Moj skromny ogrodek-julka_

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Re: Moj skromny ogrodek-julka_

Post »

własnie tak myślę....jutro z teściem pokombinuję...no chyba że pogoda nie pozwoli ;:218
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Juuulka!!! ale dobrze, że jest to FO! normalnie oczy mi z orbit wyszły ;:oj Coś czuję, że jak się spotkamy to chyba czasu braknie żeby pogadać o pomysłach! Rowerek fantastico! Świetne kompozycje! jak to porośnie będzie czad! Myślę nad tym jak "zamontować rojniki w takiej ramie żeby nie wypadły. Ewcia zauważyła, zresztą słusznie, że nad stołem mam taką pustą ścianę... oj przydałby się taki ogrodowy obraz, choć myślę, że fajnie by coś takiego mogło wyglądać w starej, drewnianej ramie okiennej, wyjąć szybki i... kombinuję kto w okolicy mógłby mieć jeszcze jakieś stare drewniane okno :;230
Julcia, jak będziesz miała czas, poszukaj takich kredensików na allegro lub na gratka.pl, mnie się udało odkupić komplet mebli (dwa kredensiki, szafa 4 drzwiowa i biurko) z okresu międzywojnia do "mojego pokoju" za 120 zł! Ktoś likwidował mieszkanie i szkoda było wyrzucić, więc kwota była symboliczna.
Już się nie mogę doczekać na spotkanie! :heja
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Julka gdzie to wyszukujesz takie świetne stronki! rewelacja ;:oj i te rojniki i te pieńki ;:333 kredens to będzie trudno zdobyć bo to zbyt modne teraz ;:108
Nelu okno to moge przyfilować jak ktoś będzie wymieniał, niekiedy długo nic a póżniej z trzech mieszkań. Rojniki w oknie też dobry pomysł. Obraz malowany w ramie okiennej tez kiedyś myślałam....
pozdrowienia ;:196
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Ewcia, dzięki bardzo! W mojej okolicy już wszyscy mają plastiki... ale w rybnickich kamienicach widziałam jeszcze sporo starych, z odłażącą farbą... A patrz jakie fajne lustra można zrobić (to też z netu):

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Świetne ;:138 , musiałabym chodzić za ekipą remontowa i wydzierać im z rąk młotki aby sama takie cuda delikatnie demontować :;230
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julka śliczne to twoje miejsce ... i jakie jedzenie dobre na wątku ;:224 :lol: przeczytałam wszystko od tyłu do przodu ( zawsze tak wątki czytam, nie wiem dlaczego ??? :? ) , wszystko pięknie urządzone, pokoje dla dzieci, podjazdy, płot... itd..
:D
aha i nie chodzę za Lukrecją :;230 tylko właśnie u niej mijam wszystkie piękne ogrody i z jej raju trafiam w inne zakątki ... czyli wszystkie drogi prowadzą od Lukrecji :lol: :wink:
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

:;230 :;230 :;230 spadłam z krzesła! no masz, a ja myślałam, że wszystkie drogi prowadzą na FO :;230 :;230 :;230 to się dowiedziałam! ;:196
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Julko :wit
Zobaczyłam zdjęcia ogrodu z ostatnich stron i tak mi się spodobały, że przejrzałam cały wątek od początku. Masz bardzo ładnie urządzony ogród, z wielką dbałością o szczegóły. Wyrzywnik super, wygodnie będzie grzebać w ziemi na podniesionych rabatach, płotek, rower jako kwietnik... wszystko wygląda bardzo dekoracyjnie. Lubię kamienie w ogrodzie, potrafisz je wspaniale komponować z innymi materiałami. Dopisuję sobie twój wątek do ulubionych i będę często zaglądać :)
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Post »

Jestem....padnięta ,ale jestem ;:173 ....w tym tygodniu dobrze ,że pada deszczyk,bo na ogród i tak nie miałabym czasu....od soboty gonitwa....

Lukrecja kochana ja myślę że na siatce to jest ....a ze starym oknem to jest myśl ;:215 ja wczoraj od przyjaciółki przytargałam całe pudło rojników,bo ona chciała je wyrzucić....rozumiesz? wyrzucić? ;:185 no to capnęłam pudło i do auta :tan kredensik już nie aktualny....mam drewniane skrzynie z odzysku i to je wykorzystam ,ale to musi słoneczko wyjść:)może w sobotę się uda:) oj pracy przede mną dużo....

Ewa....http://www.facebook.com/doityourselfturkey tu jest fajny link do fajnej stronki:))

Anushka Megi dziękuję za odwiedziny ;:168 wpadajcie częściej:)

W sobotę raniutko pobiegłam na targ...i....przywlokłam to: :;230 :;230
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

a potem skoczyłam do staroci i przywlokłam to:(będzie do nowego zakątka potrzebne) :;230 :;230
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us( za całe 15zł)

a potem jeszcze skrzynie drewniane stare i rojników pudło :;230 mój tylko chodzi koło schodów i pyta: a ty co za złomowisko tutaj szykujesz?:)

a tu spacerek malutki:

nowoposadzone żurawki
Obrazek

jedna pięknie kwitnie!!
Obrazek

wapienniczek koło bukszapanu zarośnięty:)
Obrazek

coś co kupiłam na targu ale kompletnie nie wiem co to :;230
Obrazek

i nowa trawa,która tak kwitnie:)
Obrazek

Pobiegam po Waszych ogródkach w sobotę...mam nadzieje ,że jakoś to nadrobię:)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sliczna ta trawka :D Zdaje się, że u mnie w oczku kwitła w zeszłym roku taka ...
Ta roslinka, którą kupiłaś na targu wygląda na nemezję :D
A na co Ci tyle doniczek? Co Ty kombinujesz? :wink:
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Post »

Chatte jestes kochana...nemezja ...właśnie...chyba tak to brzmiało.... :tan
a doniczki będą dla ozdoby....w skrzyniach,koło kwietnika z palety....hahaha...mam nadzieję że uwinę się z tym szybciutko,to wtedy wstawię fotki....generalnie muszę zakamuflować nasze wstrętne tarasowe schody...muszę jeszcze kupić korę i paprocie i ziemie i kilka kolorowych rozchodników:))) :;230 tylko ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,żeby M nie słyszał :;230
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Post »

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us Doberek w ten deszczowy dzień :wit ....ale generalnie już mogłoby przestać....bo chcem coś w ziemi pogrzebać :;230

wklejam kolejne inspiracje zaczerpnięte z netu:)))

to tak dla lepszego humorku ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:tan :tan :tan
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Julcia, ale cuda znajdujesz ;:oj podobają mi się te wisząca małe słoiczki z wkładami ;:215
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jula super inspiracje... :uszy ale ska wziąć tyle słoiczków po musztardzie?
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Świeczniczki fajne, kiedyś zbierałam podobne słoiczki po konfiturach francuskich, a na dno zamiast takiego żwirku miałam wsypany taki z kociej kuwety, nieużywany oczywiście, brzeg słoiczka, tam gdzie gwint obwiązałam tą ozdobną słomą. Służyły i służyły, tyle, że stały bo nie miałam ich gdzie ich powiesić. Mnie zaintrygowały te kwietniki z palet, świetne aby coś za nimi schować. Ogólnie ciekawe te pomysły. ;:oj ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”