Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Zgapiłam się, ale przynajmniej obejrzałam na raz cztery strony pięknego katalogu tulipanowego ;:333
Chyba nastawię się na tulipany strzępiaste na jesieni, bo coraz bardziej do mnie przemawiają :;230

Therese Bugnet ma już pączek ;:oj I to jaki zgrabniutki.
U mnie pączkuje tylko M.Hilling i Harlow Carr :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie też już sporo różanych pączków.
Niestety nie mam Gardiny. Pisząc, że rokuje nadzieje, miałam na myśli Twoją
Może po przygodach z roślinami w tym roku tez powinnam zaopatrzyć się w Asashi?
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, Creme Upstar i mnie zachwyciły ;:167 Jeden z najfajniejszych tulipanów jakie mam ;:108 Piękne są też Twoje strzępiaki ;:215 Coraz bardziej je sobie cenię.
Aniu, opryskałam Asahi zgodnie z Twoją radą, teraz czekam co z tego wyniknie... U nas też sucho było jak pieprz, dzisiaj pada, z czego bardzo się cieszę :heja Może Mokra Zośka i u Ciebie podleje co nieco :wink:
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu widziałam pączek na Twojej Therese Bugnet. U mnie nie będzie żadnego kwiatu. Wszystkie załatwił kwieciak ;:145 Resztę pąków oberwałam w obawie, że coś przeoczę i ten dziad zdąży się wykluć, pożerować na liściach, a potem zejść pod ziemię na zimowanie. Bardzo poważnie się zastanawiam nad wyautowaniem Teresy. Boję się, że jak posadzę na jej miejsce inną, to ta zaraza zaatakuje kolejną :(
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Aniu ja już drugi rok pryskam swoje róże Asahi , i nie tylko róże , dobrze to robi roślinom
;:108
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Aniu, nadrobiłam zaległości tulipanowe.
Z pięciu Ice Crem zakwitł mi jeden. Wykopię je po zaschnięciu liści.
Kupiłam jakiś inny stymulator, bo podobno Asahi w małych opakowaniach wycofany. Muszę go zastosować, kilka panien w fatalnym stanie.
Aga2016
50p
50p
Od: 17 kwie 2016, o 19:41

Post »

Przychodzę się przywitać:wit , piękne róże ;:138 mam w związku z nimi pytanie, niestety nie jestem zwolenniczką zakupów w marketach ale uległam i kupiłam róże, pięknie zalakowane łodygi, zielone takie zdrowe, namaczałam noc w wodzie a następnego dnia wsadziłam do ziemi podlewałam, rozmawiałam :D , laka zielona zeszła a łodygi czarne się zrobiły ;:145 jak sądzisz czy już są martwe czy może jeszcze dać im szansę :(
pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witam wszystkich:)

Dwa tygodnie nie napisałam ani słowa,gonię własny ogon ;:oj Brakuje czasu na wszystko.
Maj najpiękniejszy miesiąc zaraz się kończy,ucieka mi przez palce...
U mnie susza,nie pada,trzeba jeździć podlewać,a chwasty mimo to rosną na potęgę ;:124 Zamiast podziwiać to ja z nosem w baratach siedzę.Wszystkie róże mają już pąki,jedne większe inne mniejsze.Na początku bruzdownica zaatakowała róże historyczne,to się powtarza corocznie,a inne nie smakują...

Małgosiu tak bardzo czekam na różyczki i przez to,że jest tak ciepły maj to pewnie szybciej będą kwitły ;:333

Dzidziu tak różyczki coraz bliżej,u mnie jeszcze tulipan Huis Ten Bosh dwa dni temu miał płatki ;:333

Kasiu róże za sucho mają,obawiam się o nie i dzisiaj jadę podlać,w weekend nie mogłam ;:222
Przekwitnięte tulipany,oj ja też nie lubię badyli sterczących,więc ucinam lub urywam przy samej ziemi łodygę,a liście żółte odrywam i już mi się podoba.Bez tulipanów na rabatach nie byłoby tak kolorowo,łatwiej jest wtedy oczekiwać na czerwiec i różane przedstawienie ;:215

Iwonko pewnie i Twoje różyczki dziś mają już pączki,chętnie zaglądnę do Ciebie:)
Tulipanki już kończą,ale miałam kilka terminatorów,urocze tak długo kwitły.

Aneczko u mnie jest różnica widoczna w dwóch odmianach. Angelique kupiłam dwa lata temu w Tesco i zgadzają się odmianowo.
A Ty gdzie swoje kupowałaś? Aniu pisałam do Ciebie na priv i na meila czytałaś ?

Sabinko Ice Cream pokazał w tym roku całą swoją urodę,nareszcie mogłam się nim nacieszyć,jeden,ale za to jaki kremowy:)
W Biedronie mogłyby się pojawić,ale chyba nic z tego on jak formuła jeden i droższe cebulki,dużo cenniejsze.
Widziałam kiedyś w Auchan porozrywane opakowania i po jednej cebuli brakowało,no niestety często widzę takie cyrki ;:124
Na różyczki wszyscy czekamy,a to już niedługo...

Jolu dokładnie Upstar sa prześliczne,dokładnie je opisałaś,pastele wspaniałe...
Minervę w ostatniej chwili usunęłam z zamówienia,nie wiem dlaczego,czasami postępuję impulsywnie,a potem żałuję.
Pewnie i teraz będę żałowała,że jej nie posadziłam.Czekam na Purple Lodge i Anahe najbardziej ;:333

Zuza no właśnie tez zaobserwowałam tą zależność i pewnie jesienią więcej zamówię strzępiastych ;:215
Asahi stoi u mnie w pogotowiu,popsikałam uschniętą Giardinę,wycięłam na dole suche badyle,a ona pięknie puszcza od dołu nowe przyrosty...trzymam kciuki za Twoje niedomagające...

Aniu-anabuko tulipany zakupuję w Biedronie,Auchanie,Lidlu i czasami na giełdzie...
Kupiłaś trzy różyczki? Ciekawe jakie odmiany....

JadziuMariatheresa u mnie z daleka ładnie się prezentuje i robactwo ją omija,a to dla mnie ważne.

Klara następnym razem złap i nie puszczaj,warto zobaczyć w realu chociaż jednego...

Marlenko drogie są to prawda,ale ze 3 sztuki można zakupić,a potem pstrykać fotki deserkowi...

Zara dziękuję za pochwały,kocham robić zdjęcia moim podopiecznym i wciąż czuję pęd do nauki,chyba zapiszę się na jakiś kurs fotografii ;:oj
Tulipany w tym roku spisały się na medal,chodziłam z rozdziawioną buzią i podziwiałam jakie piękne.Podoba mi się w tulipkach to,że w słońcu rozchylają płatki,a na wieczór się zamykają...

Jolu ja to mam parę tulipanów,ale wszystkie podziwiam i kocham...
Strzępiaste i ładne i trwałe,nic tylko kupować...Róże startują,może dziś zobaczę pierwszy kwiat?

Gosiu u mnie Asahi się sprawdziło,więc teraz też popryskałam słabsze róże,ale Aachener Dom coś stoi w miejscu,a to ulubiona róża mojej mamci...

Elwi zgadzam się,że Upstar to perełki niesamowite i przyciągają wzrok ...
Dalej u mnie susza,dziś lecę podlać bo właśnie teraz róże potrzebują najmocniej wody,pączki coraz większe....

Dorotko jak mi przykro,kwieciak to paskuda straszna ;:124 Zauważyłam,że gadziny atakują wczesno kwitnące róże...
U mnie poniszczone pąki na Cristata i część pąków na Madame Lavegue...

Teresko dziękuję za opinię,Asahi widocznie naprawdę działa na nasze rośliny,dobrze,że jest ten środek...

Aniu asahi Agrecol kupiłam w małym opakowaniu na all....
Ice Cream miałam 3 cebule,teraz jeden zakwitł pięknie...

Aga witaj z rana:) ja jak kupuję róże z marketu z woskiem na łodygach to pierwsze co robię to ściągam ją z pędów,ponieważ to parzy i możliwe,że Twoje róże się zaparzyły.
Masz może zdjęcie swoich podopiecznych? Spróbuj kupić Asahi popryskaj,może się uda odratować?

Czas orlików niewątpliwie nadszedł...

Obrazek

Zawilce niezawodne jak co roku...

Obrazek

Floksy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Azalie w tym roku mają wszystkie pąki...

Obrazek

Bliźniaki ciekawe co to za odmiana?

Obrazek

Purple Lodge...co skrywa ?

Obrazek

Anahe wyczekiwana...

Obrazek

Floksy Drummonda mam obsadzone w różnych częściach ogrodu,czekam na kolorki...

Obrazek

Trzęślica przybiera na wadze...

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie wszystkich :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu z tymi bliźniakami http://img2.garnek.pl/a.garnek.pl/031/3 ... _800.0.jpg tak miałam w ubiegłym roku na Scheherezade ,więc odkopałam ,żeby je rozdzielić .Jakież było moje zdziwienie, bo bliźniak wyrósł z tej samej wielkie cebuli i nijak nie mogłam ich rozdzielić .Orliki w tym roku są wyjątkowo piękne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu a wiesz że moje floksy wciąż w rozsadniku ;:124 Też tak gonię w piętkę że jednoroczne wciąż nie powysadzane. A w kolejce jeszcze cleome, bielunie, zatrwiany... o mamo jakieś wolne by się przydało. Długi weekend coś czuje będzie bardzo... ogrodowy ;:108
Bliźniaki sadzone w tym sezonie? Mi podzieliły się prawie wszystkie zimujące w gruncie, świeże nasady nie.
Kompozycja w bali bardzo fajna, sama balia też ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aniu, Twoje floksiki już w pąkach, a moje dopiero niedawno posadzone do gruntu... ale widać że się zbierają... będzie na co popatrzeć... ;:333
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O jaki cudowny ten pierwszy orlik, jest żółtawy? piękny. Wiem co to znaczy susza, podlewanie, odchwaszczanie( a pro po czemu te chwasty nie usychają a kwiaty tak ;:223 ) roboty, a maj już praktycznie minął. Chyba tylko u Ciebie azalie mają wszystkie kwiaty, pięknie rozkwitną a może już rozkwitły?.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

podobny orlik do mojego.
Azalka tuż, tuż i będzie żaróweczka w ogrodzie :)
Zawilce ślicznie ci kwitną.a moje w tym roku jakoś nie :(
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aniu, rzeczywiście prawie wszystkie moje różyczki mają już pączki. Kilka się jeszcze ociąga, ale liczę, że też się postarają. Bardzo mnie te pączusie cieszą :heja I na dodatek (żebym tylko nie zapeszyła) żadnego robactwa na nich nie widzę. Co prawda profilaktycznie zrobiłam oprysk przeciwko kwieciakowi i bruzdownicy, a jak to dalej będzie to zobaczymy. Na razie wszystkie są śliczne, chociaż krzaczki niezbyt duże. Jednak wychodzę z założenia, że jeszcze mają czas, urosną ;:333

Moje lilie , te starsze, to w większości bliźniaki. W ubiegłym roku wykopałam takiego bliźniaka lilii drzewiastej dla sąsiadki, a tam też, tak jak u Jadzi dwa badyle z jednej ogromnej cebuli ;:oj Nawet nie próbowałam rozdzielać, bo bałam się, że zniszczę ceulę
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja mam wrażenie, że kilka moich róż straciło nowe przyrosty, może nawet pączki?
Dziwne, bo obok rosną róże z normalnymi pączkami
Masz rację, że chwastom susza nie jest straszna. Rosną na potęgę
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”