Ogródek to moje drugie życie cz.10 -sezon 2016
- hala67
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.10 -sezon 2016
Pięknie skomponowane rabaty. A do tego mnóstwo ciekawych gadżetów.
Dorotko chyba bardzo często odmładzasz swoje żurawki. Kępki są takie "zgrabne". Moje to wielkie "krzaczory", które zajmują sporo miejsca.
Dorotko chyba bardzo często odmładzasz swoje żurawki. Kępki są takie "zgrabne". Moje to wielkie "krzaczory", które zajmują sporo miejsca.
Pozdrawiam Hala
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Czarodziejski ogród w którym nawet skrzat spokojnie odpoczywa. 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ewelinko w każdym ogrodzie w którym rosną drzewa jest klimat ,mi na owocach nie zależy,dzieci wyrosły więc soczków już robić nie muszę,ale rosną dla cienia i dla nadaniu działce małej dozy tajemniczości
Soniu na trawy nie mogę narzekać ,a rośliny w słońcu nabierają blasku,podlewać bardzo lubię ,więc między pojemnikami się przemieszczam z polewaczką
Iwonko,zapraszam więc na spacery
Halinko odmładzam żurawki kiedy robią się nie foremne ,mam nowe sadzonki które upycham gdzie się da ,zresztą taka odmłodzona od razu nabiera wigoru,liście większe się robią tak więc polecam odmładzanie ,dobrze to robi żurawkom
Dorotko skrzat ma się dobrze,cały sezon leży
Moi mili od godz.15.01 mam urlop,nareszcie
moje najmłodsze dziecię wczoraj wyjechało do Chorwacji i jesteśmy z M we dwoje ,po pracy na działkę kazałam się zawieźć ze świadomością ,że spieszyć się nie trzeba bo jutro laba ,ledwo zaczęłam się rozkręcać zaczęło kropić,co prawda w ciągu dnia tez padał drobny deszcz ale myślałam że to już koniec,niestety,tak jakoś jesienią powiało ,nie padało długo ale popołudnie zrobiło się nieprzyjemne i chłodne ,może jutro będzie lepiej
-- 9 sie 2016, o 19:55 --
Ale zdjęć parę zrobiłam w ten pochmurny dzień

Soniu na trawy nie mogę narzekać ,a rośliny w słońcu nabierają blasku,podlewać bardzo lubię ,więc między pojemnikami się przemieszczam z polewaczką
Iwonko,zapraszam więc na spacery

Halinko odmładzam żurawki kiedy robią się nie foremne ,mam nowe sadzonki które upycham gdzie się da ,zresztą taka odmłodzona od razu nabiera wigoru,liście większe się robią tak więc polecam odmładzanie ,dobrze to robi żurawkom
Dorotko skrzat ma się dobrze,cały sezon leży

Moi mili od godz.15.01 mam urlop,nareszcie

-- 9 sie 2016, o 19:55 --
Ale zdjęć parę zrobiłam w ten pochmurny dzień

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

To odpoczywaj na zasłużonym urlopie.Ja jeszcze nie byłam i czekam na niego z utęsknieniem.Już zmęczona jestem i czas na odpoczynek.

To nie szalej zbytnio na działeczce. Leżak i do cienia proponuje.Chyba,że masz coś zaplanowane.
Miłego odpoczynku.

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Przepięknie kwitną róże.
I nawłoć już kwitnie. Jesień jak nic. 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Alu kochana,urlop wyczekany i zasłużony,czuliśmy już zmęczenie,ale ja nie potrafię siedzieć ani leżeć ,odpoczywam pracując na działce
16-tego wyjeżdżamy w góry i tam też raczej fizycznego wypoczynku nie będzie
Dorotko róże zbierają się do kwitnienia ponownego,co mnie bardzo cieszy,ale sporo plamistość podłapało

Dorotko róże zbierają się do kwitnienia ponownego,co mnie bardzo cieszy,ale sporo plamistość podłapało

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dorciu witaj w gronie urlopowiczów!!!
I ja miałam dziś cały dzień działkować. Niestety pogoda spłatała mi figla. No nic, może jutro będzie lepszy dzień..?
Żurawkom rzeczywiście służy odmładzanie. Widzę to po swoich.
Twoje piękne, każda jedna.
Bardzo lubię te rośliny ale w kompozycjach z innymi bylinami. Próbowałam już dwukrotnie sklecić czysto żurawkową rabatkę i niestety nie podoba mi się. Za to w innym miejscu mam na obrzeżu poprzeplatane z niskimi trawami i jest super. 

I ja miałam dziś cały dzień działkować. Niestety pogoda spłatała mi figla. No nic, może jutro będzie lepszy dzień..?
Żurawkom rzeczywiście służy odmładzanie. Widzę to po swoich.

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Dorotko. Cudne masz żurawki i widoczki ogólne. Potrafisz to tak wszystko ze sobą zgrać
. Drzewa na prawdę tworzą klimat i żałuję, że nie mam żadnego. No poza jednym ale on się nie liczy bo to olbrzymi jawor z tyłu działki. Sieje się na potęgę ale póki co stoi
. Jeśli uda nam się kupić sąsiednią działkę to tam są drzewa. Na pewno kilka zostawimy
. Muszę przyznać ,że zmotywowałaś mnie też do szerszego wykorzystania żurawek u siebie. Mam kilka różnych ale posadzone tak ooo na sprawdzenie. Sporo z nich zdało egzamin i będę je dzieliła. Tak bogatej kolekcji co u Ciebie na pewno nie będzie ale zawsze coś. Trawy i róże masz bardzo ładne , nic tylko się zachwycać
. Pozdrawiam
.

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
No nie wątpię
. Zapomniałam dodać, że masz cudne dodatki i te kamienie
. Ja dostałam trochę kamieni ale jeszcze nie mam na nie pomysłu
.

- dorcia7