Reine des Violettes - śliczna jest (przynajmniej na zdjęciach), ja jako mama była bym bardzo zadowolona.
Lupo także cudna

Gdybym się wcześniej ujawniła ...... hmmm, róże zamawiałam w lutym

Elciu w tym roku : 2 x Amadeus, 2 x Bonica, 1 x Chopin , 1 x Aspiryn.

Właśnie przed chwilką odebrałam paczkę.
Miejsca czekają, obornik czeka, szpadel ...... i cała reszta, czyli inne róże w moim ogródku

Tam, przy tym dziwnym trejażu mieszka już Maritim? (Tantau, 2007) oraz clematisek z wyprzedaży. Dołączy Chopin
Pod suchym pieńkiem widać plamę ziemi bez trawy. To miejsce dla Aspirynki. Posiane są tam już groszki pachnące - wiadomo, że w tym roku maleńka różyczka nie popisze się zbytnio, trzeba dać jej czas. Obok będzie miała clematis Kiri Te Kanawa. No i skalniak nadrzewny

Amadeus będzie obrastał (wraz z powojnikiem Summer snow) płotek i kratkę mojego tarasu. Kratka jeszcze nie zainstalowana (bo nie pomalowana jest

Maczki kwitną
Koleusy (wariatka) posadziłam na patelni ....
Dadzą radę ? Chyba nie, trzeba pogłówkować
Złamałam się

Obiecywałam sobie - żadnych warzyw ale .... ale leżała góra ziemi z kompostem, rozgarnęłam i posiałam ogórki
Od ubiegłego roku begonia ma stałe miejsce w moim sercu. Panna donica z lokatorkami
Margerytki zaczynają kwitnienie. Piękno i prostota
Jest tak gorąco że nagietki zwijają żagle
Droga i wejście do sławojki ma kiedyś (no ..... niebawem ) być zieloną, pokrytą kwieciem, ścianą. Jackmanii, Purpurea Plena Elegans oraz Milin amerykański - "cuzamen do kupy".
A to gałązeczka : Syringa meyeri 'Palibin' - lilak Meyera - dzielny młodziak

i inny młodziak - groszek pachnący. Pierwszy kwiatek
Moje "państwo w państwie" , czyli rzut okiem na całość
Tu (po lewej, na sośnie) dobrze widać groszek - samosiejkę jesienną. Posiane wiosną - raczkują. Będę siała jesienią i wiosną

Do następnej sesji