwiatuszki kiedy u was całe połacie kwieciachatte pisze:A w sobotęnarobisz się pewnie za cały tydzień ;)
Ja mam to samo.Dziś oglądnęłam trochę mój ogródek.Tulipany idą ładnie,niektóre mają już pąki-chyba nie dobrze bo będą niziutkie-Mówisz,że moje hiacynty duże? A ja się martwiłam,że malutkiehal1959 pisze:Tulipany wszędzie wychodzą,nawet tam gdzie ich się nie spodziewam,tak je powsadzałam,
Grażynko toż to cyklamen.Bogusia mówi,że to nie dla nich pora na kwitnienie to może one jakieś zblazowanekogra pisze:Haneczko a co to za różowe maleństwa na trzeciej fotce ?
Jakoś nie kojarzę.