Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8

Post »

Też kupiłam , ale w Obi tą róże i tak kwitła jak u Maji
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

majka411 pisze:Moniczko..... u siebie już pisałam... na tych zdjęciach w F. kwiaty Guernsey są jak sztuczne....
Dziewczyny widziały u mnie tą różę.... były zachwycone.... ;:108
Nie, to żebym namawiam Ciebie na nią...., ale przecież swojej nie podrasowałam...
Dorotka350 też kupiła tą różyczkę.... ;:108 zerknij do niej kiedyś pokazywała jak jej zakwitła.
Majeczko, u Ciebie ta róża wygląda bajecznie - jeśli taka jest, to ją chcę ;:97 Ciekawe, czy F. będzie miała jakieś nowości na wiosnę?

-- Pt 23 sty 2015 15:46 --
inka52 pisze:Też kupiłam , ale w Obi tą róże i tak kwitła jak u Maji
Dziękuję za opinię, Tereniu - taka wymiana zdań jest ważna i pomocna w podejmowaniu decyzji ;:162
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też zauważyłam zmianę nicku i koniecznie musiałam sprawdzić, czy to na pewno znany mi ogród i osoba ;:306 Imię skojarzyłam :wink:
Pogoda u mnie wcale nie taka wiosenna, choć dużego mrozu nie ma. Jednak nie robiłam nic w ogrodzie, bo nie za dobrze idzie praca w zmarzniętej ziemi :?
Zaklepałam na razie dwa powojniki i kilka lilii :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Wnioskuje z Waszych wypowiedzi, że nie tylko ja biegam ze sprzętem po rabatkach uff :-) Aczkolwiek dzisiejszego wieczoru mamy - 3 C .Oglądając Twój ogród nie można siedzieć bezczynnie :-)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale mnie zmyliłaś tym nickiem. Weszłam zobaczyć nowego gościa, a tu takie zaskoczenie :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewamaj66 pisze:Też zauważyłam zmianę nicku i koniecznie musiałam sprawdzić, czy to na pewno znany mi ogród i osoba ;:306 Imię skojarzyłam :wink:
Pogoda u mnie wcale nie taka wiosenna, choć dużego mrozu nie ma. Jednak nie robiłam nic w ogrodzie, bo nie za dobrze idzie praca w zmarzniętej ziemi :?
Zaklepałam na razie dwa powojniki i kilka lilii :roll:
Ewuniu, u mnie również wróciła zima na całego ;:219 Z tymi pracami ogrodowymi wstrzeliliśmy się dosłownie w przerwie mroziku i śniegu, który wraca jak bumerang. Prognozy niestety nie są zbyt wiosenne. Czytałam na mojej pogodynce, że minimum do końca tygodnia będzie utrzymywała się zima. Dla roślin dobrze - niech jeszcze odpoczywają, ale dla mnie niekoniecznie ;:222 Ja już poszła do ogrodu ;:306
Jakie powojniki zakupiłaś? Ja coś nie mam do nich szczęścia - bardzo marnie rosną w moim ogrodzie. Przy starym domu mieliśmy takie piękne, a tutaj chyba im warunki nie pasują ;:145

-- N 25 sty 2015 08:31 --
Margo2 pisze:Ale mnie zmyliłaś tym nickiem. Weszłam zobaczyć nowego gościa, a tu takie zaskoczenie :D
:wit ;:196

-- N 25 sty 2015 08:34 --
Ewa7 pisze:Wnioskuje z Waszych wypowiedzi, że nie tylko ja biegam ze sprzętem po rabatkach uff :-) Aczkolwiek dzisiejszego wieczoru mamy - 3 C .Oglądając Twój ogród nie można siedzieć bezczynnie :-)
Witaj, Ewciu ;:7
Tak, jak mówisz - ciężko wysiedzieć spokojnie, gdy ogród woła i widzę ile jest do zrobienia na ten sezon. Chciałabym jak najszybciej zacząć prace ogrodowe, żeby zdążyć jak najwięcej zrobić z tego, co zaplanowałam ;:183 .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W ogrodzie wciąż cisza, wiosny nie widać, bo wszystko śniegiem zasypane. Póki co czas spędzam poznając nową zabawkę - aparat, który w końcu sobie zakupiłam. Mój staruszek, który upadł i mocno się potłukł 1,5 roku temu już wymagał odpoczynku - to, że udało się go uruchomić i robił jeszcze zdjęcia w ubiegłym sezonie (całkiem niezłe :lol: ), to i tak cud ;:173 . Co do jakości zdjęć - myślę, że w dużej mierze dobre zdjęcia polegają na dobrym poznaniu aparatu, jego możliwości, wyszukania jak najlepszych ustawień oraz na dobrym świetle. Ja swoim starym kompaktem Nikona robiłam niekiedy całkiem niezłe zdjęcia i gdyby nie to, że to był cyfrowy aparat kompaktowy, który jednak nie ma takich możliwości jak lustrzanka oraz fakt, że uległ mocnej kontuzji, to nadal byłby moim nieodzownym towarzyszem w ogrodzie. Miał też ogromną zaletę - bardzo wiernie odzwierciedlał kolory, co niestety nie zawsze udaje się lustrzankom - często widzi się mocno przekłamane kolory i tego się troszkę obawiam w przypadku nowego aparatu. Na razie go testuję i analizuję instrukcję ;:37
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszkę wiosny... parapetowej, bo za oknem zima ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przy okazji testuję aparat. Oj, długa droga przede mną zanim poznam jego możliwości ;:224

-- N 25 sty 2015 11:55 --

Do zmrożonych róż z zimowego wystroju dołożyłam hiacynty - wedle zimowo - wiosennej aury jaką mamy w ostatnich dniach.
Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No pięknie! Tak tu się kamuflować. :D Jestem. Mimo iż jestem skrytoczytaczem, to jestem wielką i wierną fanką Twojego ogrodu. ;:215
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58

Post »

bardzo mile miejsce milo sie oglada taki ogrod widac ze lubisz rozne murki altany :D
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:196 Aniu, taka była potrzeba, żeby zmienić co nieco. Najważniejsze, że mnie rozpoznajecie ;:4 ;:7
Hiacynty na stole są sztuczne, ale dobrze udają prawdziwe :D
Obrazek

-- N 25 sty 2015 16:25 --
masakra0888 pisze:bardzo mile miejsce milo sie oglada taki ogrod widac ze lubisz rozne murki altany :D
dziękuję :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aura na nie rozpieszcza i jednak styczeń stara się pokazać, że jest zdecydowanie zimowym miesiącem i powstrzymuje wiosnę.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

i mały spacerek Alanii po śniegu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moni, ależ cudne zdjęcia zimowe ;:180 Aparat widać działa bez zarzutu :D
Hiacynty na stole są sztuczne? Dopiero jak napisałaś, zaczęłam się przyglądać... najpierw tym parapetowym :;230
Nie muszę dodawać, że byłam pod wrażeniem ich jakości wykonania :;230 Niestety, okazały się ... prawdziwe :D
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Ale u Ciebie śniegu. U mnie nic. Zima wraca do nas w takim razie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”