Maryniu byłam dzisiaj wieczorkiem w markecie -ludzie szaleją ,półki są miejscami puste a przecież to tylko jeden dzień więcej niż weekend , a ja dzisiaj kupiłam tulipany na stół,chleb na kolację i wegiel drzewny na grilla-bo mnie mama prosila
Dorcia u nas w osiedlowych sklepach - spokojnie dzisiaj było ...wszystkiego pełno ,kupujących niewielu...dlatego wstrzymałam się z zakupami mięsnymi do jutra..bo lubię na świeżo ...trochę mnie wystraszyłaś... Pójdę z rana ...
Dużo mi nie potrzeba ale jak ktoś przyjmuje gości to i większe zakupy... ja tym razem w gości w pierwszy dzień a w drugi tylko dzieci po południu więc tak dużo mi nie potrzeba .
Ja też wędliny jutro kupię ,resztę co potrzeba mam więc tylko jeszcze chleb zostanie,nie mam zamiaru chodzić bo sklepach,ja też w drugi dzień świąt w "gościach" a tak to tylko my i dzieciaki ,nie ma co szaleć ,a tak szczerze mówiąc to jak będzie pogoda to pewnie będę żałować że na działkę nie wypada w święta iść
Piękne tulipany . Moje pierwiosnki omszone dopiero zaczynają kwitnąć. Też wpadłam dzisiaj na działkę, żeby sprawdzić, czy nie ma jakiś strat, ale wszystko w porządku, chociaż przymrozek był . Mam nadzieję, że tak jak wiosna przyszła wcześniej, to i ogrodnicy się pospieszyli .
Piotrze,Marto-dzięki że odwiedzacie moj wątek,forum nieco zwolniło,wiadomo święta i związana z tym gonitwa ,dzisiaj ładny słoneczny dzień,niestety działka przeszła na dalszy plan,były inne priotytety ..ale przy okazji zakupów kupiłam sobie lawendę francuską,czeka na balkonie na posadzenie -po świętach ,życzenia świąteczne zostawiłam w wątku " życzeniowym "