Ewciu 
pogoda się wyklarowała, chociaż w międzyczasie padał deszcz, ale krótko. Sporo się nachodziłam, a jednak lubię tak jak i Ty dzień ostrej pracy a potem dzień odpoczynku, niestety nie da się bo czas goni! Właściwie to tylko staram się wszystko wsadzić, a potem to już niech się dzieje wola nieba! Wiesz lubię zwiedzać mój ogród jak skądś wracam a tu pierwszy raz w okresie wzmożonej wegetacji zobaczę go po 3 tygodniach
Ewelinko ja nawet nie miałabym pretensji o wypoczynek co drugi dzień, gdyby nie pilne prace, które przed wyjazdem muszę zrobić. Jak była normalna wiosna to często dzień intensywnie pracowałam, a na drugi odpoczywałam. Niestety teraz mam parę dni na całą wiosnę. Niebo na tyle się przetarło, że mogłam popracować . Ja Tobie życzę słonecznego i ciepłego weekendu
Olu i nasz pies ma na sumieniu kota sąsiada, który przyszedł do naszego ogrodu. Zresztą poza ogrodem też koty

ma ich kilka na sumieniu, aż zarobił na pełne uwięzienie w wolierze albo w uprzęży

Kiedyś uciekał, a raz nawet wyrwał bramkę i podniósł na tyle że zwiał, teraz już ma 11 rok i spuściła z tonu
Wśród zwierząt też istnieje obrona i opiekuńczość
Marysiu miło że wpadłaś! Dziękuję! Cóż taka ta wiosna
Zuziu wybyłaś już na działkę? właśnie Cię pytałam od kiedy zostajesz

No to Ci życzę ciepła i słonka, szczególnie jutro do pierwszej porannej kawki
Lucynko trochę w dzień polewało, ale właściwie to podlewało co wsadziłam. Uciekałam do tunelu ale jakoś źle znosiłam dzisiaj ta duchotę, mimo że mówiło o korzystnym bio.
Cieszę się, że mogłaś wreszcie odstresować się wśród roślin, bo należało Ci się jak najbardziej
Wiesz ja się już tak nauczyłam ubierać do ogrodu że nie wiem kiedy zrzucę wszystko i w samej bluzce pójdę, dzisiaj była przez chwilę to jakoś mi było
nie teges
Dziękuję za dmuchanie

ale jutro niech i Tobie i wszystkim poświeci
Niestety nie zrobiłam żadnych zdjęć, bo jak było trochę słonecznie to nie chciałam przerywać pracy, a jak chciałam zrobić zdjęcia wieczorem to zrobiło się pochmurnie i światło było do kitu. Może jutro się uda, ale właściwie nic nowego nie kwitnie, jedynie kilka roślin ma pączki które pewnie rozwinął się jak pojadę
Dobrej nocy zaglądającym