Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Bardzo podobają mi się twoje rabaty i kręte ścieżki pomiędzy nimi.Pewnie kiedyś też pomyślę nad wysypaniem korą swoich.W porównaniu z twoimi,moje wydają się takie....gołe ;:306 Ja puste miejsca obsadzam roślinkami okrywowymi:dąbrówkami,floksami szydlastymi i innymi maleństwami.Ale widzę,że kora poza względami praktycznymi bardzo fajnie uzupełnia rabaty.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to niedługo będziemy oglądać te śliczne tulipanki w rozkwicie.
Oby tylko szybko się ociepliło.
Dobrze, że w tym roku wszystko idzie powoli a nie gwałtem jak zeszłej wiosny.
Czekam na dekoracje wiosenne w postaci wianków. :uszy
Pewno już sporo zrobiłaś. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Agnesik piękne widoczki wiosenne ;:oj Bardzo podobają mi się te prymulki czerwoniutkie, a i tulipanki zaraz rozkwitną ;:138
Pozdrowienia :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu faktycznie gdy tylko zrobi się ciepło, to mnóstw kwiatów zakwitnie ... Ja już nie mogę się doczekać widoku posadzonych jesienią tulipanków botanicznych.... bardzo jestem ciekawa jak się zaprezentuję :D

Jacku to najbardziej pracochłonna rabata i ciesze się, ze już jest zrobiona.... dziś zrobiłam drugą, tez obłożoną kamieniami, ale mniejszą, wiec udało mi się skończyć w 1 dzień.... oprócz tego zrobiłam spory kawałek obrzeża, na szczęście już bez kamieni.... Teraz to pójdzie szybciej, bo zostały mi już takie bez kamieni ... Najtrudniejsza praca będzie przy skalniaku, ponieważ strasznie wchodzi do niego trawa i perz :roll: kłącza przechodzą pod kamieniami w górę skalniaka..... chcę odrzucić wszystkie duże kamienie, które są podstawą skalniaka, usunąć to paskudztwo, wysypać korą i dopiero na nią ponownie ułożyć kamienie.... To będzie bardzo ciężka i żmudna praca, więc zostawiam ją na koniec :roll:
Tulipanków botanicznych nie mogę się doczekać, bardzo jestem ich ciekawa :D

Kasiu dziękuję ;:196 Do wypielęgnowania po zimie, to rabatek jeszcze sporo zostało , ale pomalutku, pomalutku i zajmę się wszystkimi ....U mnie tulipanków troszkę się nazbierało, mam nadzieję, ze ładnie zakwitną, bardzo lubię te kwiaty ;:167
Niestety też kilka kęp ucierpiało po przeróbkach rabaty.... ale trudno.....

Iwonko u mnie dziś ciąg dalszy równania obrzeży.... trawsko straszliwie się panoszy.... a ja oczywiście granicę rabat nieco przesuwam w stronę trawnika ;:224 więc tego wyrywania darni jest sporo.... już mnie porządnie bolą ramiona :roll: ale to nic.... taka ciężka praca na świeżym powietrzu to samo zdrowie....siłownia niepotrzebna :lol:
Tulipanki Fashion to wyjątkowo wczesna odmiana.... bardzo je lubię, bo nie tylko wcześnie kwitną, ale są naprawdę śliczne :D

Madziu w takim przypadku, jak u Ciebie, gdy jesteś tylko 2 dni na działeczce, to ja bym ścinała mieczyki do wazonu.... będąc w ogródku tak mało, nie jesteś w stanie nacieszyć się nimi do woli, więc niech radują serduszko w wazonie :D

Agusiu rabatki pokryte zadarniającymi roślinkami wyglądają pięknie i naprawdę bardzo mi się podobają.... u mnie niestety to nie zdaje egzaminu, ponieważ strasznie wchodzi mi w nie perz i trawa..... Trawa to najprawdopodobniej skutek zasiania trawnika i na 2 dzień załamania pogody.... zerwało się wtedy wietrzysko i lunął deszcz i mnóstwo nasion wylądowało na rabatach, do tej pory, a jest to chyba 3 lata mam z nią problem, bo wciąż gdzieś wyłazi w bylinach.... Wydłubać ją z płożniaczków to wręcz niemożliwe i pozbyłam się wszystkich płożących roślinek, a miałam ich naprawdę sporo :roll:
Nawet na skalniaku mam z tym problem i właśnie planuję wyrzucić sporą kępę gęsiówki i floksa szydlastego.....

Grażynko niestety wianuszka nie zrobiłam jeszcze ani jednego 8-) :lol: W tym roku planuję zrobić tylko do domku i dla najbliższych.... chyba, że będę miała jakieś konkretne zamówienie, to wtedy tak :D Na razie szaleję w ogródku 8-)
Już nie mogę się doczekać widoku tulipanków.... posadziłam sporo botanicznych jesienią i strasznie jestem ich ciekawa :D
Faktycznie wiosna w tym roku jest taka, jak być powinna... z przedwiośniem i spokojnym przechodzeniem w pełnię wiosny.... i dla nas i dla roślinek to bardzo korzystne... w zeszłym roku to było prawdziwe szaleństwo..... bezpośrednio z zimy - lato...

Kasiu ja już nie mogę się doczekać widoku tych tulipanków, bardzo je lubię .... w ogóle bardzo lubię tulipany ..... szczególnie wszelkie botaniczne :D
Prymulki też coraz bardziej okazałe.... ależ się niedługo wszystko pokryje kolorami .... oby tylko słoneczko dopisało :D

Kilka migawek doniczkowej wiosny ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Ta doniczkowa wiosna jest przepiękna ;:215 Umiesz tak wszystko ładnie skomponować, podziwiam :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ostatnia fotka to już jak na święta. :roll:
Właściwie to można takie dekoracje wykorzystać i jako świąteczne i jako wiosenne.
A ja mam wianuszek...... :heja ....... ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś wow niebieskie bratki,takich nie mam ;:224
Też czekam na tulipany,posadziłam na jesieni sporo cebulek:)
Kompozycje śliczne ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale porządek na rabatce ;:oj
Napracowsałaś się. Ja unikam już kory, bo wybieranie z niej liści to dla mnie udręka.
Wolę pielenie. Uspakaja po pracy.
Zastanawiam się, czy te kamienie nie przeszkadzają Ci w koszeniu.
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Dużo cieżkiej pracy za Tobą, a rabaty już wyglądają kolorowo :wink:
Ja też kupiłam 15 worków kory i widzę, że przydałoby się drugie tyle :roll: Trudno, niektóre rabaty będzie trzeba pielić.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witaj Aga, kompozycje bratkowe z yyyy (zapomniałam jak się to nazywa) świetne. Co do kory to co roku ją dosypuję i co roku pasowałoby zamówić. Po zimie zawsze na rabatach znajdują się łyse place w które wsiewa się potem zielsko. Natomiast jeśli kora jest grubo wysypana to chwasty nie mają szans, ja jeśli chodzi o chwastowanie to realizuje się w warzywniku, bo tam to jest never ending story - po każdym deszczu można zaczynać od początku. Ale robię to metodycznie, tzn każda grządka po kolei i leci. Chciałabym się nauczyć motykowania, bo póki co to na klęczkach, aż czasem wyprostować się nie ma jak.
Aguś, życzę sprzyjającej pogody przy dalszych pracach porządkowych.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Ago nadrobiłam zaległości z przyjemnością obejrzałam piękne krokusy,nowo zrobione rabaty ( napracowałaś się niesamowicie) przepiękne bratki tulipany i inne wiosenne roślinki.patrząc na Twoje bratki chyba w końcu przekonam się do nich i posadzę u siebie.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Napracowałaś się ;:196 Rabaty pięknie wyglądają i dekoracje bratkowe ;:138
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Donicowa wiosna ;:138 bez dwóch zdań, masz ten zmysł ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Agnieszko, a jednak znalazło sie trochę miejsca na kolejne roślinki ;:215 Super.
Doniczkowa wiosna bardzo fajnie się prezentuje. Lubię Twoje zestawienia ;:168 Muszę powertować wcześniejsze dni i podejrzeć co tam ciekawego pokazałaś ;:333
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Aguś, prymuleczki na tle żurawek przecudnie się komponują ;:138

bratki w niby sianku świetnie wyglądają

myślę że te skrzynie które poczyniłaś, to najlepszy pomysł jaki Ci przyszedł do głowy

- nie ubliżając innym i następnym Twoim pomysłom,

uwielbiam wszelkie drewno ogrodzie, a już taki cieplutki kolorek którym masz te skrzynie pomalowane

zachęca do oglądania zawartości "mebla", i idealnie odcina się od wesołości roślinnych

a przede wszystkim zieleni listeczków tak długo wyczekiwanej przez nas wiosenki ;:138 ;:138

Mimo tego że jest ciut chłodno, mamy już prawie kwiecień, i nic tego nie zmieni

a wręcz nakazuje domyślać się co nas czeka roślinnego w cieplejsze dzionki ;:138 ;:138

Rabatka otoczona wygibasowo kamieniami, jest cudnie skomponowana i jak najbardziej odpowiednia w takim miejscu.

Mam sentyment do takich widoczków, kiedyś takie kamienie malowało się na biało i też było przepięknie ;:138 ;:138

Ale to dawne czasy, i chyba tylko ja coś takiego pamiętam ;:306 ;:306

Gołąbek pokoju wymiata wszystko ;:oj ;:oj
Pozdrawiam, Agata.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”