Daysy deszczyk wreszcie przestał padać no wczoraj troszkę popadało,ale nie musiałam za to podlewać,róże ruszyły coraz więcej widać kolorku na pakach

Na ławeczkę zapraszam są już podusie
Pedrowa rzeczywiście na zdjęciu jej kolor wskazuje na róż ,ale w realu ten kolor jest dużo ciemniejszy i chyba trąci fioletem,spróbuje zrobić jej zdjęcie w towarzystwie innej różowej róży żebyś miała porównanie.Zapach ma nieziemski

już z daleka wiadomo że tam jest róża
Małgosiu odpowiedziałam u ciebie.Nie mam Chippendala ,bo myślałam że mam i zamówiłam Charlsa A. no i okazało się że mój Chipek to nie Chipek tylko Charls A i teraz mam dwa i jakoś tak zeszło że go w końcu nie kupiłam ,wszyscy go tak chwalą że mi serce pęka ,ale nie mam już na niego miejsca
Mati tak to Rugosa ,piękna róża ,wielkie pełne mocno pachnące kwiaty ,a później spore czerwone owocki... mniam

płatki owiędnięte można ususzyć i pomieszać z herbatką
Wreszcie zaświeciło słonko i zrobiło się ciepło, z deszczu najbardziej cieszyły się chwasty które rosły w oczach

najbardziej zarósł warzywniak i już ciężko było dojrzeć młode warzywka.Jak na rabatach chętnie wyrywam chwasty tak w warzywniaku tego zajęcia nie lubię

ale cóż jak się chce marchewkę z własnego O trzeba zagłębić łapki w ziemi i pogrzebać ,nie ma zmiłuj

Tak więc z racji ładnej pogody weekend był pracowity ,powycinane tulipany i inne cebulowe ,przesadzone roślinki które były zanim urosną róże i wyplewiony warzywniak i okazuje się że przez to zimno i deszcze nie wzeszły mi ogórki

jutro muszę dosiać.I żeby nie było to dzisiaj ledwo się ruszam,a co? chciałam ogrodu to mam
Ale po południu już się leniłam na tarasowym tapczaniku

i zrobiłam dla Was zdjęcia
Felicite P. niesamowicie urokliwy kwiat ,a zapach starych róż takich jak pamiętam z dzieciństwa
Morden Blush pięknotka

zbudowała ładny kompaktowy krzaczek z mnóstwem pąków drugi rok u mnie a już mnie zachwyca

Giardina dla Matiego ....zobacz Mati na pierwszej stronie wpis z 24 czerwca 2013
Zakwitł jeszcze Louis ale kwiatek jest w środku krzewu i nie mam jak go obfocić poczekam więc z fotką na więcej kwiatów i to na razie tyle,dobrej nocki niech Wam się śnią piękne róże