Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Dziękuje , no tata mnie ostatnio denerwuje i mówi że prąd odłączy ;:94 , bo ile można o storczykach i roslinach ogrodowych.. :lol: . Ostatnio mam tez świra na punkcie lili ;:13 , to moja ulubiona :
Obrazek
Fotka z http://picture.yatego.com/images/45e5b1 ... ni_310.jpg
Mam taką oczywiście , dostałem :)
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna szkoda że nie mam ogrodu..eech..

Artur to kup laptopa i tata Ci nie będzie truł hehe.. ;:121
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Arturze ja również lilie uwielbiam, ale ostatnimi czasy mało bywam na mojej działce z powodu kłopotów ze zdrówkiem i nie mam się czym pochwalić. Mąż nie daje rady wszystkiemu. Działka spora, dużo krzewów i drzewek owocowych więc ma co robić. Niestety na kwiatach się nie zna :( Będę musiała odnowić swoje rabatki kwiatowe :)
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Agatko - mówiłem.. , ale to do uzgodnienia z mamą :lol: :roll: , raczej nie wypali...
Halinko - moge do Ciebie przyjechac i odnowić Ci rabatki ? ;:94 , lubie takie wyzwania i w lecie to cały dzień w ogródku , przy rabatkach , krzewach i 85 donicach .
Pamiętam jak raz w tamtym roku w lipcu , wyszła straszna wichura , grad później walił...i ja miałem te 85 doniczek , stół z 10 krzesłami , ogromny parasol chowac na burze.... Mało mnie nie zdmuchło... tak wiało... Ale miałem przeżycie , krzesła fruwały , doniczki , kwiatów mi na łamało... Po ulicy frówało jakieś siano... i styropian.. , dach sąsiadowi zwaliło... Nie zapomne chyba tego do końca życia , a teraz ide ząbki myć :lol: i spać bo ja śpioch jestem a jutro o 6.30... wstawać... :evil: .

Dobranoc ;:19 .
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

DOBRANOC

Ja też sobie nie dawno kupiłam,syn się krzywił jak chodziłam do jego pokoju na kompa,mąż sępił swojego laptopa to mam teraz swój własny ;:94

Ładnie mamusię poprosisz to Ci kupi..Czasami są fajne promocje :lol:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie Agatko, u mnie była podobna sytuacja. Córki wiecznie przy kompie, jak nie jedna to druga, a matka w nocy. To też był problem, bo komputer w ich pokoju, więc marudziły, że nie mogą zasnąć. Mama się wkurzyła i kupiła sobie laptopa, a jak, przecież nie wszystko dla dzieci, mamie się też coś od życia należy, no nie??? ;:80 ;:113 ;:79
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Orange oczywiście że Ci się należy,musimy z życia korzystać jak najwięcej i ile się da ;:113
No dokładnie tak samo było u mnie,syn chciał jeszcze pograć a ja mu wchodziłam do pokoju i musiał kończyć,zawsze się to kończyło krzywą miną a teraz się rozsiada każdy przy swoim ;:112
Laptop to najlepsze rozwiązanie którego dokonałyśmy ;:11
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Agatko, bo nas zaraz tutaj Artur przepędzi w cztery strony za zaśmiecanie jego wątku :pogon ;;45 ;:113 ;:79
Arturku co złego to nie MY ;:168
Mój spis wątków
Moje robótki
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

Tulipanku!!!

Wiem,ze choroba storczykowa moze prowadzić do ....nikąd :P ,o szaleństwie nie piszę.Przed tym Ciebie przestregam!!

Ostrożny był Twój początek i wcale nie tak dawno/w Łańcucie :P / ,masz dzisiaj już sporo .
Nie wiem,czy sugerujesz się fotkami, czy widziałeś w maturalnej wielkości storczyki o których marzysz?
Radzę......zaliczyć te 25 km ,wpaść Łańcuta znów,porozmawiać i...zakupić TO I OWO.
Na *oczęta* to wybór ,a konsultacja przydatna i fachowa na miejscu.
planowane -od 1.04.09 zostaje uruchomiony sklep przy storczykarni.Wiem,ze mogą być również ciekawe storczyki.
Nawet jak nie teraz to....15 sierpień jest blisko.
Storczyki będa z markowych firm również.
Piszę,bo akurat te Twoje 3 chciejstwa przerabiałam.Z różnych względów
pozbyłam się ich już, a Psygmorchis pusilla wydaje mi się storczykiem trudnym ,wyłącznie do orchidarium i pod kontrolą.
Niestety,mnie się nie udała sztuka utrzymani tego maleństwa.
/to wielkość rozety ok.2,5 cm-4cm !!/.Uważam go za skomplikowany , :P nie na darmo jedna z nazw synonim to Cymbidium... z dawnych lat.Są inne synpnimy /Oncidium..., Epidendrum.../ To poświadcza jakie trudności mieli botanicy z klasyfikacją i pewnie nie tylko z racji budowy kwiatu.

To jest tylko przestroga moja przed zakupami niewiadomymi.
Warto przed zakupem sondować trudności i satysfakcję nabywców .Bywaja w kolekcjach,więc o opinię nie tak trudno.
W sprzedaży są i to nic nie oznacza.

oczywiście to tylko uwagi z praktyki ,nie trzeba koniecznie podzielać mojego zdania.

Pozdrawiam J ;:76 OVANKA
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Miło popatrzeć na tak zadbane storczyki!
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit
Agatko / Halinko - zobaczymy jak to będzie , laptop by mi sie przydał bardzo :? . Wiem , że teraz jest dużo promocji a komputery bardzo potaniały i zakup laptopa robi sie kuszący ;:24 :) .

Widzę , że zaszczyt mnie spotkał i również szanowna Jovanka mnie Odwiedziła ;:180 :wink:
Dziękuję bardzo za szczegółową odpowiedź :D i za informacje o otwarciu sklepu w Łańcucie ;:111 , ciesze sie jak małe dziecko ! :tan ;:87 ;:154 .Bardzo bym chciał , żeby ten sklep był ! Duuuużo łatwiej było by mi spełnic moje zachciewajki :lol: . Z żółtym maluszkiem w takim razie zaczekam , myslę że uprawa w doniczce była by znacznie łatwiejsza niż na podkładce . Jednak ten malutki storczyk własnie posoba mi sie najbardziej przyczepiony do podkładki , tak jak w storczykarni :roll: .
Jak zajadę do Łańcuta w maju i zobacze ten sklep i vandy to biore w trybie natychmiastowym :;230 . Mam nadzieję , że wybiore się w maju wtedy obiecuję duzy fotoreportarz :wink: .
Oczywiście podzielam Twoje zadnie i dziękuję za porady :) .

Priam - dziękuję slicznie :D

Pozdrawiam / Artur :)
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Tulipan no to super jak otworzą ten sklep ;:13

Wtedy dopiero zaszalejesz ;:33
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No pewnie , że zaszaleje :mrgreen: , tylko nic nie pisze na stronie storczykarni , że otworzyli :roll: . No ale sie pojedzie to sie zobaczy :D .
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Artura kiedy masz zamiar odwiedzić sklep przy storczykarni :?: Też mam taki plan choćby na początek zorientować się co i za ile można kupić.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danusiu - mam zamiar wybrać sie w maju dopiero.. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”