Gosiu, Olu, Aniu, Edytko i Krzysiu dziękuję i bardzo jest mi miło że moja pelargonia madam solleron tak Wam się podoba
Aniu, Ilonko i Ewelino te moje trzykrotki to powariowały z tymi kwiatkami tą której zdjęcie zamieściłam to na wiosnę pociełam jeden długi pęd ukorzeniłam, posadziłam troszkę podrosła i na każdym wieżchołku pojawiły się pączki teraz zakwitła mam nadzieję że wypuści jeszcze jakieś listki bo wygląda bardzo ubogo
Aniu tobie co wysłałam to też troszkę u ciebie postały w wodzie i też miały pąki a jak szczykałam to wybierałam bez pączków bo już w tym czasie kwitła trzykrotka mateczna. A czy u ciebie wypuszcza jakieś listki z boku czy cisza
Moje trzykrotki nie kwitną, ciekawe czy to zależy od gatunku, czy sposobu uprawy
Ilonko Te które dostałam od ciebie i od Pauliny pięknie rosną rozkrzewiają się świetnie i nie widać tam najmniejszego pączka może faktycznie zależy to od gatunku

u mnie w tej chwili stoją na parapecie i słoneczka im nie brakuje posadzone są w ziemię uniwersalną i podlewam wodą .