Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

Blue Explosion polecam, w tym roku pobił u mnie wszelkie rekordy

Obrazek
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj No, ja się dałam nabrać, bo naprawdę myślałam, że masz taaaakie powojniki! :)
Ale nie wątpię, że jeśli nie teraz, to za rok-dwa już będziesz miała. ;:108
A tej róży chińskiej, jak to nazywasz, faktycznie nie poznałam. Dla mnie to był hibiskus syryjski. :)
Ale jak zwał, tak zwał, ważne, że wyrosło toto ładnie. Nie wiem, jak zasadzisz w gruncie, to pewnie da jakiś kwiatek w przyszłym roku? A w donicy to zupełnie nie wiem. Ale potem z każdym rokiem robi się większe krzewisko i kwitnie jak opętane. Do pierwszej bardzo mroźnej zimy, niestety. :(
Posadziłam sobie po zeszłorocznych stratach jeszcze biały z różowym oczkiem i niebieski, więc jest szansa, że się rozsieje. ;:215
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, Beatko ;:196 Dziewczyny szalejecie :lol: ja już nie wiem który ładniejszy. Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Linetko, ta róża chińska to właśnie potoczna nazwa hibiskusa, której ja dla odmiany nigdy nie pamiętam. Czyli przesadzić do gruntu? Jesta szansa na zimowanie? To zobaczymy. Myślałam że mam trzymać w domu przez zimę, tak jak w tym roku. Ale ledwie, ledwie przetrwała. Kilka razy traciła wszystkie liście.
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Tak, tak, myślę, że wzmocniła się na tyle, że można już posadzić do gruntu, na pewno przed zimą się dobrze ukorzeni. :)
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Jola jeżeli to ten hibiskus to ketmia syryjska, to wsadzaj do gruntu, na zimę trzeba okryć i tyle. :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, przecież niebieski jest Justa, który od ciebie otrzymałam w podarunku. Zobacz, jak kwitnie u mnie w donicy.

Obrazek

No i niebieściutka Emilia Plater.
Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Linetko, dzięki za rady. Mam nadzieję że uda mi się wyhodować jakiś kwiatuszek na tym hibiskusie.
Beatko, tak zrobię, choć czytałam że można go też przetrzymywać w zimę w pomieszczeniu do 15 stopni. Ale po walkach tej zimy, dla odmiany spróbuję go przezimować w gruncie.
Cześć Wando, Justa piękna, bardzo się cieszę że tak ładnie ci kwitnie. Musisz się nią dobrze opiekować bo wygląda świetnie. Kolorek też ładny, choć dla mnie raczej lila, podobnie Emilia Plater. Szukam czegoś o intensywniejszym wybarwieniu. Niebieski niebieskiemu nierówny ;:306 Ok, chodzi mi o taki kolor jak moje skrzynie na tarasie.

Byłam wczoraj w kilku ogrodniczych i kupiłam dwa powojniki Arabella. Będą przy Fairy, na dole, jako płożące. Na pergolę ciągle szukam.
Były jeszcze Fuimusume i Cholmondeley ale bez kwiatów i nie mogłam się zdecydować. Chyba będę musiała tam wrócić ;:306
Choć najbardziej podobają mi się President, Sikorski i Lazurstern. Ale nie było niestety.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jola, widzę, że u Ciebie powojnikoza galopująca? Masz tyle sugestii i podpowiedzi, że dziwię się, że jeszcze nie oszalałaś z nadmmiaru wiadomości.
Ja się właśnie roztapiam w pracy, bo klimy niet. Jedynie okno zamknięte i żaluzja, którą sobie sama z domu przyniosłam i kazałam zamontować
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu witaj. :wit
Bardzo podobają mi się Twoje donice. Są śliczne . ;:138
Także lubię niebieski kolor powojników, ale fotki Ci nie wstawię, gdyż mam tylko dwa niebiesko podobne, które rosną w gąszczu za świerkiem serbskim i zwyczajnym, rosnąc zagłuszyły klematisy i już praktycznie wejść tam nie mogę, żeby zdjęcie zrobić. ;:223
Przez płot widziałam, że President kwitnie, a Błękitny Anioł dopiero w pąkach z powodu cienia. :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jola, Ty to działasz z rozmachem. Jak róże to kilkadziesiąt na raz. teraz powojniki :D
Ja jeszcze tylko skusze się na Rouguchi. Cudowne dzwoneczki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko faktycznie osiołkowi w żłobie dano.....Zakupy jednak zależne od tego co ma szkółka. Tak więc na razie zakupiłam dwie Arabelle jako okrywówki. A wczoraj dokupiłam Rhapsody ale był tylko jeden więc poszukiwania trwają dalej.
Tajeczko witaj. Dziewczyny dały mi taki przegląd powojników że się totalnie zakręciłam. Ale jak to życie, weryfikuje nasze zachcianki. Kupiłam Arabelle i Rhapsody. Te były dostępne. Stopniowo będę uzupełniać zasoby bo chciałabym w sumie posadzić po dwa powojniki z każdej strony łuku. U mnie piaski więc nie mam co liczyć na spektakularne wzrosty więc pójdę w ilość. Może jako taki efekt uzyskam.
A ze swoich skrzyń jestem bardzo zadowolona, to był dobry pomysł i bardzo się cieszę że tobie też się podobają ;:196
Gosiaczku, bez przesady. Róż tylko 27 a powojników, cóż, do tej pory miałam tylko pięć. Teraz dokupiłam trzy i jeszcze trzech mi brakuje. Na tym chyba skończę w tym roku. Za to udało mi się upolować coś dla ciebie. Mam nadzieję, że to będzie przyjemna niespodzianka :wink: Szkoda że wcześniej nie wiedziałam iż marzy ci się Rouguchi bo bym kupiła. Było kilka, sama się nad nimi zastanawiałam ;:224
Do zobaczenia jutro :wit Już przestali mówić o burzach w sobotę więc jest szansa na piękną pogodę. ;:3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Arabella posadzona w tym roku rośnie jak szalona :D Żałuję, że wcześniej nie kupiłam, miałabym może giganta :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Choć najbardziej podobają mi się President, Sikorski i Lazurstern. Ale nie było niestety.
a sprawdzałaś w e-clematis?

Nie ma to jak mnogość propozycji ;:306 Zwariować można ;:306 -w pozytywnym tego słowa znaczeniu :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Miałaś rację, miałam bardzo miłą niespodziankę.
Mam nadzieje, że dojechaliście szczesliwie, bo się nie odzywasz.
Zapomniałam dac Ci jeszcze przetacznika ;:14
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jolu, widzę że coraz bardziej szalejesz z powojnikami... bardzo dobrze, skoro radzą sobie w Twoim leśnym ogrodzie... :)
Pozdrawiam ciepło,
A
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”