Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Post »

Jadziu Dzięki twoim lekcjom dzisiaj z radościa powitałam złotooka :uszy i powiedziałam mu kilka ciepłych słow ;:108
miłego dnia i otwarcia paczków ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jadziu Twoje różyczki już za chwilę zakwitną.....pąki coraz grubsze ;:oj U mnie jeszcze maleńkie.... jedynie Alchymist w blokach startowych, kocham tę różę i już nie mogę doczekać sie jej kwiatów.....a będzie miała ich mnóstwo :tan
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jadziu, doczytałam, że druga róża ma podobne objawy? Jeżeli rośnie daleko od tej chorej, to może to jednak jakiś robal, który pożerował tu a teraz poleciał tam? ;:24
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Jadziu, złotooki jesienią często wybierają naszą kotłownię na zimowanie, nigdy jeszcze nie udało mi się zobaczyć kiedy wiosną wyfruwają.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu czy te paskudztwa też należą do wyposażenia ogrodu ;:306
Róże pięknie rosna, teraz czekam na kwiaty ale wtedy to się chyba zapowietrzę i nie dam rady nic napisać ;:202
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MARYSIU niby paskudztwa ,ale pożyteczne Ci one i bez nich byłoby gorzej .Mam nadzieję ,ze teraz np. ślimorów będzie mniej ,bo za siatka goła ziemia pozostała .Teraz jestem na patelni z każdej strony .Lepiej były te zarośla i nie musiałam się obawiać złodziei

Obrazek

Może jutro już będzie kwiat Jubile du Prince de Monaco .Dla Ciebie 1 różany kwiat trochę taki wymęczony

Obrazek

ZOSIU jeszcze w mieszkaniu nie zauważyłam Złotooków a dziewczyny pisały ,że u nich czasem przebywają w zimie .W kotłowni mają cieplutko potem w podzięce pilnują Ci ogródka

Obrazek

ANIU tylko jakie owady pozostawiłyby takie ślady .Pod światłem widać jakby czerwonawo-brązowawe plamki o nierównych kształtach .Na razie obrywam te liście z Jadwisi ,ale jak dalej tak będę obrywać to niedługo pozostanie goła .Bonica ma tylko parę takich listków
AGUSIU pąki są na prawdę nabrzmiałe i coraz większe .U większości widać już kolorek .Ja najbardziej czekam na kwiaty mich nowości ,ale one chyba zakwitną dopiero w lipcu ;:174 jeśli zakwitną w tym roku
DORCIA miałaś mu powiedzieć ,żeby się rozmnażał na chwałę Twojego ogrodu
EWCIU on nie był pijany od octu po prostu chyba zaniemógł ,albo tak jak pisała Majka ,że owadom było za zimno dlatego były takie ospałe .Dzisiaj w słoneczku szalały i spijały nektar

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy on zakwitnie ???
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też jestem ciekawa. też mam takiego. ;:oj
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JAKUCH pisze:Czy on zakwitnie ???
Jadziu - opuncje kwitną, a nawet zbierane są owoce z niektórych gatunków (czyli muszą kwitnąć)
aby zakwitły muszą mieć słońce (co jak widzę zapewniłaś) no i wskazany byłby zimowy odpoczynek od wody.
Ciekawostka - niektóre gatunki opuncji przetrzymują mrozy i w Polsce niektórzy zostawiają je na zimę w ogrodzie - z powodzeniem.
Warunkiem jest dobry drenaż i zabezpieczenie przed wodą od października - np. szyba, folia
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu ja też mam 2 opuncje maja już 4 lata ale ani raz nie kwitły. Zimują w ogrodzie pod okryciem z poliwęglanu.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Tańcząca funkia super ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

O .... ;:oj ...cały ogród nie tylko jak na wyciągnięcie ręki ( złodziei ) , ale również opisujesz jako totalną patelnie po usunięciu za ogrodzeniem chaszczy ;:oj .
Jadzieńko ...przydał by Ci się pies stróżujący - albo Security Night ....no i jakieś parawany ...może wiklinowe , trzcinowe , albo siatka maskująca / zacieniająca zielona , by ochroniła rośliny .
Jak na dzień dzisiejszy róże porażone choróbskiem ? Dało by się je gdzieś przesadzić ...może problem by zniknął ? Albo je opryskać miedzianem , Decisem , albo czymś na mozaikę wirusową , czy też wszelkie grzybowe ?

Buziaki świąteczne ;:196 ...pogoda pod psem ...leje , grzmi ...i jak tu świętować ?
Czerwiec w zasadzie od Bożego Ciała to same deszcze i tzw. Myrdace ; Norberta , Roberta i Medarda ...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A co to za rewolucja za płotem się dzieje ?
Czyżby to nowy właściciel się budował ? :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu możesz mnie wyrzucić ale przytargałam do Ciebie - Skarbnico wiedzy - dla mnie zagadkę co to? bez względu na wszystko Pięciornik krzewiasty z dodatkiem ze "skrzydełkami" bajecznie, malowniczo jutro sprawdzę czy to dziurki ten gość zrobił czy to kropki /zapomniał pampersa czy cuś/ :;230

Obrazek
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Jadziu, Twoje różane pączki za kilka dni dadzą popis. Obejrzałam "gazetową" instrukcję rozmnażania róż, bardzo ciekawa, może w przyszłym roku wypróbuję bo teraz to już za późno.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANIU jaki ja tam znawca przecież ja ogrodnik ,a nie Entomolog :;230 .To jakiś kasownik jak tyle dziurek narobił chyba ,że to nie on .Gdyby był trochę większy można by było poszukać kim jest ale fajny gość z niego :wink:
GRAŻYNKO to się dzieje czego się przez lata obawiałam ;:174 Niedługo się rozstrzygnie czy będę musiała sprzedawać róże, bo byliny posadzę na rabatkach przed domem i takie sobie róże też . ;:174
JAGÓDKO na razie jestem w zawieszeniu i nic mi się nie chce .Mam tylko 1 myśl co będzie dalej .Grzybowo pryskam skrzypem, Bioseptem .U nas też lało cały dzionek z malutkimi przerwami .Jak procesja doszła do kościoła to deszcz przestał padać ;:224
ANIU w dodatku w deszczu tańcząca .Jest śliczna ma takie grube błyszczące liście .Posadziłam ja do towarzystwa Bright as a Button
ANDRZEJU mam ją już 4 rok i jeszcze nie kwitła .W tym roku wcale jej nie okrywałam i jestem ciekawa czy to coś pomorze .Ciekawi mnie czy te czubki to będą kwiaty czy znów dalsze uszy Ma wszystko co mu potrzeba więc niech nie marudzi
IRENKO wiem ,ze wreszcie uporałaś sie z robotą .Też jestem ciekawa czy uszy zakwitną
HENIU dlaczego za póżno po pierwszym kwitnieniu możesz sie pobawić czasu będą miały dosyć .Ja swoje wczoraj włożyłam do ziemi więc jestem ciekawa jak to zadziała .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”