Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Dziękuję Aguś ;:196 tak właśnie myślałam, ale trzeba było się upewnić u mojego zarażacza różanego ;:306
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To jeszcze a propos nawożenia...czym nawozicie róże? Kupiłam po raz pierszy wióry rogowe i zastanawiam się, czy ich użyć...czy może rozpuszczalny specjalnie do róż?
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:196 Aga szpaler już jest cymes. :wink: Ciagle sobie sobie powtarzam -nie zaglądaj do Agi , nie zaglądaj! Ale to uzależnienie jakieś mnie opanowało do imentu. Śliczny jest Wasz ogród, no perfekcyjny do obrzydliwości. ;:136
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dosiu, byłoby mi smutno gdybyś nie zaglądała! Dziękuję za miłe słowa :oops:
Ewuś, nawozów do róż jest sporo... może Osmocote albo jakiś inny z półki 'do róż'? Ja jestem przywiązana do Substrala, ale jestem przekonana, że na etykietach skład innych nawozów jest podobny. Mam też granulowany obornik, który róże lubią bardzo :)
Bożenko, cała przyjemność po mojej stronie :)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Cześć Aga, jak tam dzisiaj nastrój? Powiem tylko, że jesteście niezmordowani ;:63 A przy okazji podpiszę się pod słowami Dosi
Śliczny jest Wasz ogród, no perfekcyjny do obrzydliwości.
;:306
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

aguniada pisze:Kasiu,
Dzisiejszy deszczyk przespałaś - był krótko po 7ej :)
Poważnie był ;:oj nie zauważyłam ;:306 Ale fakt chrapałam..... :oops: Jak zrobię obchód polecę...Wparowałam rano do Melona/mam blisko/ i Aguś ;:oj co tam się dzieje....pelargonie , komarzyce, bakopy przyjechały...Olbrzymie oleandry z pąkami... kupa bratków itp Wyobrażasz sobie zapewne.
Kupiłam tylko 3 poziomki w celu uzupełnienia poziomkowego pola, próchnicę , żeby podsypać klemki i drobną korę...

Nie ma sensu kupować już donicowych, bo donice nie gotowe ;:14 Może dzisiaj się uda.....
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko, Twoje żylistki dostały do towarzystwa Kasine i jest ich teraz 8 w kupie, a raczej 9, bo miałam też jakiegoś swojego maluszka. Od końca działki są największe, a potem coraz mniejsze. Po nich posadzę czeremchy z pola, krzewuszki i jaśminowce. Jak Ci się widzi taki żywopłot krzewiasty? Forsycje tam nie dadzą rady- susza. Wszystko białe, tylko krzewuszki dodadzą koloru, bo czerwone niby mają być.
Masz może patyczki ze swoich krzewuszek?, może będziesz mieć, to pamiętaj, nie pal- a wyślij, proszę ;:196
Roż ciągle mam 18 do posadzenia, bo wczoraj ledwo 5 posadziłam. Walczyłam z krzewami od Ciebie-melduję wszystkie posadzone. Wirus z syna przeszedł na mnie :(
x-P-M
100p
100p
Od: 3 paź 2012, o 11:21

Post »

aguniada pisze:żebym ja była ze wszystkim taka obowiązkowa jak z pracami w ogrodzie :roll:
;:108
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

hahahha, ale zdrada ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aga, dzięki za przepis na kociołek ;:196 robimy niemal identycznie. Znaczy B robi ;:306 On dodaje jeszcze coś wędzonego dla zapaszku i odrobinę rosołku. Oraz dynię.
Pychotka, uwielbiam.
Sporo tego nawozu, ja jeszcze nie zaczęłam ;:223 Ale kiedy, jak jestem sama, wracam o 18.00...
Jutro zebranie w szkole, chyba sobie odpuszczę i będę nawozić roślinki ;:306 Młody zapewnił że zdaje póki co do następnej klasy ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Aga789
200p
200p
Od: 21 lut 2013, o 13:07
Kontakt:

Post »

Aga, szpaler już teraz wygląda fajowo, a co dopiero jak zakwitną te piękne roślinki ..już sobie wyobrażam to cudeńko :)
Pozdrawiam Agnieszka
Niewielki ogródek wielu barw
x-ag-a
---

Post »

Lulka, no jak możesz, jaki obrzydliwy, no (tak sobie interpretuję, wolno mi :lol: )
Kasiu, dzięki za info o asortymencie w Melonie... myślę, że ich wystawka jednorocznych jest jedną z najbogatszych w Wawie. Uwielbiam tę feerię barw, różnorodność roślin i ogromny wybór gatunków. Pojadę, wkrótce, ale najpierw muszę dostać przesyłkę od Adriana, bo już trochę pelargonii i fuksji od niego zamówiłam.
Marzenko, bardzo dobra koncepcja nasadzeń... jestem przekonana, że efekt kwitnących żylistków będzie po prostu zachwycający :)
Kuruj się, biedaku! ;:196
PanieM, i Ty, brutusie??? :lol:
Jolu, jestem przekonana, że Twojego B. nie ma co pouczać w gotowaniu... on zna się na rzeczy :)
Jakie nawozy zastosujesz? Czy Ty masz u siebie jakikolwiek kawałek trawnika?
Aga, mam nadzieję, że kwitnący szpaler hortensji przeplatanych budlejami w motylach będzie pięknym akcentem w ogrodzie :) Dzięki za odwiedziny!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aga, ja trawnik póki co to mam w planach ;:306 Choć się zastanawiam czy jest sens jak tyle igieł leci. Może nie być do utrzymania.
A do innych roślin stosuję Azofoskę, długodziałającą i inną do iglaków. Poza tym nabyłam Florovit do oprysków wzmacniających i podlewania kwitnących.

ps z kolorem skrzyni u mnie prawie zgadłaś, lubię mocne kolorki i fiolet był brany ostatnio pod uwagę. Ale został zmieniony na inny :wink:
Awatar użytkownika
narval
100p
100p
Od: 31 paź 2008, o 23:28

Post »

Ja nawozy porozsiewałam już: na iglaki, na róże, na hortensje, na rododendrony i magnolie.
Tyle się naczytałam o zasoleniu gleby ze sypałam tylko po garści tak jak leci ale bardzo skromnie. Zużyłam w sumie może 10kg.
Teraz się zastanawiam czy nie za mało. ;:65 Chociaż podlewałam tez już gnojowicą z pokrzyw, a to tez przecież nawóz. No nie wiem....

Wrzosów jeszcze nie nawiozłam i trawnika (wertykulacja w sobotę).
Nie wiem czym nawozić wrzosy.

Mało tego deszczu mamy w tę wiosnę, mam wrażenie ze wszystko oprócz trawnika potrzebuje pic. Co nowo nasadzone to biegam z konewką i podlewam ręcznie. Jak tylko zrobimy trawnik zaczniemy nawadniać....
x-ag-a
---

Post »

Sylwia, wrzosy to kwasoluby - nawozisz tym samym nawozem co iglaki...
Jolu, ja bym widziała trawnik u Ciebie - sosny na jego tle przepięknie by się odcinały.
Nie dopytuję już o kolor skrzyń, będę cierpliwa :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”