Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)

Post »

Agunia.... ;:196 Zrobiło sie chyba przed zimowo...tak jakos juz czuje...chyba zima sie zbliża... ;:108 Ale i tak wielce litosciwie zwlekała dla nas...
Ja osobiście to mrozów nie chce jeszcze, przybędą rózyczki do posadzenia :roll: Ale zabrałam juz wczoraj psianki i pelaski do domu ;:108
Miłego czwarteczka ;:196 Działasz cos jeszcze ogrodowo...czu luzik masz :?:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko, poza okryciem stroiszami niektórych roślin i kopcowaniem, zostało mi tylko ostatnie koszenie (chcę uprzątnąć listki na czysto) i przejście z odkurzaczem do liści. Sezon będę mogła zamknąć na klucz. To już końcówka, a pogoda i tak nas bardzo rozpieszczała - czegóż chcieć w połowie listopada, prawda? Jeszcze czekasz na różyczki?
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Kurka ,kurka brrrrrrr zimno -2 stopnie z ranka , wiaderko kawki poproszę ;:306
Miłego dzionka ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Effcia a ja sie wyspałam..... ;:138 Czekaj już ci niese to wiadro ;:303 U mnie nie ma minuska .....ale ziabek jest bo wyskoczyłam po dzewno :roll:
Agunia kochana przede mna tez kopczyki ,ale sadzenie róz tez....jakos sie juz tego nie boje ,po sadzeniu zeszłorocznym :wink: Z reszta i tak wieszośc do donic pójdzie ;:108 Jestes niesamowita z tym trawnikiem, jeszcze przejedziesz odkurzaczem ;:63 Po prostu wysprzatane bedzie na glanz ;:333 Chciałabym zobaczyc twoja mine na widok mojego trawnika.... ;:131 Ale w przyszłym roku sie do niego przyłożę :uszy
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Dorotko :wit
Przyleciałam do ciebie z kawcią :D
Za oknem szaro i buro, wczoraj świeciło słoneczko i niezmiernie się cieszę, że zmobilizowałam się i poszłam na ogród :D Zaliczyłam ostatnie koszenie,na rabaty nawiosłam ziemi z kompostownika. Wyglądają o wiele ładniej :D Kopczyki różom zrobiłam w tamtym tygodniu, więc mogę stwierdzić, że sezon ogrodowy mam już zamknięty :D
Miłego piatku.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renia ;:304 stukam sie kawunią
Kochana to jestes ogrodniczka pierwsza klasa ;:333 Ja jeszcze kopczyki mam przed sobą...no i ciachnę jeszcze mój pseudotrawniczek :wink: wszystko tez juz na finiszu...ot jeszcze pare rózyczek posadzic i szlus ,ale przeciagami sie to wszystko ...borózyczki w drodze ;:130 Zaczełam siębabrac za to w domu w doniczkowych....ziemia za pazurkami musi byc ;:306 wykopałam hipeastra i odpoczywają...3 z mois sliczniaków maja maluszki :tan
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wpadam na przedpołudniową kawkę, bo sennie jakoś, ale że dziś piąteczek, to bez znaczenia, byle dokiwać do popołudnia i nie odbierać mail, żeby jakiejś roboty na weekend nie wcisnęli :) Widzę że nadal szukasz sobie zajęcia - a co z pracami domowymi - onegdaj pisałaś coś o kuciu ściany? :wink:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pat...kurcze boje sie za to wziąć no...że kurka stanę gdzieś w trakcie i nie dam rady skończyć...rozbebeszę salon i załamie ręce ;:218 Jedna ściana jest właśnie w saloniku...dużo by tego może nie było....może z 10 m kw ściany bo w środku drzwi tarasowe :roll: myślisz, że dam rade i obstukam to :roll: Druga taka ściana jest w przedpokuju, na niej są schody drewniane...tam tynk się niemalże sam sypie ...ale i cegła trochę się kruszy...i myślę , czy ona mi się nie zacznie rozłazić pod młoteczkiem :roll: Myślisz ,że co...nie dygać tylko brać się za to miszczu ;:196 Dzięki ,ze mnie inspirujesz,,,bo fakt,miałam to zrobić dawno....lenia mam ;:131
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To zacznij od tej w przedpokoju, bo pewnie mniej widoczna jest. Z cegłą rzeczywiście trzeba ostrożnie, pukasz tak leciutko, jakbyś chore kolanko opukiwała ;:306 Młotek dość mały musi być i lekki, w miarę roboty wyczujesz jakie pukniecie jest najlepsze, poza tym jeśli tynk już sam odchodzi, to prawdopodobnie wystarczy lekko stuknąć, żeby dość gładko odszedł od cegły. Jeśli tynku nie zostanie za wiele na cegle, to szorujesz szczotką ryżową lub metalową, potem czymś na mokro (ja bedę Karcherem, ale w normalnym domu nie polecam, bo wściekle brudzi). Ubytki cegły można uzupełnić - są chyba specjalne masy, takie jak do kamienia, albo samemu z pokruszonej cegły i lepiszcza wykonać co do zaczynania i niekończenia... jeśli zaczniesz i cię wciągnie, to prędzej rodzinę żywić przestaniesz i dziecko do przedszkola wozić, niż przerwiesz pukanie :) A jeśli nie bedzie wychodzić tak jak chcesz, to zawsze ten mały kawałek za schodami możesz zostawić jak jest i udawać, że to celowy zamysł artystyczny :)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobra Pat...zabiore się za to...powiem ci w sekrecie ,ze zarówno ściana w saloniku , jak i pod schodami juz zaczeta jest.... :oops: i taka zła jestem ,ze nie skończyłam tego...Ale tak na prawde...odechciewa mi sie tego ciagnacego sie remontu...Na razie musze pomalować salon...oprócz tej jednej ściany...no musze bo juz nie wytrzymie,bedzie szoro- janoszary, a kominek chyba( górę) machne na jaki fiolet...jakoś mi się chce koloru... ;:173 jak potem nie wezme sie z a stukanie ...tomnie puknij dzieciołku ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

O matko, to i u Ciebie kurz epoki będzie się unosił w powietrzu :shock:.
A mnie się nasunęło spostrzeżenie, że tytuł Twojego wątku jest genialny ;:333.
Najpierw to było: już... prawie lato, a teraz jest: jeszcze... prawie lato ;:306.
I tym sposobem mamy lato przez cały rok ;:306.
Ty będziesz w weekend sadzić różyczki, a ja otwieram koci szpital. Wicek za parę godzin będzie po operacji dziury na brodzie, a po południu przyjedzie Dekiel z cukrzycą ;:218.
Poziom adrenaliny jest już pod sufitem. Tylko przeżyć ten dzisiejszy dzień ;:209.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko mam prośbę zrób sobie porządeczek w stopce bo trudno się do Ciebie idzie. Jak ktoś nie jest dociekliwy to widzi wątek zamknięty. Czytam o tym Waszym pukaniu i cieszę się że ja mam cegły z zewnątrz, już przykryte, a od wewnątrz pustaki i nic mnie nie skusi ;:224 . Ściany ceglane tak mi się podobają że 100 lat temu w bloku, nie mając kasy na flizy i nie można ich było w ogóle kupić ;:oj , namalowałam sobie cegły ręcznie - jakie one były cudne i wielu osobom się bardzo podobały. Mam gdzieś na zdjęciu może kiedyś Wam pokażę :lol:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu dzięki, poproszę jakąś dobra moderatorkę o naprawienie kwestii ;:196 Dooobraaa , biore sie za te mury ;:209 Dobrze ,ze od was taki entuzjazm bije...moje dziecka beda kreciły nochalami...ju zto wiem ;:219 Daj ta fotke twojej starej sciany ;:65
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Keetee pisze:Marysiu dzięki, poproszę jakąś dobra moderatorkę o naprawienie kwestii ;:196 Dooobraaa , biore sie za te mury ;:209 Dobrze ,ze od was taki entuzjazm bije...moje dziecka beda kreciły nochalami...ju zto wiem ;:219 Daj ta fotke twojej starej sciany ;:65
Dzielna dziewczynka! Moje dzieci lubią jak kuję, Sara zwłaszcza, wczoraj złapałam ją na skubaniu farby ze starej szafki - już jej ściany nie starczają ;:306

Marysiu, koniecznie pokaż zdjęcia! Ostatnio widziałam mur zewnętrzny przy jakimś domu ręcznie pomalowany tak żeby piaskowiec udawał - nawet nie usiłuję sobie wyobrazić, ile czasu zajęło wykonanie tej pracy....
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pat...myślę ,że Emi tez podejdzie do tego z entuzjazmem...te stare beda zrzędziły...tak myslę ,ze syf robię ...bo sama wiesz ...ten tynk bedzie w kazdym pomieszczeniu ;:223
Aha zapomniałam sie pochwalic...kupiłam sobie fiołeczka alpejskiego w biedrze...ma tak cudne ornamentowe listeczki ,ze nawet nie musi kwitnac ;:173 Ale kwiatów ma moc ;:172
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”