Tolinka i róże

Zablokowany
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p
Od: 20 wrz 2013, o 12:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tolinka i róże

Post »

Tolinko, zakątek z ławeczką jest cudny! Romantyczność i jednocześnie uporządkowana przestrzeń ;:333 . Bardzo mi się podoba taka symetria :D. I ten rząd 5 jednakowych tawuł za plecami daje świetny efekt! Taki niski żywopłot "świecący" na tle ciemnej zieleni żywotników (czy to odmiana Golden Princess?). W czasie upalnego letniego dnia to będzie prawdziwa oaza wytchnienia ;:224 .
Też właśnie urządzam cienisty zakatek z miejscem do siedzenia przy różach (ma być "pod" różami, ale na razie jest "nad" różami, bo moje Rosarium Uetersen na razie jest płożące :lol: ).

Oj tak, Tolinko, w twoim ogrodzie widać całe twoje zaangażowanie, które włożyłaś w jego tworzenie ;:108. Tym bardziej jestem pełna podziwu, bo ilość przestrzeni do zagospodarowania masz ogromną!

Masz już na różach pączusie z kolorkami, więc za momencik będą i u Ciebie kwiaty :tan.
Życzę teraz twoim panienkom dużo ciepełka i słoneczka ;:3.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Spieszę donieśc że jest pierwsza :tan wreszcie zakwitła ,to Moje Hammarberg i prawie jednocześnie Gloire de Dijon

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na wasze wpisy odpowiem jutro bo dziś już późno wybaczcie ;:180
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Śliczniutkie ;:138 ;:138 ;:138 , teraz tylko patrzeć następnych ;:215
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Nieźle! Miałam mieć Moje Hammarberg , ale patyczki mi poszły na wieczne łąki ;:223 Mi zakwitła Louise Odier, ale nie miałam kiedy zdjęcia zrobić. I zaraz canina nad kompostem wybuchnie, a zwiesza się malowniczo!
Ławeczka wymaga jeszcze poduszeczki i ...już siadam! ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati oczywiście że pozwolę ;:168 nawet chętnie coś podpowiem jakbyś miał wątpliwości ;:108

Aniu bo to było moje marzenie ;:170 widziałam nie raz ławeczkę wśród róż ,nawet mam taki obrazek na pulpicie ,pomyslałam więc -na co ja czekam? i zrobiło się :wink:

Daysy 5metrów to ci dopiero rabata ;:224 ale rzeczywiście do tych róż pomyśl o porządnej podporze ;:108
Na ławeczkę zapraszam na popołudniową kawkę ;:304

Pedrowa i znowu się czerwienię :oops: bardzo dziękuje ,te tawuły to nie był mój pomysł,ale rzeczywiście efekt jest bardzo trafiony,tak to Golden Princess :)Widziałam twoje Rosarium ;:306 co prawda pięknie kwitnie ,ale rzeczywiście trudno sobie wyobrazić to pod :;230 ale róże potrafią zaskoczyć ;:333
Kocham mój ogród i poświęcam mu każdą wolną chwilę ,a on się odwdzięcza ,to taka miłość z wzajemnością ;:167
Różyczki powoli zaczynają kwitnienie ,ale coś to słonko nie bardzo chce świecić ,póki co tylko leje i leje ,deszcz też był potrzebny ,ale to już lekka przesada :evil:

Daysy będą ,będą tylko teraz słonka potrzeba ;:3

Miłka jak chcesz to ci wyślę patyczki jak będę cięła?Nie mam caniny ale ma ją sąsiad z naprzeciwka ,więc tak jakbym miała ją u siebie ,bo ciągle widzę ją z okna ;:306 A wiesz moja ty kochana że ja o poduszeczce nie pomyslałam ;:124 ,wymyślę coś :uszy i zapraszam na leniuchowanie :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hammarberg ;:167
Ławeczka prezentuje się świetnie. Sama chciałam sobie taką zrobić jak zobaczyłam u ciebie ale nie mam dobrej miejscówki. Teraz te pragnienia znów odżyły jak pokazałaś zdjęcie ;:306
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aprilku miejsce na pewno się znajdzie ;:108 a ławeczka z różami jest warta posiadania ;:173 będę cię kusiła obiecuję ;:306

Moje H. ma dzisiaj kwiat wielkości dłoni :D nie wiedziałam że ona ma takie ogromne kwiaty ;:oj zapach boski ;:170 nie dziwię się że mocno polecana na konfitury

Obrazek

Mme Isaac Pereire ma mocno wypasione pąki i trafiają się nawet podwójne :lol: jeszcze chwilkę ,jeszcze tylko trochę słonka i panienki zaszaleją :tan

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj od rana zaklinam pogodę ,może się uda ;:306 :;230
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko mam nadzieję, że deszczyk przestanie nękać Twój piękny ogród, zaświeci słonko.
Niestety nie mam tak romantycznego miejsca w ogrodzie, ale może w przyszłości taki wygospodaruję, póki co przycupnę sobie na Twojej ławeczce z wielką przyjemnością i odpocznę po długim spacerku, nawet bez podusi i bez kawy:D .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p
Od: 20 wrz 2013, o 12:51

Post »

Tolinko, gdzieś czytałam, że ze wszystkich hybryd rugosy Moje Hammarberg ma najintensywniejszy zapach. Czasem żałuję, że nie posadziłam właśnie tej róży zamiast Schnee-Eule, choć i moja pachnie cudnie ale twoja pewnie jeszcze ze zdwojoną siłą ;:224 (ja jestem zwierzak z bardzo mocno wyczulonym węchem i świat zapachów jest dla mnie niezwykle ważny ;:173 ). Oczywiście kwiat także ma piękny ;:108 .
Nie widziałam nigdy M.H. w realu, jedynie foty i tym, co zadecydowało o nie kupieniu jej był kolor bardziej różowy niż fioletowy na wielu zdjęciach, bo tam, gdzie mam rugosę, może być albo coś białego, albo fioletowego.
A Ty jak oceniasz ten kolor? Bo zdjęcia często przekłamują.

Życzę teraz twoim wypasionym pączusiom duuużo ;:3 .
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Tolinko dostałam dziś od koleżanki Chippendalle, a przynajmniej koleżanka tak twierdzi.
Mogę ją na słońcu posadzić. Masz jakieś spostrzeżenia....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne różyczki ;:138 , pąków dużo na krzaczkach, jak to wszystko rozkwitnie, będzie widok wspaniały ;:215
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

A ta H. to co to ? Rugosa ? Widziałem taką w botanicznym ostatnio ;:224
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy deszczyk wreszcie przestał padać no wczoraj troszkę popadało,ale nie musiałam za to podlewać,róże ruszyły coraz więcej widać kolorku na pakach :D Na ławeczkę zapraszam są już podusie :D

Pedrowa rzeczywiście na zdjęciu jej kolor wskazuje na róż ,ale w realu ten kolor jest dużo ciemniejszy i chyba trąci fioletem,spróbuje zrobić jej zdjęcie w towarzystwie innej różowej róży żebyś miała porównanie.Zapach ma nieziemski ;:170 już z daleka wiadomo że tam jest róża ;:173

Małgosiu odpowiedziałam u ciebie.Nie mam Chippendala ,bo myślałam że mam i zamówiłam Charlsa A. no i okazało się że mój Chipek to nie Chipek tylko Charls A i teraz mam dwa i jakoś tak zeszło że go w końcu nie kupiłam ,wszyscy go tak chwalą że mi serce pęka ,ale nie mam już na niego miejsca ;:185

Mati tak to Rugosa ,piękna róża ,wielkie pełne mocno pachnące kwiaty ,a później spore czerwone owocki... mniam :) płatki owiędnięte można ususzyć i pomieszać z herbatką ;:170

Wreszcie zaświeciło słonko i zrobiło się ciepło, z deszczu najbardziej cieszyły się chwasty które rosły w oczach :evil: najbardziej zarósł warzywniak i już ciężko było dojrzeć młode warzywka.Jak na rabatach chętnie wyrywam chwasty tak w warzywniaku tego zajęcia nie lubię ;:185 ale cóż jak się chce marchewkę z własnego O trzeba zagłębić łapki w ziemi i pogrzebać ,nie ma zmiłuj ;:219 Tak więc z racji ładnej pogody weekend był pracowity ,powycinane tulipany i inne cebulowe ,przesadzone roślinki które były zanim urosną róże i wyplewiony warzywniak i okazuje się że przez to zimno i deszcze nie wzeszły mi ogórki ;:223 jutro muszę dosiać.I żeby nie było to dzisiaj ledwo się ruszam,a co? chciałam ogrodu to mam ;:306
Ale po południu już się leniłam na tarasowym tapczaniku ;:170 i zrobiłam dla Was zdjęcia :D

Obrazek

Felicite P. niesamowicie urokliwy kwiat ,a zapach starych róż takich jak pamiętam z dzieciństwa ;:167

Obrazek

Obrazek

Morden Blush pięknotka :D zbudowała ładny kompaktowy krzaczek z mnóstwem pąków drugi rok u mnie a już mnie zachwyca

Obrazek

Obrazek

Giardina dla Matiego ....zobacz Mati na pierwszej stronie wpis z 24 czerwca 2013 :lol:

Obrazek

Zakwitł jeszcze Louis ale kwiatek jest w środku krzewu i nie mam jak go obfocić poczekam więc z fotką na więcej kwiatów i to na razie tyle,dobrej nocki niech Wam się śnią piękne róże ;:19
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Tolinko po takim pokazie Twoich ślicznotek sny będę miała nie tylko "różowe", ale i różane :wink:
Morden Blush- ślicznotka z niej ;:215 Oj, zaczyna nam się święto, na które tak czekałyśmy. A pierwsze kwiaty to dopiero preludium tego co nas czeka za kilka, kilkanaście dni :tan
Awatar użytkownika
beatris
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 15:20

Post »

Tolinko Morden Blush sliczna, taka delikatna.
Laweczka i nowe poduszeczki romantycznie ;:138 Na Felicite tez czekam, jak dlugo jest u ciebie?
Moja drugi sezon, w tym roku zobacze pierwsz kwiat ;:108
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”