Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Liliowce i lilie teraz rządzą :D Na swoje tegoroczne nowości ciągle czekam, mają pąki, zdawałoby się, że już za chwilę się rozwiną...i nic. Zaglądam do nich każdego dnia rano, może to coś zmieni ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I ja sie przyłaczę do liliowych "achów" ! Moje to pikusie są i nigdy takie nie będą śliczne, choć obiecałam im, że dostaną jeść i może w przyszłym roku coś z nich będzie ;:131 Z tym rózowym środkiem cudna jest!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Witaj Aguś :wit
Wpadłam się przywitać po długiej nieobecności i normalnie nie mogę oderwać oczu od Twoich zdjęć, jak Ty masz przecudnie w swoim ogrodzie, fantastycznie Ci wszystko kwitnie, lilie boskie, a zapach pewnie się niesie po całej okolicy :shock: ;:215
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu pięknie u Ciebie ,Lilie cudowne .Można dla nich stracić głowę .-Jest tyle nowych gatunków ,a potem się dziwimy skąd ten tłok w ogrodzie . ;:oj .Jak się sadzi to nie widać ,a potem jak zacznie to wszystko wyłazić ,to szok . :lol: ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko ja uwielbiam i jedne i drugie..... lilie to moja miłość ,,od zawsze,, i nic z czasem nie słabnie, ale powiedziałabym nawet że wciąż narasta :D Liliowce to odkrycie dzięki Forum....i Ty masz w tym wielką cegiełkę ;:196 Wcześniej miałam 2 wiosenne odmiany, obie w kolorze żółtym....wciąż są w moim ogrodzie :D Nie miałam pojęcia, że jest tyle bajecznych odmian..... teraz wiem, widzę i pożądam :;230

Tajeczko wszystkie lilie u mnie zimują, i przez lata, aż do poprzedniej paskudnej zimy nie straciłam żadnej..... W ciągu styczniowego ocieplenia w zeszłym roku, lilie zaczęły rosnąć i lutowe silne mrozy je uszkodziły..... było kilka odmian, które myślałam, że straciłam,...... wyobraź sobie jaką miałam niespodziankę w tym roku, gdy pojawiły się.... i to w dużo większej liczbie niż wcześniej ;:oj ...... pozostały cebulki potomne, które przez poprzedni sezon urosły i w tym pięknie zakwitły całymi kępami..... ależ się cieszę :tan

Justynko bardzo się cieszę, że podobają Ci się... ja je mogę podziwiać na okrągło :lol:

Przemku w takim razie czekam na nowe fotki :D

Agatko nawet nie wiesz jak mi miło...dziękuję ;:196
Z zimowaniem lilii nigdy nie mam problemów, wspaniale zimują również orientalne, które uważane są za najdelikatniejsze..... absolutnie się z tym nie zgadzam, są równie silne jak wszystkie inne . Pięknie zimują i z roku na rok są większe, dorodniejsze i bardziej ukwiecone :D

Marysiu cieszę się, że moje fotki przydały się do rozszyfrowania odmiany ;:196

Małgosiu cieszę się bardzo, że kwiatuszki przypadły Ci do gustu :D ..... Flashpoint uważam za jedną z najpiękniejszych lilii..... chociaż one wszystkie dla mnie najpiękniejsze :D Ma ona, oprócz urody , tę dodatkową zaletę, ze bajecznie pachnie i wspaniale się rozrasta w bogate kępy :D

Justynko dziękuję ;:167
Lada chwila i u Ciebie zakwitną i lilie i liliowce..... troszkę później, ale będą dłużej cieszyć :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga widzę że masz lilię Big Brother, kwitnie u mojej siostry, bardzo mi się podoba .
Pozwolę sobie wstawić zdjęcie, możesz go usunąć żeby nie zaśmiecało wątku
Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,jak jestes taką miłosniczką lilii to moze podpowiesz mi kiedy mogłabym i w jaki sposób część przesadzic w inne miejsce?
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aguś zawrotu głowy dostałam od Twoich lilii i Ty mówisz że masz mało miejsca a u Ciebie wszystko mieści się he, he... ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu lilie po 1zł to aż nieprawdopodobne.... wspaniała okazja ;:oj Czekam razem z Tobą aż zakwitną, świetne są takie niespodzianki :D

Ewuniu z tym zaglądaniem też tak mam ........ jak mam jakąś nową odmianę to biegam i sprawdzam, czy już coś widać :;230 Jestem pewna, ze Twoje nowinki będą piękne....

Miłeczko jestem pewna, ze Twoje lilijki staną na wysokości zadania i w przyszłym roku będą okazałe i piękne :D
Daj im troszkę czasu niech cebule rozrosną się , a zobaczysz jak zaszaleją :D

Eluniu bardzo się cieszę, że jesteś ;:196 Mam nadzieję, ze już nie znikniesz :D
Cieszę się, że moje widoczki przypadły Ci do gustu..... zapach faktycznie jest niesamowity..... wieczorami aż za mocy ;:oj

Ewuniudziękuję ;:196 Faktycznie wciąż pojawiają się nowe piękne roślinki i marzą nam się.... Lilie niby strzeliste i wydawałoby się, ze nie zajmują wiele miejsca, jednak to błędne wrażenie.... bardzo się rozrastają i potrzebują naprawdę dużo miejsca..... Teraz jesienią będę musiała przesadzić kilka dużych kęp, bo nie mieszczą się w dotychczasowym miejscu....i oczywiście problem.....gdzie :roll:

Zapraszam na spacerek :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu cudna lilia Twojej siostry :D Moim zdaniem Big Brother to jedna z najpiękniejszych lilii........ kwiaty to prawdziwe kolosy :D

Małgosiu lilie najlepiej przesadzić jesienią, jak już zaschną łodygi. Wtedy wykopać i od razu posadzić w nowe miejsce :wit

Misiu a jakoś tak wychodzi 8-) :lol: i nawet jakoś wciąż udaje się znaleźć miejsce na kolejną wymarzoną roślinkę ;:224 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Przytarasowy widoczek bajkowy...wszystko idealnie skomponowane ;:180
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Widoki super i widać,że bardzo bujnie kwitną ;:138 śliczne liliowce w tych kępach ;:138
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Cudne lilie ;:oj ale ta kępa pysznogłówki przepiękna. ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Jak mogą się znudzić lilie?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agnes przecież lilie nigdy się nie mogą znudzić ;:oj co Ty wygadujesz :!: takie cuda jak Twoje można oglądać ciągle i ciągle i nawet w wyobraźni poczuć ich wspaniały zapach ;:170
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”