Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

Mirka, a próbowałaś powojnika Bill MacKenzie. U mnie rósł tylko jeden sezon przy werandzie i zarósł całą. Nic nie było widać, tak szczeknie wypełnił kratki na werandzie.Przesadziłam go w koniec ogrodu obok płotu. Niech tam pokazuje co potrafi i szaleje do bólu :;230
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie mam tego powojnika,ale o Jackmanii też tak mówią.Posadziłam dwa,czekam,co pokażą w tym roku.Oczywiście w innym miejscu,bo przy rurze sprawa rozwiązana przez Dławisza.Chętnie zobaczę twojego szaleńca ;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak to nie mam,mam go,zajarzyłam ;:124
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Pierwszy raz widzę kwitnące kiwi :) też mam i zapylacza, ale jeszcze nie kwitło, ciekawe ile czekałaś żeby chociaż zakwitł ?
A w ogóle ogród masz super, wszystkiego tam.....pooglądam sobie :) :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Mireczko, Jackmenii też mam. Bardzo go lubię i faktycznie szybko przyrasta ;:138
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mireczko z takich pnączy to ja bym Ci jeszcze polecała hortensję pnącą, ale to raczej do cienia.
Super wygląda to Twoje obrośnięte wejście na schody.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolciu będzie mi bardzo miło,jak zechcesz lepiej poznać mój ogród ;:196 Jeżeli zimy ci braknie,to zapraszam w nowym sezonie na bieżąco ;:108 Kiwi też swoje przeszło u mnie :? Jak turkuć podjadek załatwił mi zapylacz rosło sobie zapomniane w kącie.Ale gdy zauważyłam,że tworzy potężną masę zieleni przesadziłam w inne miejsce,bez przekonania,że się przyjmie.Nawet góry nie redukowałam...Powiem ci,że 10 lat ma jak nic ;:131
Ateno bardzo na to liczę ;:215 Może masz jakiś sposób,by zdrowo rosły i bujnie kwitły powojniki? Bo ja się zaparłam na nie,choć jeszcze nie cieszę się żadnym godnym pokazania.No,przepraszam mam bylinowy i jeden z grupy Atragene,te spisują się dobrze.
Wandziu miła,no ty to już zupełnie drogę do mnie zgubiłaś ;:224 :wink: Hortensję pnącą mam,może uda mi się ją znaleźć dla ciebie :D
Obrazek
W sezonie zrobiłam jej tylko jedno zdjęcie ;:223 Podpieram ją,bo nie chce mi się złapać ściany,może w tym roku pomyślę o bardziej dyskretnym środku przymusu ;:204
Nie chcę wracać do zdjęć z minionego sezonu,ale nie chcę też by wątek zasnął :uszy Pokażę wam mój nabytek dla niedawnej solenizantki :D
Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Mirko, nie wiem,czy to taki wspaniały sposób. Po prostu zawsze sadząc daję na spód dołka dużą warstwę przerobionego obornika i zasypuję ziemią kompostową. Co roku na wiosnę zasilam i sypię im skorupki z jajek. Nic więcej nie robię. A jak dotychczas pięknie rosną i żaden z posadzonych nie wypadł :D
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Mireczko :)
co nie wejdę, to pokazujesz coś nowego (dla mnie) i ślicznego. Bardzo ładnie wygląda to wejście z Dławiszem. Czy masz tylko jeden egzemplarz? Jak długo rośnie u Ciebie? Pytam, bo ja kupiłam go w czerwcu i jaki posadziłam taki jest, ani drgnął :( Oczywiście zignorowałam dobre rady "mojego" szkółkarza, że ma być osobnik męski i żeński. Teraz nie wiem, czy dlatego nie rośnie, że jest samotny? A w panach było, że "zadławi" mi płot od ulicy ;:306 W takim tempie, to płot się zdąży rozsypać ;:306
Piękną ta Twoja hortensja pnąca. Zazdroszczę (wyłącznie pozytywnie), bo mi wymarzła po zimie dawno temu i już nie robiłam drugiego podejścia. Za to kupiłam w tym roku jakąś jej rodzinę o nazwie "Przywarka japońska". Wydała 2 kwiaty, różowe. Jestem nią zauroczona. Po zimie zobaczymy :wink:
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja swoje karmię bananami,no dobra,same skórki dostają :wink: Forumki podpowiadają,że tam jest dużo potasu a powojniki to lubią.Czekam niecierpliwie na kolejny sezon :heja
Witaj Miruś ;:196 Ja mam Dianę i Herkulesa.Nie wiem,czy ma to wpływ na rośnięcie,ale na owocowanie podobno ma.Taki urósł przez trzy sezony.Tnę oczywiście bardzo,bo pewnie z domu by nie pozwolił wyjść ;:202 A w tym roku zauważyłam,że wypuścił pęd metr dalej i zanosi się na to,że opanuje klombik ;:202 Ale martwić się zacznę za jakiś czas,na razie cieszę się,że rury metalowej nie widać ;:204 Zawiodłam się w tym roku,bo liczyłam na kuleczki jesienią ;:131 Może za rok...Hortensja na początku stała,jak zaczarowana,ale,że wiedziałam o tym jej zwyczaju nie panikowałam.Teraz rośnie dobrze. Przywarkę kojarzę,też planuję.Ale czy ona sama się pnie?
Mój ci on cz. 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

O matko jedyna! to po 10 latach dopiero Kiwi Ci zakwitło ? ! myślałam ,że szybciej , mam dopiero 3 lata :( oj to poczekam , a myśleliśmy ,że lada moment będziemy zbierali owoce ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko nie przerażaj się,pewnie masz inną odmianę.Może już z tych nowszych.Ja mam Genewę i zapylacz taki również udało mi się dokupić.Czekam teraz na niego,bo przykro patrzeć na opadające zawiązki :( Mam nadzieję,że zakwitnie wcześniej ;:173
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Boszszsz... znowu o powojnikach. :? Karmiłam je wszystkim, traktowałam nadmanganianem potasu i co? - poszły weg. :evil: Nie wiem, czy mnie tak nie cierpią, czy warunki im nie odpowiadają. Definitywnie z nich zrezygnowałam. :? Będę oglądała Twoje.
Mireczko, Ty tak lekko piszesz o rozmnażaniu róży (tej na pergoli). Ja w przedmiocie rozmnażania roślin ponoszę klęskę za klęską (róże, hortensje). Widocznie robię coś ;:333 nie tak.
Piękne to cudo w doniczce.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Moje powojniki też kiepsko , nie wiem czy w ogóle przezimują . :wit
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Naprawdę lżej człowiekowi,jak dowiaduje się,że nie tylko jemu pod górkę z powojnikami ;:113 Ale ja się Helenko nie poddaję ;:185 Ja muszę mieć te kaskady ;:173 A róży to ja nie rozmnażam,lecz odkopuję od korzenia.
Jadziu chyba z ich zimowaniem nie jest źle,gorzej później z chorobami ;:131
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”