Pomidory pod folią cz.2

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz.2

Post »

Zuzia 55 :Elu ten Ananas Noir jest wyjątkowo jasny u Ciebie.Mój jest ciemno bordowy

Co dziwniejsze mam trzy krzaki Ananas Noir i dwa z nich mają kolor trochę ciemniejszy, a trzeci jest jaskrawo pomarańczowy jak widać na zdjęciu. Dzisiaj bardziej już dojrzały i różnica jest bardziej widoczna. Niestety nie zrobiłam fotek.

Aniag78 Twoje pomidorki bardzo ładne, ale puszczenie na kilka pędów niestety opóźnia dojrzewanie. Plon jest wyższy, ale kosztem wcześniejszych zbiorów. Moje wszystkie na 1 pęd puszczone i sadzone po dwa w jednym. Mam wczesną odmianę Sub arctic planty i te właśnie puściłam kilka sztuk na 2-3 pędy- niestety wyszły na późniejsze od odmian średnio wczesnych.
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wydaje mi się, że to są dwie różne odmiany, czytałam w którymś wątku Kozulkowym, jest Ananas i Ananas Noir :wink:

Pozdrawiam
x - e-1

Post »

Tak, też czytałam gdzieś o tym. Nasiona kupowałam jako ananas noir na alledrogoo i jak widać mam kolejną niespodziankę :)
Znalazłam w necie odmiany: Ananas, Ananas noir i Ananas green.
Tu zdjęcie takiej właśnie pomarańczowej odmiany ananas: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=140

Wychodzi na to, że mam dwie, a może trzy odmiany-suuuper, lubię takie niespodzianki ;:215
Dorcinda
500p
500p
Od: 4 maja 2009, o 14:51

Post »

Zobaczę, co u mnie wyrośnie, bo z akcji miałam Ananas i Ananas noir, oba jeszcze zielone, a dodatkowo miałam Amana orange i okazało się, że trochę byle jak podpisywałam siewki i teraz nie wiem, które Ananas, a które Amana ;:14
Dorota
Awatar użytkownika
TomekD
200p
200p
Od: 16 lut 2013, o 20:26

Post »

Trochę teorii ananasowej podsyłałem niedawno w tym wątku:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p5254736
pozdrawiam, Tomek
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

ela151 pisze:Tak, też czytałam gdzieś o tym. Nasiona kupowałam jako ananas noir na alledrogoo i jak widać mam kolejną niespodziankę :)
Znalazłam w necie odmiany: Ananas, Ananas noir i Ananas green.
Tu zdjęcie takiej właśnie pomarańczowej odmiany ananas: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=140

Wychodzi na to, że mam dwie, a może trzy odmiany-suuuper, lubię takie niespodzianki ;:215
Twoje też są podobne do Ananas Paradeiser :D
Dorcinda
500p
500p
Od: 4 maja 2009, o 14:51

Post »

Tomku, czytałam o to o ananasach, a nasiona mam z akcji od różnych osób, więc dopiero jak dojrzeją będę mogła je konkretnie zakwalifikować.
Dorota
Awatar użytkownika
Sztuczka
50p
50p
Od: 9 mar 2013, o 22:45

Post »

Zaprezentuję moje cudaki. Mój trzeci sezon ogródkowy, pomidorowy również. Z roku na rok pomidorki coraz ładniejsze i wydajniejsze. Widać olbrzymią różnicę patrząc na roślinki bardziej "dośwadczonych" sąsiadów :heja. Teraz uczą się od młodej. :wink:

Obraz po tygodniowej nieobecności
Obrazek

Pierwszy w tym roku tak poważny zbiór - wczoraj - jednorazowo ponad 3 kg (w mniejszych ilościach pojawiały się już od miesiąca pozwalając na podjadanie)
Obrazek

Obrazek

Żółta zeberka Kozuli
Obrazek

Megagron buduje
Obrazek

Obrazek
x - e-1

Post »

Sztuczka-piękne zbiory ;:215 U mnie megagrona już gdzieś od ponad tygodnia podskubujemy i co tylko dojrzeje parę pomidorków to za chwilę znikają.
To chyba najlepszy koktajlowy do podjadania w całości: słodki, chrupki, z miękką skórką i taki mięsisty
Na zdjęciu pierwszy dojrzewający.
Obrazek
anqaw
200p
200p
Od: 7 maja 2015, o 20:57

Post »

Jaki piękny zbiór, u mnie dalej nabierają masę, zieloną masę :D.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu , tak wszyscy się zachwycają, że zastanawiam, żeby w przyszłym sezonie posadzić ze dwa krzaki megagrona, bo w tym roku do testowania posadziłem Adonisa, a towarową odmianą są Vp-1 i Vp-2.
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Piękne pomidorki Tomku, a żółta zebra , moim zdaniem, najładniejsza ;:333

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
arty
500p
500p
Od: 6 kwie 2012, o 10:17

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
marcinbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2015, o 13:22

Post »

Ja swoją uprawę zostawiłem dokładnie 25.06 tego dnia wyjechaliśmy na miesięczny urlop z którego jeszcze nie wróciliśmy, sąsiadka która zajmuje się uprawą ( choć to może za dużo powiedziane bo podlewa i otwiera tunel ) dzwoniła że krzaki niesamowicie się rozrosły. A jak je opuszczałem praktycznie ogołociłem krzaki ze zbędnej zieleniny wiedząc że długo mnie nie będzie. Nie wiem czego się spodziewać ale podobno niektóre pomidorki się czerwienieją to sukces bo jak je opuszczałem miały już 6 grono i wysokość około 1,6m. Przez tyle czasu nie dostały ani kropli gnojówki ani azofoski o opryskach nawet nie wspominając. Teraz we Włoszech nakupowałem trochę nasion jednak niczego specjalnego nie znalazłem, specjalnie dla mnie teściowa znalazła spore drzewko liścia laurowego i rozmarynu wylko weź to zabierz do kraju ;)
x - e-1

Post »

ekopom pisze:Elu , tak wszyscy się zachwycają, że zastanawiam, żeby w przyszłym sezonie posadzić ze dwa krzaki megagrona, bo w tym roku do testowania posadziłem Adonisa, a towarową odmianą są Vp-1 i Vp-2.
Ludwik-to Ty jeszcze megagrona nie testowałeś? ;:oj Ile czasu z forum obcujesz? Megagron super- myślałam, że przereklamowany, ale nie -naprawdę dobry i nawet jak się go ugryzie to nie sika galaretką jak inne koktajlowe. Ja nasiałam ich jak szalona, no i trzeba było to wszystko gdzieś posadzić, więc mam w gruncie, w donicach i 1 w foliaku. Ten w foliaku to dopiero gość- chciałam go eksperymentalnie na 4 grona puścić i zanim się spostrzegłam, to się doliczyłam szóstego ;:306 Dopiero go wiec za szóstym ogłowiłam i zobaczymy, na razie wiąże już na piątym. Sięga prawie do sufitu. Matko, pestkowałam wiśnie na wino i jakoś tak mi zeszło, że chyba dzień mnie przy kompie zastanie ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”