Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Piękne roślinki ;:333 Widać, że im u Ciebie dobrze! Moje bodziszki wyglądają jakby już kończyły występy :( Obcinasz Małgosiu swoim bodziszkom przekwitnięta kwiatki? Może to by je zachęciło... :roll:

W ogóle zawsze mam problem czy obcinac te najdrobniejsze kwiatki czy dać im spokój, np. w skalnicy... Usuwasz Małgosiu?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuziu mój szczypiorek rośnie sobie w okolicach warzywnika, ale zawsze zachwycam się tymi pomponikami. No naprawdę już nie wiem co powiedzieć o tej twojej aktinidii :(
Martusiu oj przykro mi, że i ty doświadczasz dolegliwości kręgosłupa :( Trzy miesiące korzonków? ;:oj Matko kochana najgorszemu wrogowi bym nie życzyła ;:185 Sanatorium super rzecz, ja zawsze wracam "naprawiona" jak króliczek Duracella ;:306 Odpoczywaj kochana, takie dwa tygodnie mogą zdziałać cuda ;:333 Ja też tęsknię w czasie turnusu za ogrodem, ale co zrobić...
Aneczko dziękuję ;:196 Życzeń zdrowia przyjmuję w każdej ilosci :wink: Roślinki poczuły słoneczko, więc zakwitają jedna przed drugą, zwłaszcza, że i wody nie pragną, bo im codziennie podlewam tyłeczki ;:306
Soniu bodziszkami zaraziłam się przez Magnificum, inne co prawda mniej okazałe, ale i tak chętnie je zapraszam :wink: Szaleć się niestety jeszcze nie da ;:185 Wczoraj zrobiłam może jedną dziesiątą tego co potrzeba "na już", ale kręgosłupa niewiele to obchodziło i mocno zaprotestował ;:222
Aniu nie wszystkim kwiatkom się u mnie podoba ;:131 Nie wiem od czego to zależy, ale niektóre żegnają się i już ;:222 A jak długo ci już kwitną bodziszki? Bo moje niektóre też już przekwitły, a inne dopiero zaczynają. Może za sucho mają? Podlewasz swoje? Ja swoje zazwyczaj trochę przycinam, zwłaszcza Magnificum. Nie wiem czy to mu pomogło, czy wiosenny podział wielkiej kępy, ale widzę, że pąków ma dużo. Ja nie ucinam żadnych kwiatków, szkoda mi :( A już zwłaszcza piękne kwiatuszki skalnicy, uwielbiam je ;:167

Na specjalne życzenie moje ?odstresowacze?
Tego nazywamy Wilczek, samiec alfa całego miotu. Nie potrafi jeszcze chodzić bez zaplatania tyłkiem, ale już szczeka, gdy się podchodzi do ich mieszkanka. A że jeszcze nie kuma, kto wróg kto przyjaciel to profilaktycznie szczeka na każdego
Obrazek

Jego braciszek cały czas próbuje zdetronizować samozwańczego przywódcę, bo ciągle go zaczepia i wcale nie zważa na fakt, że tamten jest niemal dwukrotnie większy od niego
Obrazek

A tu już panienki.
Ta zwana Pchełką, najmniejsza z rodzeństwa, ale za to najbardziej ruchliwa. Jej ulubione miejsce do spania do plecy Wilczka
Obrazek

I Owieczka, zwana przez niektórych Księżniczką. Ma cudne loczki i najmilszą sierść z całego rodzeństwa i jedną żelazną zasadę ? idzie tylko i wyłącznie do pierwszej ręki chętnej do głaskania, tam od razu się kładzie i czeka na należny hołd
Obrazek

Obrazek

Ok., mama przyszła ? spadamy na obiadek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

clem3 pisze:Zuziu A jak długo ci już kwitną bodziszki? Bo moje niektóre też już przekwitły, a inne dopiero zaczynają. Może za sucho mają? Podlewasz swoje? Ja swoje zazwyczaj trochę przycinam, zwłaszcza Magnificum. Nie wiem czy to mu pomogło, czy wiosenny podział wielkiej kępy, ale widzę, że pąków ma dużo. Ja nie ucinam żadnych kwiatków, szkoda mi :( A już zwłaszcza piękne kwiatuszki skalnicy, uwielbiam je ;:167
Bodziszki tak z dwa tygodnie, to chyba krótko? :roll: A po przekwitnięciu skalnicy same kwiatki aby oczyścić rozety? Zastanawiam sie wlasnie pousuwać, bo są u mnie pierwszy rok...

Psiaczki przecudowne! ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu przyszłam na psią sesję i jest. ;:oj Ale słodziaki. ;:167 Ja mam tylko bodziszek Plenum i czerwony Album, ale już mi się podobają. :)
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dwa tygodnie to trochę krótko... Zazwyczaj trochę dłużej kwitną. Nad skalnicą się nie zastanawiałam ;:131 Jakoś tak pozostawiłam ją samą sobie :oops:
Soniu psiaczki podobają się większości, zazwyczaj rozchodzą się jak świeże bułeczki :wink: W piątek rodzice mieli ekipę remontową, w każdej wolnej chwili można ich było spotkać przy psim wybiegu :;230 Ja mogę być nieobiektywna, bo psy i koty kocham od maleńkiego brzdąca i wcale mi z wiekiem nie przeszło :;230 Plenum i czerwony Album też posiadam, przy podlewaniu nawet widziałam, że już zakwitły, ale nie chciało mi się lecieć po aparat :oops:

Jeszcze kilka kwitnących?
Ismena
Obrazek

Irys syberyjski i przyłapana na gorącym uczynku pszczółka
Obrazek

Aster wioenny
Obrazek

Wielosił się rozkręca
Obrazek

W gęstwinie między jaśminem i tawułą odkryłam takie cudo?Oj, chyba tęsknię za swoim ?tajemniczym ogrodem? z początku w nim urzędowania i dlatego ?chowam? przed samą sobą roślinki?
Obrazek

Piwonia majowa i jej jedyny kwiat
Obrazek

Sasanka dziwaczek, po jednych jej kwiatkach zostały już tylko puszki
Obrazek
Inne kwitną w najlepsze
Obrazek
A kolejne dopiero się rozwijają
Obrazek

Złocień
Obrazek

Przymiotno
Obrazek

Fiołki rogate ani myślą przekwitać
Obrazek
Obrazek

Goździki kropkowane wystartowały
Obrazek

I kolejne bodziszki: Max Frei i Magnificum
Obrazek Obrazek

Iryski pumilki wcale jeszcze nie powiedziały ostatniego słowa? I jak tu ich nie kochać
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na koniec orlik Nora Barlow
Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgosia psiaki cudne, moje serce podbiła owieczka ;:167
Ismena bardzo ciekawa roślinka ;:108
O i dowiedziałam się że mój tegoroczny orlikowy nabytek to Nora Barlow :tan
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Gosieńko, ale masz fajną gromadkę milusich przytulasków, ;:138 owieczka zasłużyła na imię, ma świetną fryzurkę. ;:215
Irysy, bodziszki, cała armia orlików szykujących się do zbratania z sąsiedzkimi kolorami, zasilą rabatki za rok w nowe niespodzianki. ;:224
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Słodziaki cudne ;:167
Moja Ismena nie przetrwała zimy. W tym roku odpuściłam sobie kupowanie nowych cebul. A iryska faktycznie ładnego przed sobą schowałaś :D
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu sesja zdjęciowa psiaków jak i kwiatów cudowna.Super przedstawiłaś te maleństwa,są śliczne ;:167 Ja widzę,że u ciebie sasanka zakwitła teraz a u mnie ani jedna w tym roku nie zakwitła,same liście i nic więcej ;:223 W ogóle to ten rok mam kiepski jeśli chodzi o odród i roślinki,jakieś fatum chyba na de mną i moim ogrodem wisi ;:145 Ismena przecudna ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne kolorki bartków, irysków, złocieni ;:215 ;:215
Ismena śliczna.Właśnie mi przypomniałaś, że ja ja tez gdzieś sadziłam na wiosnę, ale gdzie to nie wiem, nie widzę jej :evil:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu więc mamy podobne upodobania, bo ja też skłaniam się ku owieczce, choć każdy z nich jest dla mnie cudny na swój własny sposób :wink: Ismena mnie też się bardzo podoba. Cieszę się, że i ja mogłam się na coś przydać ;:108
Stasiu uwielbiam spędzać czas z maluchami, zresztą nie tylko ja, są jak magnes przyciągający ludzi :lol: Uwielbiam niespodzianki w ogrodzie, więc już nie moge się doczekać nowych orlików ;:65
Kasiu a co się stało ismenie? Źle przechowałaś? Mojej nawet "dzieciaczki" przetrwały leżąc spokojnie w pudełku. Piesiunie dziękują za komplement ;:196 Irysek chyba bał się, że go wcale nie znajdę, bo aż łebek wystawił nad inne :wink:
Betusiu psiaczki nie tak łatwo uchwycić, bo mendki bardzo ruchliwe, no może z wyjątkiem owieczki :lol: Na pocieszenie odnośnie sasanek mogę ci tylko napisać, że biała wcale nie chciała u mnie zamieszkać, a fioletowa strasznie wolno przyrasta, tylko tej bordowej się u mnie spodobało :( Co się dzieje z twoim pięknym ogrodem? W tamtym roku był przecież zachwycający ;:173
Aniu ismena sama się ujawni, bo to przecież spora roślinka ;:108 Ja już tak miałam mnóstwo razy - wetknęłam coś gdzieś na szybko i kompletnie nie pamiętałam gdzie :oops:

Uwielbiam ten czas, gdy ogród niemal codziennie ma dla mnie niespodzianki ;:167
Kolejne bodziszki do kolekcji: czerwony Album i Versicolor
Obrazek Obrazek

Korzeniasty i Magnificum
Obrazek Obrazek

Ismena jest już czworaczkami, a ma jeszcze jednego pąka
Obrazek

Krzewuszka zabiera się do życia
Obrazek

Robinia akacjowa choć młodziutka ma całe mnóstwo kwiatów, od razu widać, że był to prezent od serca
Obrazek

Sezon mojej manii (czyt. dzwonków w każdym kształcie i kolorze) rozpoczął dzwonek skupiony
Obrazek

Przetacznik pagórkowy Koeningsblau (zakochałam się w nim od pierwszego spojrzenia na jego zdjęcie)
Obrazek

Firletka smółka Plena dla odmiany
Obrazek

Iryskom w niczym nie zaszkodziło wczesnowiosenne przesadzanie
Obrazek

Doczekałam się wreszcie ? mój pierwszy powojnik Nelly Moser (i foch przeszedł jak ręką odjął)
Obrazek

A tu dowód czarno na białym, że warto dawać roślinkom szansę do ostatniej chwili, powojnik Niobe właśnie się obudził. Ciekawe czy dwa pozostałe też się tak pięknie odwdzięczą
Obrazek

Zobaczcie co wypatrzyłam? Liliowce mają już pąki
Obrazek
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

:wit
Psiaki super :) Irysy ładnie kwitną, u mnie w tym roku totalna lipa .
Powojnik robi wrażenie , moje też zaczęły kwitnąć ;:108
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Małgosiu ale masz kwiatowe piękności,bodziszki cudowne,aż wstyd że ja jeszcze nie mam żadnego bodziszka :oops: ale już jednego sobie zamówiłam i mam nadzieję ,że się w nim rozkocham.Ismana też przepiękna to jedno z moich chciejstw,a psiaczki cudne a jeszcze lepsza Twoja fotorelacja ;:167
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

clem3 pisze: Zobaczcie co wypatrzyłam? Liliowce mają już pąki

Też to dziś u siebie odkryłam! ;:136

A Twój powojnik Małgosiu dał mi nadzieję na cień zycia u mojego zdechluna, juz przestałam do niego zaglądać, a widzę, że to chyba błąd ;:218
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Kurcze, ale pięknego irysa schowałaś ;:oj Fajnie niespodziewanie natknąć się na takie cudeńko.
Moich zdechlaków powojnikowych również nie wykopywałam, mam taką cichą nadzieję, że może coś tam jeszcze żyje przy korzeniu i wypuści jeden jedyny pęd :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”