Siedlisko z sosnami cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.4

Post »

Marzenko, przesyłam Ci również życzenia zdrówka. Lecz się kochana, wredna zimnica za oknem wkrótce się skończy i trzeba być zdrowym ;:108
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Marzka trzymaj się nie daj się złym nastrojom na nos różowe okulary i świat jest przyjazny... :)
...zdrówka... a u mnie wnusia chora...Heliotropy posiałam i nic nie wyszło... :(
a na pokaz Monster Track sama bym pojechała ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marzenko ;:196 Co to za choroby?? Kuruj się prędziutko i wracaj z podwojoną siłą ;:196 Buziolki ;:196
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Sosenko ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Dziś tak byle jak, że w ogóle nie wiem po co jestem w pracy. Myslenie zabiera mi 3x tyle czasu co zwykle, ale urlopu nie mogę wziąć.

Aniu, zdrowieje, zdrowieje, ale póki co coraz bardziej chora jestem. Synek zachwycony krzesłem, bo może się kręcić, a mnie od patrzenia głowa boli

Przemku, przyznaję się, ze nie zaglądałam ostatnio do peonii od Ciebie :oops: . Ziąb taki, że nic się nie chce. Z domu to tylko po drewno do kominka wychodzę. Dziś pada to też nic nie obejrzę ;:145 , ale ostatnio widziałam pączki na jednej ;:108

Kasiu, dziękuję. Kuruję się domowymi metodami, zawsze to dłużej niż chemią, ale ...

Asiu, liczę na cieplejsze dni, oj... liczę. Przecież koniec maja już prawie, a tu zimno jak w listopadzie...Słów brak na aurę w tym roku

Misiu, u mnie synek też ciągnie nosem, ale jeszcze nie jest chory z gorączką. Dziś i tak idziemy do lekarza, bo coś dzieje mu się z uchem. Boję się, czy kleszcza czasem nie miał i go sobie niewydrapał. Ja ślepa widziała, ciemną kropkę i myślałam, ze to strupek. Boję się jak diabli.
My nie bylismy na samym pokazie. Oglądaliśmy jak zjeżdżają auta z lawet i szykują się nie wieczorny występ. Zdjęcia mam, ale wciąż niezgrane.

Grażynko, wszystkiemu winna pogoda, przeziębiłam się i są skutki. Z zatokami już tak jest, jak raz się zaczną to przechlapane i koniec.

Gosiu ;:168
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko, kleszcza raczej byś rozpoznała, bo to nie mała kropeczka tylko całkiem solidny robal... Może go jakiś pajączek użarł i ranka została?

A Tobie życzę wytrwałości, skoro o urlopie marzyć nei możesz...mam nadzieję, że w piątek nei pracujesz i masz przed sobą 4 dni wolnego :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati, no do dziś rano miałam wizję wolnych 4 dni ;:138 , ale szef odarł mnie z marzeń i w piątek przychodzę do pracy ;:145
Czytałam u Ciebie o imprezie w przedszkolu i ciekawostkach na Twój temat. U nas nie było imprezy na dzięń mamy. W sobotę mamy piknik rodzinny i będzie kilka imprez łącznie, np.zlaegły dzień babci i dziadka.
W niedziele od syna dostałam taki bukiet
Obrazek.

W sobotę zupełnie przypadkowo natknęliśmy się na przygotowania do występu kaskaderów i monster trucków
najpierw na lawetach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

potem monstra zaczęły zjeżdżać
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Udało mi się wreszcie kupić heliotrop, w deszczu prawie sadziłam i zdjęć nie mam, ale obchód ogrodu był jeszcze w słońcu

Czeremcha znów będzie ładnie kwitnąć
Obrazek

tawlina jarzębolistna ładnie się przyjęła
Obrazek

rogownica z własnego siewu zakwitła
Obrazek

kostrzewa w tym roku jest wielaśna, bo nie poprzemarzała
Obrazek

coś takiego kwitnie u sąsiada. Strasznie mi się podoba. CO to jest?
Obrazek

Obrazek
Ma ktoś może zbędne siewki albo odrosty?
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

No bukiet ;:333
Zdrówka życzę i udanej imprezy przedszkolnej, może też dowiesz się ciekawostek na swój temat ;:306
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, nieco edytowałam post i pewnie nie wszystko widziałaś. Bukiet rzeczywiście powalił mnie na kolana. Zwłaszcza koniczyna i chabry, ale i dziki bratek i rumianki :lol: .
Nie wiem jakie będą atrakcje na pikniku. Rok temu też byliśmy jeszcze jako niepełnoprawni przedszkolaki. Na występy nie patrzyliśmy, ciekawsze były karuzele, piłeczki, kucyki i inne. Myslę, ze jednak na takiem plenerowej imprezie nie będzie takich quizów "na mamy". Co innego w grupie a co innego taka otwarta impreza.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Marzenko u sąsiada to tawuła Van Houtte :wink:
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, zatem wpisuję sobie tę tawułę na listę chciejstw ogrodowych. A Tobie dziękuję za identyfikację. Podpytam specjalistkę, co zrobić, żeby sadełko na brzuchu zgubić :oops: ?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Marzka, jak widać i mali i duzi chłopcy wniebowzięci jak widza takie auta :lol: Bardzo fajne zdjecia roślinek :D Bukiet od synka ;:167 Tawułę zza płotu polecam, na piachu sprawdza się wyśmienicie ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Marzenko jaka ze mnie specjalistka? Ja tylko kocham ruch i sport i nie wyobrażam sobie bez tego życia (to mój sposób na rozwój osobisty), i to jest mój sposób na sadełko :lol: Z mojego punktu widzenia lepszego sposobu nie ma ;:333 Regularne ćwiczenia (na brzuch jeżeli na tym najbardziej Ci zależy), dużo wody i efekt 100%. Buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, jakoś wcześniej nie zauwazyłam tej tawuły u sąsiada, a może widziałam ale jej nie dostrzegałam. No teraz to zakochałam się w niej, bo jak piszesz, sprawdza się na piachach. Za uznanie dla bukietu dziękuję. Sama byłam w szoku. Dużo mniej się cieszę jak robi mi niespodzianki z kwiatków z truskawki :evil: , ale i tak buziaka w nagrodę dostaje. W niedzielę to już wyciągłam Młodego w pola i tam zbierał mi kwiatki

Grażynko
, czyli muszę się wziąć za ten "mięsień" ostro, bo ciut wylewać się zaczął :oops: .

co w siedlisku się wdzięczy:
bodziszek
Obrazek

nn
Obrazek

irys nn
Obrazek

drugi irys nn
Obrazek

chaber
Obrazek

żurawka czy żuraweczka?