Witam Geniu pięknie jeszcze u ciebie nie widać żadnych oznak jesieni kwiaty kwitną! a jak tam twoje Pelusie moje mają się dobrze co kilka dni zaglądam do nich obrywam odrosty i jest ok ostatnio wystawiłem młode Datury na balkon było pięknie w dzień w nocy przymroziło a ja nie schowałem ich i lekko przychorowały mi listki im obleciały po wstawieniu do mieszkania.
Pozdrawiam .
Janku dwie skrzynki pelargonii po obcięciu M wstawiłam do piwnicy , jest tylko jeden problem ja do nich nie będę zaglądać ,muszą sobie poradzić,mam problemy ze stawami i chodzenie po schodach do tego do zagraconej niezbyt oświetlonej piwnicy nie jest wskazane .
Część pelargonii , białe i ciemno bordowe zostawiłam w domu , reszta jest w piwnicy .
Znaki jesieni w moim ogrodzie widać jak wszędzie , choć staram się usuwać zżółknięte liście i irysów i liliowców .
Geniu ja moje bluszczolistne pelargonie mam w domu w części nie ogrzewanej w zeszlym roku przetrwały świetnie i były ładniejsze niż młode sadzonki z rynku. Teraz jeszcze trochę kwitną.
Olgou mnie w domu nie ma takiego miejsca nieogrzewanego , przechowuje już 3 rok w mieszkaniu i w korytarzu i też jak do tej pory pięknie się trzymały .
A to ogólny widok na mój jesienny ogród ,zdjęcia zrobione dziś przed południem
Ostatnie dni sporo czasu spędzam w ogrodzie bo już nie wiele takich pięknych dni będzie w tym roku.
Ładne te chryzantemy ...może też bym sobie takie sprawiła tylko muszę poszukać zimujące be te co przeważnie oferują w sprzedaży to jednoroczne to pierwszych przymrozków .Brakuje tylko ognika a może jest ??
Janek a Ty nie narzekaj tylko idź zrób porządek na działeczce ....ja jestem w trakcie sprzątania niedługo będzie pięknie ...jak śnieg to wszystko przykryje oczywiście mówię o moim ogródku ..
Janku jaki tam porządek ? cieszę się że mam te chryzantemy ,.
Ja na zimę okrywam tylko tę rabatę z storczykami i przylaszczkami gałęziami z iglaków,chryzantemy , ostróżki ,floksy,jeżówki , trocinami .