Zapomniałam jeszcze o królowej moich róż.
Eden Rose. Ma sporo takich pączków

.

Pokazywałam Wam ostatnio jedną z moich różanych rabat. Teraz pokażę drugą.

Z tyłu posadzone są lilie. Pomiędzy gdzieś tam leży sobie powojnik Arabella.
Rosną od skalniaka : J.W Goethe, Red Leonardo, Queen of Sweden , Pastella,Wedding Piano, Geoff Hamilton , Winchester Cathedral, Nostalgie, Kaiserin Farah, Abraham Darby, Chippendale, Emilien Gullot.
Tutaj miałam pomysł na półokrągłą rabatę. Postanowiłam, że przodem zajmę się za rok. Nie robiłam więc rabaty tylko posadziłam je w lekkim półokręgu. Chciałabym z przodu niskie jasne kolory. Już widzę, że rabata będzie konieczna bo trawa szybko zarasta. Uciążliwe to jest jak róże są małe. Może potem będzie to mniej szpecić i jakoś ten pierwszy rok przetrwamy. Rosną tu Cardinal de Richelieu, Charles de Gaulle, Hippolyte, Ombree Parfaite.

No to na tyle w kwestii róż.
Kilka orlików. Czy wymagają one jakiejś specjalnej opieki po kwitnieniu?
Nie pamiętam co tu wsadziłam.. ma jakieś malutkie pączki. Ma ktoś jakiś pomysł?
Czekam na iryski.
Azalia Schneeperle.

Rhododendron Humbold

Rhododendron Purple Splendour

Rhododendron Libretto. W googlach jakiś ciemniejszy..

Azalia Persil. Uwielbiam ją. Mimo że jest jeszcze mała, fajnie prezentuje się na tle wody. Jakoś nie umiem tego uchwycić tak jak wygląda to w rzeczywistości.
Wreszcie widać moje hosty
Susan jest niezawodna, ciągle kwitnie.

nn też dalej w pąkach

G.H. Kern ostatnio Wam pokazywałam jaka jest malutka. Takie już ma pączki.
Goździk czerwony .
Lilia Breezer.
Krzewuszka Variegata

Krzewuszka Nana Purpurea
Białobok

Maigold

Bicolor

Glauca Globosa
Tawuła Golden Princess
Coś na ząb.

Brzoskwinka Inka. Zeszłoroczna. Ma 6 owoców. Dobrze że parzyście, równo się z Emem podzielimy.

Regina

Boróweczki
Podglądacz

Tata rzuca chleb rybom i cieszy się z daleka że jedzą bo cały chleb się rusza...

.
Hortensja ukorzeniona z patyczka. Ciągle zrywam jej kwiaty a ona ciągle robi swoje. Nie wiem, czy dobrze robię ale chyba zakończę tą walkę.
Monika wejdź na pierwszą stronę mojego wątku. Tam masz kilka fotek Chopina w rozkwicie. Dodatkowo cudnie pachnie

.
Anitka ja nie chciałam nigdy białych róż. Zawsze sobie wyobrażałam je jako popalone, zamszycone, przebarwione. A one potrafią być takie cudne..
Soniu trawę koszę co dwa tygodnie. Teraz był tydzień bez koszenia. Do robienia porządku przy różach i rabatach mam nożyce takie duże firmy na F. Kiedyś miałam elektryczne nożyce do trawy. Wielkie g z nich. Jak trawa jest taka słaba, gdzie nie była sadzona to sobie świetnie radziły. Ale mojej trawie nie dały rady. Musiałam się szarpać i wolałam rwać ręcznie. Te są zwykłe tylko mają długie rączki i obracaną główkę. Pod każdym kątem można obciąć. Szczególnie przy obrzeżach z kamieni się to sprawdza. Kręgosłup nie boli, trawie dają radę bez wysiłku. Jestem zadowolona.
Milenka jak Twoim zdaniem mogłabym nagiąć Antike? Do przodu czy na bok? Ja bym chciała żeby doszła do góry na kratę i tam ją poprowadzę w bok trochę. Chyba że taka duża nie będzie. A na docelowe wysokości patrzę już przez palce. Obok niej rośnie FL.
Ja też jestem ciekawa Pashminy-nie Pashminy. Liczę że w tym roku będzie ładniejsza. Nową mam na rabacie. Rośnie z przodu przed pnącymi. W towarzystwie Biedermeiera i S.B zu Guttenberg.
Tak, w tle Mushimary rosną ostatnie tulipany.
Przy tych kratach rosną Mushimara, New Dawn i Flammenka. Zobacz jak ND się zachowuje.

Jako jedyna tak pędy wyciąga.
Jola dziękuję za info odnośnie lilii. Spryskam ją w takim razie przy okazji. Ciekawe dlaczego wszędzie tak kaprysi. U mojej sąsiadki też kiepsko rusza w tym roku.