Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariolko, mój aparat jest jakis "niestały", bo przy tych samych ustawieniach raz robi zdjecie normalne, a za chwilę zniebieszczałe. Tego właśnie nie rozumiem :(
Dzięki za gratulacje! Czy pomysły dobre, to dopiero okaże się "w praniu" ;)
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

chatte pisze:Mariolko, mój aparat jest jakis "niestały", bo przy tych samych ustawieniach raz robi zdjecie normalne, a za chwilę zniebieszczałe.
Izo właśnie dlatego masz przestawiać balans bieli,
aby dobrać poprawnie kolory.
Na wyświetlaczu LCD masz podgląd kolorów.
Może się okazać, że nastawiając BB na "pochmurno"
a w rzeczywistości świeci słoneczko aparat "złapie" poprawne kolory. :D
Powodzenia
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Kocico, ależ się u Ciebie pozmieniało :shock: :shock: :shock:

Ale jak zwykle jest pięknie, kolorowo i z pomysłem :) Chyba nie doczytałam, albo tej informacji nie było - kiedy chcesz zbudować oczko? Już tej jesieni, czy na wiosnę?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mariolko, mnie chodzi o to, że robię jakieś zdjęcie, wychodzi ok, robi po kilku sekundach następne, przy tym samym swietle i ustawieniach i wychodzi niebieskawe :(
Poza tym na wyswietlaczu nie mam podglądu kolorów. Ja mam taki słabiutki aparacik :?
I tak byłam w szoku, ze robi całkiem niezłe zbliżenia :D
Ale spróbuję pogmerać przy tym balansie. A nuż mi sie uda ;)

Nalewko, sama nie wiem, czy pisałam kiedy chcę budować oczko, ale zamierzam wziąć się za to dopiero na wiosnę. Teraz jak zdążę, to najwyżej wykopię dół, a nie wiem czy zdążę, bo strasznie dużo mam do przesadzania!
Fajnie, że juz jesteś, brakowało mi Twoich dowcipnych komentarzy :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuniu - to kopanie dołu ,to już lepiej zostaw M, bo całkiem padniesz przy tej robocie - wiem coś na ten temat, bo sama swoje wykopałam a potem odleżałam. To nie jest praca na kobiece możliwości :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
andre1960
50p
50p
Od: 13 sty 2007, o 23:53

Post »

Coś długo nie ma Ciebie na forum,albo całe dnie spędzasz w ogrodzie,szykując się do wiosny,albo padł internet.Przy Twoim temperamencie obstawiam raczej to pierwsze.Powiedz mi Izko ten mietelnik to posiać na wiosnę chyba?
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 gru 2006, o 14:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izulko,
wstąpiłam do Ciebie, cofnęłam sie trochę, aby zorientować się w wydarzeniach i co zobaczyłam ?!?
Jakie plany, jakie zmiany, a możliwości i sił wulkany! :shock: :shock: :shock:
Od 54 strony czytam z wypiekami na twarzy, dostaję oczopląsu i zbieram szczękę z podłogi ;:111 ;:111 ;:111
Jesteś wprost niesamowita!
Trochę zazdroszczę, że nie mieszkamy bliżej siebie, chętnie zobaczyłabym ten szalony proces twórczy na własne oczy.
Izo, ty mi obiecaj, że nie kupisz sobie żadnej lilii wodnej, bo ja też coś Ci chcę dać, a mam w doniczce, w oczku wodnym ładną , młodą i ukorzenioną żółtą lilię. W sam raz dla Ciebie!
I tymi jaskrami wodnymi też mogę służyć, ładne, a niewielkie. Oczywiście poczeka to wszystko do wiosny ;:2
I taką ogromną dwumetrową języczkę na brzeg oczka, niedaleko krzewów (żywopłotu?).

Będę niecierpliwie czekać na wiosenne efekty Twojej wielkiej weny twórczej; na pewno będzie wspaniale! ;:114
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Izuniu bardzo się cieszę ,ze mozesz podziwiac trójsklepkę.Własnie teraz bardzo ładnie kwitnie.To kwiat póznego lata.Zobacz u mnie ,jaka duza kępa się rozrosła.U Ciebie tez tak będzie.
Kwiatki i ogród ,jak zwykle sliczne.Co Ty będziesz robic w zimie?
Czy masz takie zioło-magę włoską?Zapach i aromat podobny do magi tylko roslina inna.
Odpiszę w niedzielę bo jutro jadę na działkę :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, muszę część wykopać sama, bo zależy mi na kształcie i chcę żeby to było zrobione dokładnie ;) Pogłębienie zostawie dla M.

Jestem, Andrzejku, jestem :D Dziś nic w ogrodzie nie zrobiłam, bo cały dzień leje :( Jutro ma się rozpogodzić, to poszaleję, bo zostałam słomiana wdową.
Mietelnika możesz trochę wysiac teraz jak masz gdzie, a resztę wiosna. Jeżeli wzejdzie z jesiennego siewu, to będzie wcześniej niż z wiosennego :D

Anusiu, cieszę się bardzo, że tak podobają Ci się moje plany, oby efekty równiez Ci sie podobały ;) Dziękuję Ci bardzo za lilijkę i jaskry, przyjmę je bardzo chętnie. Jak zwykle jesteś kochana ;:196. Tylko języczka nie wiem czy się zmieści :? Musiałam (naprawdę musiałam) posadzić nad oczkiem kalinę, drugi bok tez zajęty a pod różą tylko niskie jałowce sobie poradzić mogą ...
Obym tylko zdążyła z tym co zaplanowałam, bo inaczej na efekty mojej pracy trzeba bedzie poczekać do lata :( Moze jeszcze kilka dni łaskawszej pogody da mi trochę możliwości :D

Anulko, czekałam w napieciu, aż trójsklepka otworzy kwiaty,a ona długo mnie zwodziła, w końcu jednak otwarła :D Jest piękna! dziękuję Ci za nią raz jeszcze
;:168 Zimą będę robić porządki w szafach i nadrabiać zaległości na forum ;)
Nie wiem Anulko, o jakie zioło pytasz? Ja znam tylko jedno zioło, które pachnie jak maggi, to jest lubczyk ogrodowy. Innego nie mam i nie znam :(

Pozdrawiam wszystkich serdecznie! ;:97
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 gru 2006, o 14:54

Post »

Nad języczką się zastanów, bo to podobno rzadkość. Takie maleństwo przecież musi się gdzieś zmieścić! W razie czego dam Ci młodą siewkę, wsadzisz gdziekolwiek, a później przesadzisz. Wprawę już masz :wink:
A lilia i jaskier zaklepane. I tak jest czas do wiosny...
Buziaczki na jutrzejszy dzień ;:79 i życzenia dobrej pogody!
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Awatar użytkownika
andre1960
50p
50p
Od: 13 sty 2007, o 23:53

Post »

Dokładnie cały dzień z małymi przerwami leje,z ugorami miałem spokój,za to kupa roboty nagromadziło się w domu.Niepogodę trzeba wykrzystać w inny sposób.Kiedyś jak pracowałem zawsze miałem wymówkę,teraz jej brak.Zapomniałem dopisać :Droga LILU nie obraziłem się.Nie można gniewać się na swojeg promotora
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, ale oczko wiosną dopiero będzie robione, no i metodą męża i jego pracą to ja nie wiem ile to potrwa :? Ech, nie będę się martwic na zapas. Jutro przesadzam, a siewke języczki to może gdzies ulokuję ;) dziękuję Aniu! ;:79

Andrzejku, z jakimi ugorami? Tam juz nie ma ugoru przecież :lol:
Ja dziś wyjątkowo się leniłam. Zazwyczaj pracuję najpierw w ogrodzie, a jak się sciemni, to w domu. A dziś zrobiłam sobie "labę" :D Za to jutro ... :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuniu - jeżeli chodzi o języczkę Przewalskiego to już masz sadzonkę gotową do wysadzenia. Masz też grążel żółty - tylko włożyć do wody. Adres mam. Napisz tylko kiedy. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

No tak chwilka ,a tu tyle zmian : :lol: nowe nabytki kamienie, ho ho takie prezenty :lol:
A jaki piękny skalniak z nich powstaje... no i oczko będzie :P
troszkę wytchnienia bo nic do pracy na wiosnę nie zostanie :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

O matko kochana! Nigdy w życiu nie czułam się tak rozpieszczana, w dodatku nie wiem, czym sobie na to zasłużyłam :oops: Jeszcze nie mam oczka, a już mam kamienie, dwie języczki, lilię, grązela, jaskra... Dziewczyny, jesteście bardzo kochane! ;:79 ;:168 Poczekajcie jednak z prezentami, aż to oczko powstanie :lol: bo ja naprawdę nie wiem, kiedy mąż mi je zrobi :?
Jestem wzruszona i własciwie nie wiem co jeszcze powiedzieć...Przychodzi mi do głowy jedynie: dziękuję! Bardzo dziękuję! :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”