Siedlisko z sosnami cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Siedlisko z sosnami cz.4
Marzenko, przesyłam Ci również życzenia zdrówka. Lecz się kochana, wredna zimnica za oknem wkrótce się skończy i trzeba być zdrowym 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

...zdrówka... a u mnie wnusia chora...Heliotropy posiałam i nic nie wyszło...

a na pokaz Monster Track sama bym pojechała

- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marzenko
Co to za choroby?? Kuruj się prędziutko i wracaj z podwojoną siłą
Buziolki 

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Dziś tak byle jak, że w ogóle nie wiem po co jestem w pracy. Myslenie zabiera mi 3x tyle czasu co zwykle, ale urlopu nie mogę wziąć.
Aniu, zdrowieje, zdrowieje, ale póki co coraz bardziej chora jestem. Synek zachwycony krzesłem, bo może się kręcić, a mnie od patrzenia głowa boli
Przemku, przyznaję się, ze nie zaglądałam ostatnio do peonii od Ciebie
. Ziąb taki, że nic się nie chce. Z domu to tylko po drewno do kominka wychodzę. Dziś pada to też nic nie obejrzę
, ale ostatnio widziałam pączki na jednej
Kasiu, dziękuję. Kuruję się domowymi metodami, zawsze to dłużej niż chemią, ale ...
Asiu, liczę na cieplejsze dni, oj... liczę. Przecież koniec maja już prawie, a tu zimno jak w listopadzie...Słów brak na aurę w tym roku
Misiu, u mnie synek też ciągnie nosem, ale jeszcze nie jest chory z gorączką. Dziś i tak idziemy do lekarza, bo coś dzieje mu się z uchem. Boję się, czy kleszcza czasem nie miał i go sobie niewydrapał. Ja ślepa widziała, ciemną kropkę i myślałam, ze to strupek. Boję się jak diabli.
My nie bylismy na samym pokazie. Oglądaliśmy jak zjeżdżają auta z lawet i szykują się nie wieczorny występ. Zdjęcia mam, ale wciąż niezgrane.
Grażynko, wszystkiemu winna pogoda, przeziębiłam się i są skutki. Z zatokami już tak jest, jak raz się zaczną to przechlapane i koniec.
Gosiu
Aniu, zdrowieje, zdrowieje, ale póki co coraz bardziej chora jestem. Synek zachwycony krzesłem, bo może się kręcić, a mnie od patrzenia głowa boli
Przemku, przyznaję się, ze nie zaglądałam ostatnio do peonii od Ciebie

Kasiu, dziękuję. Kuruję się domowymi metodami, zawsze to dłużej niż chemią, ale ...
Asiu, liczę na cieplejsze dni, oj... liczę. Przecież koniec maja już prawie, a tu zimno jak w listopadzie...Słów brak na aurę w tym roku
Misiu, u mnie synek też ciągnie nosem, ale jeszcze nie jest chory z gorączką. Dziś i tak idziemy do lekarza, bo coś dzieje mu się z uchem. Boję się, czy kleszcza czasem nie miał i go sobie niewydrapał. Ja ślepa widziała, ciemną kropkę i myślałam, ze to strupek. Boję się jak diabli.
My nie bylismy na samym pokazie. Oglądaliśmy jak zjeżdżają auta z lawet i szykują się nie wieczorny występ. Zdjęcia mam, ale wciąż niezgrane.
Grażynko, wszystkiemu winna pogoda, przeziębiłam się i są skutki. Z zatokami już tak jest, jak raz się zaczną to przechlapane i koniec.
Gosiu

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzenko, kleszcza raczej byś rozpoznała, bo to nie mała kropeczka tylko całkiem solidny robal... Może go jakiś pajączek użarł i ranka została?
A Tobie życzę wytrwałości, skoro o urlopie marzyć nei możesz...mam nadzieję, że w piątek nei pracujesz i masz przed sobą 4 dni wolnego
A Tobie życzę wytrwałości, skoro o urlopie marzyć nei możesz...mam nadzieję, że w piątek nei pracujesz i masz przed sobą 4 dni wolnego

- Sosenki4
Pati, no do dziś rano miałam wizję wolnych 4 dni
, ale szef odarł mnie z marzeń i w piątek przychodzę do pracy 
Czytałam u Ciebie o imprezie w przedszkolu i ciekawostkach na Twój temat. U nas nie było imprezy na dzięń mamy. W sobotę mamy piknik rodzinny i będzie kilka imprez łącznie, np.zlaegły dzień babci i dziadka.
W niedziele od syna dostałam taki bukiet
.
W sobotę zupełnie przypadkowo natknęliśmy się na przygotowania do występu kaskaderów i monster trucków
najpierw na lawetach

potem monstra zaczęły zjeżdżać

Udało mi się wreszcie kupić heliotrop, w deszczu prawie sadziłam i zdjęć nie mam, ale obchód ogrodu był jeszcze w słońcu
Czeremcha znów będzie ładnie kwitnąć

tawlina jarzębolistna ładnie się przyjęła

rogownica z własnego siewu zakwitła

kostrzewa w tym roku jest wielaśna, bo nie poprzemarzała

coś takiego kwitnie u sąsiada. Strasznie mi się podoba. CO to jest?

Ma ktoś może zbędne siewki albo odrosty?

Czytałam u Ciebie o imprezie w przedszkolu i ciekawostkach na Twój temat. U nas nie było imprezy na dzięń mamy. W sobotę mamy piknik rodzinny i będzie kilka imprez łącznie, np.zlaegły dzień babci i dziadka.
W niedziele od syna dostałam taki bukiet
W sobotę zupełnie przypadkowo natknęliśmy się na przygotowania do występu kaskaderów i monster trucków
najpierw na lawetach
potem monstra zaczęły zjeżdżać
Udało mi się wreszcie kupić heliotrop, w deszczu prawie sadziłam i zdjęć nie mam, ale obchód ogrodu był jeszcze w słońcu
Czeremcha znów będzie ładnie kwitnąć
tawlina jarzębolistna ładnie się przyjęła
rogownica z własnego siewu zakwitła
kostrzewa w tym roku jest wielaśna, bo nie poprzemarzała
coś takiego kwitnie u sąsiada. Strasznie mi się podoba. CO to jest?
Ma ktoś może zbędne siewki albo odrosty?
- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
No bukiet
Zdrówka życzę i udanej imprezy przedszkolnej, może też dowiesz się ciekawostek na swój temat

Zdrówka życzę i udanej imprezy przedszkolnej, może też dowiesz się ciekawostek na swój temat

- Sosenki4
Olu, nieco edytowałam post i pewnie nie wszystko widziałaś. Bukiet rzeczywiście powalił mnie na kolana. Zwłaszcza koniczyna i chabry, ale i dziki bratek i rumianki
.
Nie wiem jakie będą atrakcje na pikniku. Rok temu też byliśmy jeszcze jako niepełnoprawni przedszkolaki. Na występy nie patrzyliśmy, ciekawsze były karuzele, piłeczki, kucyki i inne. Myslę, ze jednak na takiem plenerowej imprezie nie będzie takich quizów "na mamy". Co innego w grupie a co innego taka otwarta impreza.

Nie wiem jakie będą atrakcje na pikniku. Rok temu też byliśmy jeszcze jako niepełnoprawni przedszkolaki. Na występy nie patrzyliśmy, ciekawsze były karuzele, piłeczki, kucyki i inne. Myslę, ze jednak na takiem plenerowej imprezie nie będzie takich quizów "na mamy". Co innego w grupie a co innego taka otwarta impreza.
- Grazka226
- 1000p
Marzenko u sąsiada to tawuła Van Houtte 

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sosenki4
Grażynko, zatem wpisuję sobie tę tawułę na listę chciejstw ogrodowych. A Tobie dziękuję za identyfikację. Podpytam specjalistkę, co zrobić, żeby sadełko na brzuchu zgubić
?

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Marzka, jak widać i mali i duzi chłopcy wniebowzięci jak widza takie auta
Bardzo fajne zdjecia roślinek
Bukiet od synka
Tawułę zza płotu polecam, na piachu sprawdza się wyśmienicie 

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- Grazka226
- 1000p
Marzenko jaka ze mnie specjalistka? Ja tylko kocham ruch i sport i nie wyobrażam sobie bez tego życia (to mój sposób na rozwój osobisty), i to jest mój sposób na sadełko
Z mojego punktu widzenia lepszego sposobu nie ma
Regularne ćwiczenia (na brzuch jeżeli na tym najbardziej Ci zależy), dużo wody i efekt 100%. Buziaczki 

- Sosenki4
Madziu, jakoś wcześniej nie zauwazyłam tej tawuły u sąsiada, a może widziałam ale jej nie dostrzegałam. No teraz to zakochałam się w niej, bo jak piszesz, sprawdza się na piachach. Za uznanie dla bukietu dziękuję. Sama byłam w szoku. Dużo mniej się cieszę jak robi mi niespodzianki z kwiatków z truskawki
, ale i tak buziaka w nagrodę dostaje. W niedzielę to już wyciągłam Młodego w pola i tam zbierał mi kwiatki
Grażynko, czyli muszę się wziąć za ten "mięsień" ostro, bo ciut wylewać się zaczął
.
co w siedlisku się wdzięczy:
bodziszek

nn

irys nn

drugi irys nn

chaber

żurawka czy żuraweczka?

kanny mężnieją, mam je pierwszy raz i zadziwia mnie ich wzrost

len

upss...miał być len, a wysżły dziury po kornikach w starym domu

Grażynko, czyli muszę się wziąć za ten "mięsień" ostro, bo ciut wylewać się zaczął

co w siedlisku się wdzięczy:
bodziszek
nn
irys nn
drugi irys nn
chaber
żurawka czy żuraweczka?
kanny mężnieją, mam je pierwszy raz i zadziwia mnie ich wzrost
len
upss...miał być len, a wysżły dziury po kornikach w starym domu
- przemo1669