Wiosna w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie

Post »

;:3
Ugrzęzłam w Twoim ogrodzie, a miałam tylko "przelecieć". :lol:
Wszystkie prezentowane przez Ciebie sadzonki są dorodne, w przeciwieństwie do tych zamawianych przeze mnie przez internet. :?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No Marysiu tyle masz i dostajesz i jeszcze kupujesz ;:223 No ale tak jak masz taki ogród to nie dziwię się masz cudeńka o nie których roślinach nie słyszałam oj będzie u Ciebie się działo latem ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Marysiu,szkoda,ze tak daleko mieszkasz,bo dzwonek bym ci dała,rozsiewa się bardzo.Wczoraj uraczyłam nim kolezankę.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Marysiu ...co ty masz tam za ogrodnika ;:oj
Dzięki twoim zakupom wiem co mam,....bo się głowiłam,...a to dzwonek ;:196
Ożanke tem bym chciala ...alez dosadzasz cudne roslinki..,lubimy podobne ;:196 piekniscie bedzie ;:138
U mnie dzisiaj chłodno i pochmurno....a naia lo byc ognicho ;:223
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Od rana pochmurno i już padało (znowu :roll:), ale wciąż mam nadzieję, że wypogodzi się na tyle, że będę mogła wyjść do ogrodu. Wczoraj z powodu burzy miałam trochę wolnego i odpoczęłam wystarczająco długo. W sobotę właśnie mam czas na ogród :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Helenko Droga ugrzęzłaś :?: ,a myślałam że już woda obeschła :;230 Wiesz, że u kogoś wszystko wygląda lepiej, ładniej, ja też mam różne doświadczenia - wierz mi! Tylko ten ich nie ma kto siedzi z założonymi rękami i jeszcze najczęściej krytykuje ;:304
Elu może to zachłanność ogrodnicza :lol: nie wiem , a może wpływ FO :?: Wczoraj siegnęłam do ubiegłorocznej rabaty liliowej Helenko to by, nieudany zakup. Połowa liliii zniknęła, nawet zgniłków nie ma czyli rok temu były do niczego i na tej rabacie mając dużo miejsca dosadzałam kupione u Magdy i jednoroczne!
Oj ile ja mam jednorocznych do wsadzenia :roll: Po Zośce dostają eksmisję z tunelu , bo pomidorów nie mam gdzie wsadzić!
Małgosiu ja tez miałam ale jak innym sieją się jak chwasty (Jagoda o Tobie mowa!) to u mnie przepadają ;:218
Dorciu moja Kochana mam takiego młodego cichego, burkliwego ale pasjonata i to się dla mnie liczy. Chodzę , kupuję, żeby produkował ;:306 Serduszko z naszych dzieci patyczkowych chyba nic nie będzie a z tych ostatnich nici. Ale nic to będziemy dalej walczyć. Ja najlepsze doświadczenia mam z patyków letnich takich grubości ołówka! ;:196
Miałaś tylko kłopot i nerwy ;:219
Ewo u mnie chłodniej i nie padało ;:185
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś i u mnie dzwonki nie rozsiewają się a raczej znikają ...a takie sa cudne...ale wynagradza mi jeżówka która rozsiewa się a i tojeść nie kłopotliwa jest...może to i nie oryginalny kwiat ale swojski taki babciny... :) a masz go :?:
..a mam pytanko jak zabezpieczyć różyczki przed robatctwem i grzybem ...czyli czym pryskać ... bardzo chciałabym je utrzymać ...ładnie odbiły...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

A u nas całą nockę popadywało i nadal sobie mży - zaraz na działkę wyjezdzam i mam zamiar pomidoraski do gruntu sadzić i wysiać ogóraski ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Hej, Marysiu :wit , u nas dzisiaj z ogrodu nici, pochmurno i pada, a może to i dobrze, będzie dzień na odgruzowanie domu :wink: , ciesz się pogodą dopóki u Was nie pada. W tym sezonie chyba będzie i u mnie przeprawa ze ślimorami ;:131
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Maryciu, coś mi to pachnie uzależnieniem ...
Od rana siedzę w necie i ogklądam, czego nie kupię. (mam 500 na dom, skarpę i ogród). Ale chociaż popatrzę. Mam pojechać po funkie, za jakieś 2 tygodnie i już przebieram nogami z niecierpliwości.

Kocham kupować u babć.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu a co z liliami św. Józefka? moje jakby stanęły w miejscu ;:131
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Trudno Marys , nie teraz to pózniej cos nam z dzieciów wyjdzie... :uszy
Miłego dzionka kochana ,bo czytałma ,ze rwie cie w pole :heja
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Marysiu ja jak jeździłam na targ to od razu pędziłam do stoisk z roślinami i zawsze coś kupiłam ;:108 ,Ty zrobiłaś też fajne zakupy :wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Misiu,to u mnie odwrotnie,nie moge dochować się w zaden sposób jezówek,juz tyle kupowałam i siałam w najróżniejszy sposób i nic.
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Maska, o jakim Panu i jakim placu w Krakowie mówisz? Imbramka może? Jest tam faktycznie chłopak, który sprzedaje niesamowicie tanio i niesamowicie duże rośliny z bryłą. Mam zamiar wykupić mu niemalże wszystko, jak tylko będę miała czas jechać i sadzić ;:224 Kupowałam u niego w zeszłym roku dorodne orliki i naparstnice do mojej rabatki z płotkiem (jest u mnie w wątku pokazana jak coś).

Kiedyś widziałam i ostatnio chyba u Ciebie czytałam o karczochu. Zgadza się? Teraz coś nie mogę znaleźć, bo pędzisz z tymi wątkami ;) Chciałabym kiedyś mieć karczochy w warzywniku. Więc będę pewnie podpytywać;) Kiedyś czytałam, ale teraz nie mogę znaleźć... żeby bodajże wbić igłę w kwiat karczocha ... kojarzy ktoś może coś takiego?

Co do plewienia siewek i chwastów też mam podobnie. Trzeba tak jak Robaczek 'przezornie wyrywać tylko osty, mlecze i skrzypy' :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”