Witam wszystkich:)
Dwa tygodnie nie napisałam ani słowa,gonię własny ogon

Brakuje czasu na wszystko.
Maj najpiękniejszy miesiąc zaraz się kończy,ucieka mi przez palce...
U mnie susza,nie pada,trzeba jeździć podlewać,a chwasty mimo to rosną na potęgę

Zamiast podziwiać to ja z nosem w baratach siedzę.Wszystkie róże mają już pąki,jedne większe inne mniejsze.Na początku bruzdownica zaatakowała róże historyczne,to się powtarza corocznie,a inne nie smakują...
Małgosiu tak bardzo czekam na różyczki i przez to,że jest tak ciepły maj to pewnie szybciej będą kwitły
Dzidziu tak różyczki coraz bliżej,u mnie jeszcze tulipan Huis Ten Bosh dwa dni temu miał płatki
Kasiu róże za sucho mają,obawiam się o nie i dzisiaj jadę podlać,w weekend nie mogłam
Przekwitnięte tulipany,oj ja też nie lubię badyli sterczących,więc ucinam lub urywam przy samej ziemi łodygę,a liście żółte odrywam i już mi się podoba.Bez tulipanów na rabatach nie byłoby tak kolorowo,łatwiej jest wtedy oczekiwać na czerwiec i różane przedstawienie
Iwonko pewnie i Twoje różyczki dziś mają już pączki,chętnie zaglądnę do Ciebie:)
Tulipanki już kończą,ale miałam kilka terminatorów,urocze tak długo kwitły.
Aneczko u mnie jest różnica widoczna w dwóch odmianach. Angelique kupiłam dwa lata temu w Tesco i zgadzają się odmianowo.
A Ty gdzie swoje kupowałaś? Aniu pisałam do Ciebie na priv i na meila czytałaś ?
Sabinko Ice Cream pokazał w tym roku całą swoją urodę,nareszcie mogłam się nim nacieszyć,jeden,ale za to jaki kremowy:)
W Biedronie mogłyby się pojawić,ale chyba nic z tego on jak formuła jeden i droższe cebulki,dużo cenniejsze.
Widziałam kiedyś w Auchan porozrywane opakowania i po jednej cebuli brakowało,no niestety często widzę takie cyrki
Na różyczki wszyscy czekamy,a to już niedługo...
Jolu dokładnie Upstar sa prześliczne,dokładnie je opisałaś,pastele wspaniałe...
Minervę w ostatniej chwili usunęłam z zamówienia,nie wiem dlaczego,czasami postępuję impulsywnie,a potem żałuję.
Pewnie i teraz będę żałowała,że jej nie posadziłam.Czekam na Purple Lodge i Anahe najbardziej
Zuza no właśnie tez zaobserwowałam tą zależność i pewnie jesienią więcej zamówię strzępiastych
Asahi stoi u mnie w pogotowiu,popsikałam uschniętą Giardinę,wycięłam na dole suche badyle,a ona pięknie puszcza od dołu nowe przyrosty...trzymam kciuki za Twoje niedomagające...
Aniu-anabuko tulipany zakupuję w Biedronie,Auchanie,Lidlu i czasami na giełdzie...
Kupiłaś trzy różyczki? Ciekawe jakie odmiany....
JadziuMariatheresa u mnie z daleka ładnie się prezentuje i robactwo ją omija,a to dla mnie ważne.
Klara następnym razem złap i nie puszczaj,warto zobaczyć w realu chociaż jednego...
Marlenko drogie są to prawda,ale ze 3 sztuki można zakupić,a potem pstrykać fotki
deserkowi...
Zara dziękuję za pochwały,kocham robić zdjęcia moim podopiecznym i wciąż czuję pęd do nauki,chyba zapiszę się na jakiś kurs fotografii
Tulipany w tym roku spisały się na medal,chodziłam z rozdziawioną buzią i podziwiałam jakie piękne.Podoba mi się w tulipkach to,że w słońcu rozchylają płatki,a na wieczór się zamykają...
Jolu ja to mam parę tulipanów,ale wszystkie podziwiam i kocham...
Strzępiaste i ładne i trwałe,nic tylko kupować...Róże startują,może dziś zobaczę pierwszy kwiat?
Gosiu u mnie Asahi się sprawdziło,więc teraz też popryskałam słabsze róże,ale Aachener Dom coś stoi w miejscu,a to ulubiona róża mojej mamci...
Elwi zgadzam się,że Upstar to perełki niesamowite i przyciągają wzrok ...
Dalej u mnie susza,dziś lecę podlać bo właśnie teraz róże potrzebują najmocniej wody,pączki coraz większe....
Dorotko jak mi przykro,kwieciak to paskuda straszna

Zauważyłam,że gadziny atakują wczesno kwitnące róże...
U mnie poniszczone pąki na Cristata i część pąków na Madame Lavegue...
Teresko dziękuję za opinię,Asahi widocznie naprawdę działa na nasze rośliny,dobrze,że jest ten środek...
Aniu asahi Agrecol kupiłam w małym opakowaniu na all....
Ice Cream miałam 3 cebule,teraz jeden zakwitł pięknie...
Aga witaj z rana:) ja jak kupuję róże z marketu z woskiem na łodygach to pierwsze co robię to ściągam ją z pędów,ponieważ to parzy i możliwe,że Twoje róże się zaparzyły.
Masz może zdjęcie swoich podopiecznych? Spróbuj kupić Asahi popryskaj,może się uda odratować?
Czas orlików niewątpliwie nadszedł...
Zawilce niezawodne jak co roku...
Floksy
Azalie w tym roku mają wszystkie pąki...
Bliźniaki ciekawe co to za odmiana?
Purple Lodge...co skrywa ?
Anahe wyczekiwana...
Floksy Drummonda mam obsadzone w różnych częściach ogrodu,czekam na kolorki...
Trzęślica przybiera na wadze...
Pozdrawiam serdecznie wszystkich