Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8
Też kupiłam , ale w Obi tą róże i tak kwitła jak u Maji
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Majeczko, u Ciebie ta róża wygląda bajecznie - jeśli taka jest, to ją chcęmajka411 pisze:Moniczko..... u siebie już pisałam... na tych zdjęciach w F. kwiaty Guernsey są jak sztuczne....
Dziewczyny widziały u mnie tą różę.... były zachwycone....![]()
Nie, to żebym namawiam Ciebie na nią...., ale przecież swojej nie podrasowałam...
Dorotka350 też kupiła tą różyczkę....zerknij do niej kiedyś pokazywała jak jej zakwitła.

-- Pt 23 sty 2015 15:46 --
Dziękuję za opinię, Tereniu - taka wymiana zdań jest ważna i pomocna w podejmowaniu decyzjiinka52 pisze:Też kupiłam , ale w Obi tą róże i tak kwitła jak u Maji

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też zauważyłam zmianę nicku i koniecznie musiałam sprawdzić, czy to na pewno znany mi ogród i osoba
Imię skojarzyłam
Pogoda u mnie wcale nie taka wiosenna, choć dużego mrozu nie ma. Jednak nie robiłam nic w ogrodzie, bo nie za dobrze idzie praca w zmarzniętej ziemi
Zaklepałam na razie dwa powojniki i kilka lilii

Pogoda u mnie wcale nie taka wiosenna, choć dużego mrozu nie ma. Jednak nie robiłam nic w ogrodzie, bo nie za dobrze idzie praca w zmarzniętej ziemi

- Ewa7
- 200p
- Od: 27 paź 2013, o 09:31
- Kontakt:
Wnioskuje z Waszych wypowiedzi, że nie tylko ja biegam ze sprzętem po rabatkach uff
Aczkolwiek dzisiejszego wieczoru mamy - 3 C .Oglądając Twój ogród nie można siedzieć bezczynnie 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale mnie zmyliłaś tym nickiem. Weszłam zobaczyć nowego gościa, a tu takie zaskoczenie 

- Alania
Ewuniu, u mnie również wróciła zima na całegoewamaj66 pisze:Też zauważyłam zmianę nicku i koniecznie musiałam sprawdzić, czy to na pewno znany mi ogród i osobaImię skojarzyłam
![]()
Pogoda u mnie wcale nie taka wiosenna, choć dużego mrozu nie ma. Jednak nie robiłam nic w ogrodzie, bo nie za dobrze idzie praca w zmarzniętej ziemi![]()

Jakie powojniki zakupiłaś? Ja coś nie mam do nich szczęścia - bardzo marnie rosną w moim ogrodzie. Przy starym domu mieliśmy takie piękne, a tutaj chyba im warunki nie pasują

-- N 25 sty 2015 08:31 --
Margo2 pisze:Ale mnie zmyliłaś tym nickiem. Weszłam zobaczyć nowego gościa, a tu takie zaskoczenie

-- N 25 sty 2015 08:34 --
Witaj, EwciuEwa7 pisze:Wnioskuje z Waszych wypowiedzi, że nie tylko ja biegam ze sprzętem po rabatkach uffAczkolwiek dzisiejszego wieczoru mamy - 3 C .Oglądając Twój ogród nie można siedzieć bezczynnie

Tak, jak mówisz - ciężko wysiedzieć spokojnie, gdy ogród woła i widzę ile jest do zrobienia na ten sezon. Chciałabym jak najszybciej zacząć prace ogrodowe, żeby zdążyć jak najwięcej zrobić z tego, co zaplanowałam

- Alania
W ogrodzie wciąż cisza, wiosny nie widać, bo wszystko śniegiem zasypane. Póki co czas spędzam poznając nową zabawkę - aparat, który w końcu sobie zakupiłam. Mój staruszek, który upadł i mocno się potłukł 1,5 roku temu już wymagał odpoczynku - to, że udało się go uruchomić i robił jeszcze zdjęcia w ubiegłym sezonie (całkiem niezłe
), to i tak cud
. Co do jakości zdjęć - myślę, że w dużej mierze dobre zdjęcia polegają na dobrym poznaniu aparatu, jego możliwości, wyszukania jak najlepszych ustawień oraz na dobrym świetle. Ja swoim starym kompaktem Nikona robiłam niekiedy całkiem niezłe zdjęcia i gdyby nie to, że to był cyfrowy aparat kompaktowy, który jednak nie ma takich możliwości jak lustrzanka oraz fakt, że uległ mocnej kontuzji, to nadal byłby moim nieodzownym towarzyszem w ogrodzie. Miał też ogromną zaletę - bardzo wiernie odzwierciedlał kolory, co niestety nie zawsze udaje się lustrzankom - często widzi się mocno przekłamane kolory i tego się troszkę obawiam w przypadku nowego aparatu. Na razie go testuję i analizuję instrukcję 

- Alania
Troszkę wiosny... parapetowej, bo za oknem zima

Przy okazji testuję aparat. Oj, długa droga przede mną zanim poznam jego możliwości
-- N 25 sty 2015 11:55 --
Do zmrożonych róż z zimowego wystroju dołożyłam hiacynty - wedle zimowo - wiosennej aury jaką mamy w ostatnich dniach.

Przy okazji testuję aparat. Oj, długa droga przede mną zanim poznam jego możliwości

-- N 25 sty 2015 11:55 --
Do zmrożonych róż z zimowego wystroju dołożyłam hiacynty - wedle zimowo - wiosennej aury jaką mamy w ostatnich dniach.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
No pięknie! Tak tu się kamuflować.
Jestem. Mimo iż jestem skrytoczytaczem, to jestem wielką i wierną fanką Twojego ogrodu. 

- masakra0888
- 200p
- Od: 5 paź 2014, o 14:58
bardzo mile miejsce milo sie oglada taki ogrod widac ze lubisz rozne murki altany 

- Alania

Hiacynty na stole są sztuczne, ale dobrze udają prawdziwe

-- N 25 sty 2015 16:25 --
dziękujęmasakra0888 pisze:bardzo mile miejsce milo sie oglada taki ogrod widac ze lubisz rozne murki altany

- Alania
Aura na nie rozpieszcza i jednak styczeń stara się pokazać, że jest zdecydowanie zimowym miesiącem i powstrzymuje wiosnę.

- Alania
i mały spacerek Alanii po śniegu

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moni, ależ cudne zdjęcia zimowe
Aparat widać działa bez zarzutu
Hiacynty na stole są sztuczne? Dopiero jak napisałaś, zaczęłam się przyglądać... najpierw tym parapetowym
Nie muszę dodawać, że byłam pod wrażeniem ich jakości wykonania
Niestety, okazały się ... prawdziwe 

Hiacynty na stole są sztuczne? Dopiero jak napisałaś, zaczęłam się przyglądać... najpierw tym parapetowym

Nie muszę dodawać, że byłam pod wrażeniem ich jakości wykonania

- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
Ale u Ciebie śniegu. U mnie nic. Zima wraca do nas w takim razie.