Ogród w sercu Borów
- UlaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w sercu Borów
Moniko
masz rację, a dodatkowo miło spędza się czas przy przeglądaniu swoich zdjęć. Można robić plany, bo czasami coś nagle do głowy wpadnie. I u mnie i u Ciebie mrozi podobnie.
masz rację, a dodatkowo miło spędza się czas przy przeglądaniu swoich zdjęć. Można robić plany, bo czasami coś nagle do głowy wpadnie. I u mnie i u Ciebie mrozi podobnie.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję za informację
Będę się rozglądać.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ula śliczne rośliny pokazujesz, ale ja wrócę do pięknych maków, czy te które pokazałaś są wieloletnie ?
Uwielbiam maki
Uwielbiam maki

- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
Ulka śniedki wspaniałe,uwielbiam je! Ja nazywam je gwiazdeczkami. Takie białe zawilce też bardzo lubię,sieją się u mnie po całym ogrodzie.Po kwitnieniu obcinam i pod koniec lata zakwitają ponownie.
Ania sweety zwróciła uwagę na Ratibida columnifera ,nie znam,ale też mi się bardzo podoba. Czy ona jest wieloletnia? Dobrze zimuje?
Uleńko piękne masz goździki (w poprzednim poście zdjęciowym) czy ewentualnie dałoby radę coś uszczknąć od nich? Ja mam ogrodowe baldoróżowe ,pięknie pachnące. Mogę Ci przywieźć przy okazji. Nieśmiało przypominam się o patyka Bugenvilli. Będę jechała do T. na początku kwietnia. Jeśli chciałabyś coś ode mnie ,śmiało pisz.
Ania sweety zwróciła uwagę na Ratibida columnifera ,nie znam,ale też mi się bardzo podoba. Czy ona jest wieloletnia? Dobrze zimuje?
Uleńko piękne masz goździki (w poprzednim poście zdjęciowym) czy ewentualnie dałoby radę coś uszczknąć od nich? Ja mam ogrodowe baldoróżowe ,pięknie pachnące. Mogę Ci przywieźć przy okazji. Nieśmiało przypominam się o patyka Bugenvilli. Będę jechała do T. na początku kwietnia. Jeśli chciałabyś coś ode mnie ,śmiało pisz.
Pozdrawiam-Ewa
- Ivona44
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne kwiatulce pokazujesz, a jakie dziwaki wśród nich poznajdowałam. A ta lilia himalajska, to co to za dzieło? Ogród śliczny 

Pozdrawiam, Iwona.
- UlaL
Witam Was dziewczyny
Marysiu (maska) te wszystkie maki to jednoroczne są
Ewuniu, ratibida jest bylina, ale krótkowieczną. Po kilku latach ginie, ale łatwo można ją uzyskać z nasion. Gdybym miała to chętnie dałabym Ci, ale nie zbierałam. O goździku będę pamiętać, jak przezimuje to coś odetną. Tego różowego pachnącego mam. O bugenwilli pamiętam, mam zapisane, a goździka dopiszę. Pooglądam u Ciebie raz jeszcze, może coś upatrzę, mamy czas.
Iwonko Lilia himalajska jest wyjątkowa, nie mogę znaleźć zdjęcia jak kwitła, jest dość droga, ale cieszy oko jak zakwitnie. Jej kwiaty miały ok. 30 cm. długości i pięknie pachniały.
Pozdrawiam, Ula
Marysiu (maska) te wszystkie maki to jednoroczne są
Ewuniu, ratibida jest bylina, ale krótkowieczną. Po kilku latach ginie, ale łatwo można ją uzyskać z nasion. Gdybym miała to chętnie dałabym Ci, ale nie zbierałam. O goździku będę pamiętać, jak przezimuje to coś odetną. Tego różowego pachnącego mam. O bugenwilli pamiętam, mam zapisane, a goździka dopiszę. Pooglądam u Ciebie raz jeszcze, może coś upatrzę, mamy czas.
Iwonko Lilia himalajska jest wyjątkowa, nie mogę znaleźć zdjęcia jak kwitła, jest dość droga, ale cieszy oko jak zakwitnie. Jej kwiaty miały ok. 30 cm. długości i pięknie pachniały.
Pozdrawiam, Ula
- Ivona44
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lilia zimuje bezproblemowo? Ja cie pierniczę, już znalazłam kwiaty w necie, ale cacko, ale trąbeczki piękne, napisz ile ja masz i jak rośnie , ale cudna 

Pozdrawiam, Iwona.
- UlaL
Iwonko
jeśli możesz to popatrz u mnie na str. 55 - tam piszę o tej lilii, a jeszcze wcześniej pokazałam początkową fazę jej wzrostu
jeśli możesz to popatrz u mnie na str. 55 - tam piszę o tej lilii, a jeszcze wcześniej pokazałam początkową fazę jej wzrostu
- UlaL
Witaj Alicjo
Tobie też życzę miłej niedzieli

Tobie też życzę miłej niedzieli
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Witaj Ula
Czy u Ciebie też prószy śniegiem - u nas pada mocno...niska temperatura.
Brrr - życzę miłej i spokojnej niedzieli, oby nie było większego minusa..

Czy u Ciebie też prószy śniegiem - u nas pada mocno...niska temperatura.
Brrr - życzę miłej i spokojnej niedzieli, oby nie było większego minusa..
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- UlaL
Agnieszko witaj
U nas -8,8, śnieg prószy lekko, ale w nocy trochę popadało.
Tobie też miłej niedzieli życzę
Pozdrawiam

U nas -8,8, śnieg prószy lekko, ale w nocy trochę popadało.
Tobie też miłej niedzieli życzę
Pozdrawiam
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Uleńko witaj
ależ miło jest oglądać takie kolorowe zdjęci, masz niesamowitą różnorodność roślin, niezmiennie się zachwycam.
Powiedz proszę co jest na zdjęciu pod lilią himalajską, takie żółciutkie kłoski?

Powiedz proszę co jest na zdjęciu pod lilią himalajską, takie żółciutkie kłoski?
- UlaL
Witaj Aniu
Ja u Ciebie, a Ty u mnie, ta roślina to janowiec (taka była nazwa jak kupowałam)
U Ciebie w wątku tez kolorowo i pięknie
Ja u Ciebie, a Ty u mnie, ta roślina to janowiec (taka była nazwa jak kupowałam)
U Ciebie w wątku tez kolorowo i pięknie
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ULKA....trafiłam do Ciebie nie wiem skąd....ale bardzo się cieszę, że mogę tu bywać....mam co podziwiać a i pytanie też mam......
na początkowych stronach pokazałaś dużą Bugenwillę......czy masz sposób na jej przetrwanie przez okres zimy....z ubiegłego sezonu mam ale wszystkie listki zrzuciła choć wydaje mi się, ze żyje....co mam począć z nią dalej....
pozdrawiam
na początkowych stronach pokazałaś dużą Bugenwillę......czy masz sposób na jej przetrwanie przez okres zimy....z ubiegłego sezonu mam ale wszystkie listki zrzuciła choć wydaje mi się, ze żyje....co mam począć z nią dalej....
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna