Moj skromny ogrodek-julka_
Re: Moj skromny ogrodek-julka_
własnie tak myślę....jutro z teściem pokombinuję...no chyba że pogoda nie pozwoli 

- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Juuulka!!! ale dobrze, że jest to FO! normalnie oczy mi z orbit wyszły
Coś czuję, że jak się spotkamy to chyba czasu braknie żeby pogadać o pomysłach! Rowerek fantastico! Świetne kompozycje! jak to porośnie będzie czad! Myślę nad tym jak "zamontować rojniki w takiej ramie żeby nie wypadły. Ewcia zauważyła, zresztą słusznie, że nad stołem mam taką pustą ścianę... oj przydałby się taki ogrodowy obraz, choć myślę, że fajnie by coś takiego mogło wyglądać w starej, drewnianej ramie okiennej, wyjąć szybki i... kombinuję kto w okolicy mógłby mieć jeszcze jakieś stare drewniane okno
Julcia, jak będziesz miała czas, poszukaj takich kredensików na allegro lub na gratka.pl, mnie się udało odkupić komplet mebli (dwa kredensiki, szafa 4 drzwiowa i biurko) z okresu międzywojnia do "mojego pokoju" za 120 zł! Ktoś likwidował mieszkanie i szkoda było wyrzucić, więc kwota była symboliczna.
Już się nie mogę doczekać na spotkanie!

Julcia, jak będziesz miała czas, poszukaj takich kredensików na allegro lub na gratka.pl, mnie się udało odkupić komplet mebli (dwa kredensiki, szafa 4 drzwiowa i biurko) z okresu międzywojnia do "mojego pokoju" za 120 zł! Ktoś likwidował mieszkanie i szkoda było wyrzucić, więc kwota była symboliczna.
Już się nie mogę doczekać na spotkanie!

- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Julka gdzie to wyszukujesz takie świetne stronki! rewelacja
i te rojniki i te pieńki
kredens to będzie trudno zdobyć bo to zbyt modne teraz
Nelu okno to moge przyfilować jak ktoś będzie wymieniał, niekiedy długo nic a póżniej z trzech mieszkań. Rojniki w oknie też dobry pomysł. Obraz malowany w ramie okiennej tez kiedyś myślałam....
pozdrowienia

Nelu okno to moge przyfilować jak ktoś będzie wymieniał, niekiedy długo nic a póżniej z trzech mieszkań. Rojniki w oknie też dobry pomysł. Obraz malowany w ramie okiennej tez kiedyś myślałam....
pozdrowienia

- Lukrecja
- 1000p
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Świetne
, musiałabym chodzić za ekipą remontowa i wydzierać im z rąk młotki aby sama takie cuda delikatnie demontować 

Julka śliczne to twoje miejsce ... i jakie jedzenie dobre na wątku
przeczytałam wszystko od tyłu do przodu ( zawsze tak wątki czytam, nie wiem dlaczego ???
) , wszystko pięknie urządzone, pokoje dla dzieci, podjazdy, płot... itd..

aha i nie chodzę za Lukrecją
tylko właśnie u niej mijam wszystkie piękne ogrody i z jej raju trafiam w inne zakątki ... czyli wszystkie drogi prowadzą od Lukrecji

aha i nie chodzę za Lukrecją

- Lukrecja
- 1000p

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Julko
Zobaczyłam zdjęcia ogrodu z ostatnich stron i tak mi się spodobały, że przejrzałam cały wątek od początku. Masz bardzo ładnie urządzony ogród, z wielką dbałością o szczegóły. Wyrzywnik super, wygodnie będzie grzebać w ziemi na podniesionych rabatach, płotek, rower jako kwietnik... wszystko wygląda bardzo dekoracyjnie. Lubię kamienie w ogrodzie, potrafisz je wspaniale komponować z innymi materiałami. Dopisuję sobie twój wątek do ulubionych i będę często zaglądać

Zobaczyłam zdjęcia ogrodu z ostatnich stron i tak mi się spodobały, że przejrzałam cały wątek od początku. Masz bardzo ładnie urządzony ogród, z wielką dbałością o szczegóły. Wyrzywnik super, wygodnie będzie grzebać w ziemi na podniesionych rabatach, płotek, rower jako kwietnik... wszystko wygląda bardzo dekoracyjnie. Lubię kamienie w ogrodzie, potrafisz je wspaniale komponować z innymi materiałami. Dopisuję sobie twój wątek do ulubionych i będę często zaglądać

Jestem....padnięta ,ale jestem
....w tym tygodniu dobrze ,że pada deszczyk,bo na ogród i tak nie miałabym czasu....od soboty gonitwa....
Lukrecja kochana ja myślę że na siatce to jest ....a ze starym oknem to jest myśl
ja wczoraj od przyjaciółki przytargałam całe pudło rojników,bo ona chciała je wyrzucić....rozumiesz? wyrzucić?
no to capnęłam pudło i do auta
kredensik już nie aktualny....mam drewniane skrzynie z odzysku i to je wykorzystam ,ale to musi słoneczko wyjść:)może w sobotę się uda:) oj pracy przede mną dużo....
Ewa....http://www.facebook.com/doityourselfturkey tu jest fajny link do fajnej stronki:))
Anushka Megi dziękuję za odwiedziny
wpadajcie częściej:)
W sobotę raniutko pobiegłam na targ...i....przywlokłam to:

Uploaded with ImageShack.us
a potem skoczyłam do staroci i przywlokłam to:(będzie do nowego zakątka potrzebne)

Uploaded with ImageShack.us( za całe 15zł)
a potem jeszcze skrzynie drewniane stare i rojników pudło
mój tylko chodzi koło schodów i pyta: a ty co za złomowisko tutaj szykujesz?:)
a tu spacerek malutki:
nowoposadzone żurawki

jedna pięknie kwitnie!!

wapienniczek koło bukszapanu zarośnięty:)

coś co kupiłam na targu ale kompletnie nie wiem co to

i nowa trawa,która tak kwitnie:)

Pobiegam po Waszych ogródkach w sobotę...mam nadzieje ,że jakoś to nadrobię:)

Lukrecja kochana ja myślę że na siatce to jest ....a ze starym oknem to jest myśl

Ewa....http://www.facebook.com/doityourselfturkey tu jest fajny link do fajnej stronki:))
Anushka Megi dziękuję za odwiedziny

W sobotę raniutko pobiegłam na targ...i....przywlokłam to:

a potem skoczyłam do staroci i przywlokłam to:(będzie do nowego zakątka potrzebne)

Uploaded with ImageShack.us( za całe 15zł)
a potem jeszcze skrzynie drewniane stare i rojników pudło

a tu spacerek malutki:
nowoposadzone żurawki

jedna pięknie kwitnie!!

wapienniczek koło bukszapanu zarośnięty:)

coś co kupiłam na targu ale kompletnie nie wiem co to

i nowa trawa,która tak kwitnie:)

Pobiegam po Waszych ogródkach w sobotę...mam nadzieje ,że jakoś to nadrobię:)
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sliczna ta trawka
Zdaje się, że u mnie w oczku kwitła w zeszłym roku taka ...
Ta roslinka, którą kupiłaś na targu wygląda na nemezję
A na co Ci tyle doniczek? Co Ty kombinujesz?

Ta roslinka, którą kupiłaś na targu wygląda na nemezję

A na co Ci tyle doniczek? Co Ty kombinujesz?

Chatte jestes kochana...nemezja ...właśnie...chyba tak to brzmiało....
a doniczki będą dla ozdoby....w skrzyniach,koło kwietnika z palety....hahaha...mam nadzieję że uwinę się z tym szybciutko,to wtedy wstawię fotki....generalnie muszę zakamuflować nasze wstrętne tarasowe schody...muszę jeszcze kupić korę i paprocie i ziemie i kilka kolorowych rozchodników:)))
tylko ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,żeby M nie słyszał 

a doniczki będą dla ozdoby....w skrzyniach,koło kwietnika z palety....hahaha...mam nadzieję że uwinę się z tym szybciutko,to wtedy wstawię fotki....generalnie muszę zakamuflować nasze wstrętne tarasowe schody...muszę jeszcze kupić korę i paprocie i ziemie i kilka kolorowych rozchodników:)))

Uploaded with ImageShack.us Doberek w ten deszczowy dzień

wklejam kolejne inspiracje zaczerpnięte z netu:)))
to tak dla lepszego humorku

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Julcia, ale cuda znajdujesz
podobają mi się te wisząca małe słoiczki z wkładami 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Jula super inspiracje...
ale ska wziąć tyle słoiczków po musztardzie?

- Lukrecja
- 1000p
Świeczniczki fajne, kiedyś zbierałam podobne słoiczki po konfiturach francuskich, a na dno zamiast takiego żwirku miałam wsypany taki z kociej kuwety, nieużywany oczywiście, brzeg słoiczka, tam gdzie gwint obwiązałam tą ozdobną słomą. Służyły i służyły, tyle, że stały bo nie miałam ich gdzie ich powiesić. Mnie zaintrygowały te kwietniki z palet, świetne aby coś za nimi schować. Ogólnie ciekawe te pomysły.