Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Aluś ,rdest wężownik jest byliną kępiastą i nie rozchodzi się rozłogami,najwyżej się posieję,więc jak widzisz żadna z niego ekspansywna roślina ,pozdrawiam ;:196

Paulinko,witaj miło Cię widzieć i miło słyszeć,że zakochałaś się w moim ogrodzie :uszy pozdrawiam i zapraszam znowu ;:65

Marysiu,rododendron bardzo mi sie spodobał,taki biskupi kolor kwiatów,rdest kwitnący na biało to rdest kępiasty ,nie ma rozłogów,on nadaje się do cienia i jest dość wysoki około 1-1,20m,kasztanowiec miał w tym roku kasztany ,które spadły bo nie zdążyłam zebrać i w jesieni znalazłam je kiełkujące,więc wsadziłam do doniczek i zadołowałam koło matki,budleję skrętnolistną mogę uciąć,ale jej łodyżki są cienkie ,ale myślę ,że to w niczym nie przeszkadza,wierzby jest pod dostatkiem ,u mnie też padało,teraz mgła ogromna ,byłam po Zuzię ,bo była wolontariuszem w orkiestrze to na 1m nic nie widać .pozdrawiam i buziaczki :wit

Elu,jasnota u mnie rośnie pod krzaczkami świetnie sie sprawuje,mam o białych i liliowych kwiatach,miło,że ogród się podoba,pozdrawiam ;:168

Iwonko,lubię jak coś palniesz ,bo chociaż jest wesoło :uszy
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,może dzisiaj pokażę moje piwonie ,które są roślinami nr 1 w moim ogrodzie ,kocham je najbardziej ,a potem dopiero róże,uzbierałam ich troszkę ,więc zapraszam.

Fan - Tan kwitnie najpierwsza
Obrazek

Obrazek

koperkowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

piwonia majowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

White cap
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ursyn Niemcewicz
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
chciałam pokazać jak zmienia się kolor środka
Może na dzisiaj koniec,podzielę wspomnienia piwoniowe na części,pa,pa.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wcale nie przesadziłam z oceną. Bardzo dużo oglądam angielskich ogrodów i Twój ma taki sam klimat.
Bardzo mi się podoba
Te Twoje piwonie ;:173
Mam jedną jedyną drzewiastą uratowaną z obiego. To maleństwo, jestem ciekawa czy przeżyje zimę i czy w ogóle zakwitnie.
Zrobiłam jej kopczyk
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Wspomnienia piwonii to coś wspaniałego. ;:oj
Ja jakoś mam ich mało ale nie napisze że nie mam, śliczne masz kolory a koperkowa no po prostu bomba. ;:333
U mnie jak pogoda będzie i nie będzie padać idę malować w tym tygodniu drzewka.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj piwonie, jakie cudne, ja u siebie pokazałam swoje, takie normalne, ale Twoje to są boskie, szczególnie te drzewiaste ;:215
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Przepiękne zdjęcia piwonii pokazałaś ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś ale nacieszyłam oko i ;:167 piwoniami, cudowne masz odmiany ;:138
U mnie piwonie to druga miłość po różach ;:97
Pisałaś, że masz budleję skrętolistną, a czy mogłabym prosić o jej patyczka (i) i patyczki wierzby smoczej?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś dziękuję za podzielenie się doświadczeniami z kamasją. ;:196 gapię się na twój ogród i co powiem, że jest piękny. Stanowczo za mało, jest unikatowy, wyobrażam sobie, że jesteście jednością. Tylko wyjątkowy człowiek może stworzyć taką enklawę piękna. ;:180 Nie byłabym sobą gdybym nie zatrzymała się przy Honey Gold, choć inne piwonie równie piękne. ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ja mam propozycję Martusiu! stwórz narodową kolekcję piwonii, a może uda się jakieś środki zdobyć, już nie wspomnę o wymianie międzynarodowej, nie żartuję skup się na piwoniach! zresztą nie muszę Cię do tego namawiać :D
Pomyśl o tym i taki mały ogród botaniczny o profilu piwoniowym. Widzę też możliwość krzyżowania przy tylu odmianach i stworzeniu własnej odmiany, nawet wiem jakie imię jej nadasz ;:196 co o tym myślisz, nie byłoby to takie pozbawione sensu. Wiedzę dużą posiadasz, resztę doczytasz! Oczywiście inne rośliny zostają bo piwonie lubią tło no i coś musi kwitnąć w pozostałą część roku. Słońce świeci to będzie dobry dzień pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu ile Ty masz piwonii ;:oj ;:oj a jakie cudne ;:180 ;:180 Popieram propozycję Marysi ;:333 ;:333
nie wiem gdzie napisać :oops: ale jak byś miała na tyle cebulek kamasji aby je podzielić to ja się piszę na nie ;:180 miałam od Krysi ale nie wiem gdzie są - znikły ;:223
Miłego dnia życzę ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,miło,że podoba się ogród i nie szczędzisz mi miłych słów,ja żadnych piwonii nie okrywam i nie robię kopczyków,tych drzewiastych też nie ,nigdy nie było problemu,wiec Twoja bez problemu przeżyje ,pisałaś kiedyś ,że masz jakieś piwonie tylko Ci nie kwitną ,nawet jajka próbowałaś dawać ,czy coś pomogło,pozdrawiam :wit

Kasiu,będą dalsze piwonie ,tylko na raz nie zmieszczę ,ja nie maluję drzewek owocowych ,bo mi się nie chce,chociaż lubię widoki z pomalowanymi pniami,pozdrawiam ;:196

Iwonko,wszystkie piwonie są cudowne ,a te stare odmiany to do tego sentymentalne ,też mam takie i nigdy bym się ich nie pozbyła ,wręcz nazbierałam od różnych babć z ich starych ogródków i są moją dumą ,pokażę też i one nazwane są imieniem tych babć ;:33

Justynko,miło,ze Tobie też podobają się piwonie,ja je kocham ,będzie więcej :heja

Ewuniu,zapraszam na następne piwonie ,jest ich jeszcze trochę,może jak ziemia odmarznie to ja tą budleję przysypię ziemią ,bo jej gałązki spadają w dół i może szybciej i pewniej sie ukorzeni,już róża dla Ciebie przysypana to teraz będzie jeszcze budleja :uszy ,a patyczki też chyba na wiosnę wszystko sobie zapiszę ,pozdrawiam ;:168

Soniu,nie wiem co odpowiedzieć ,mam świadomość,że ogród może być odzwierciedleniem duszy ,wrażliwości ,wyczucia ,osobowości i dlatego każdy jest inny,bo każdy człowiek jest inny,ale czy mój ogród aż tyle mógł powiedzieć co napisałaś?dziękuję ,bardzo mi cieplutko na sercu,pozdrawiam ;:196

Marysiu,ależ ja czytam pochlebnych słów,dziękuję ,nie wiem czy zasłużyłam ,gdzie mi tam do narodowej kolekcji,własna odmiana to by się przydała :uszy ale mnie podpuszczasz ,może o tym to pomyślę(o nowej odmianie ,mojej) ,u mnie dzisiaj mokro i ponuro ,pada i nie ucięłam żadnych gałązek ,bo w taką pogodę nic się nie tnie,pozdrawiam ;:196

Tereniu,będzie więcej,zobaczę na wiosnę jak wyjdzie ta Kamasja ,ale mogła by być tylko fioletowa,bo białej chyba nie ma dużo,bo nie taka stara,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu wcale nie nie podpuszczam inni (Terenia) też tak myślą. Podwaliny już są! Z patyczkami mamy czas więc nie przejmuj się :D Pomyśl kto ja nie Ty ;:196
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Marto, wow, jakie cudeńka piwoniowe ;:167 Odmian to Ty masz do pozazdroszczenia ;:170 A patrząc na to zdjęcie, człowiek się zastanawia: mak, czy nie mak? :wink:
Obrazek
będą dalsze piwonie ,tylko na raz nie zmieszczę
Hurraa :heja Czekam z niecierpliwością ;:65
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na dalsze piwoniowe wspomnienia,ponieważ skończyłam na Honey Gold to zacznę od pięknej Bu-Te,niby podobne a jednak różne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i cały krzaczek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cudowna piwonia o niecodziennym kolorze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Buckeye Belle
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do Tell
Obrazek

Obrazek

w czasie kwitnienia tak zmienia się jej środeczek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

100 letnia piwonia przywieziona od mojej babci Walerii,to moje cudo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chocolate Soldier
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Goldmine
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nymphe
Obrazek

dzisiaj na tym koniec ,jutro dalsza część piwonii.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,ja się do niczego nie nadaję ,najwyżej mogę coś mnożyć,ale też nie wiem czy czasu starczy,wiesz ile mam roboty w ogrodzie i nie tylko,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196 ,u mnie ponuro i pada deszcz,teraz robię z Bogusiem pierogi ;:306

Elu,mam trochę odmian piwonii,bo bardzo je kocham i cieszę się z każdej jak dziecko.pozdrawiam ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”