Ogródkowy bloog

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródkowy bloog

Post »

Po dobrym obiadku drzemka się należy. ;:333
Super kociaki, takie tygryski, wymiziaj ode mnie. :uszy
Jak tam przymrozek, był czy udało się bez niego.
U mnie nie było......na razie. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

Będzie się działo z tymi liliowcami, oj będzie.. :)
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Koty świetne :wit
Ale fotki kwiatów też są potrzebne ;:108
ANNO,wieczorne pozdrówki :!:
Sławek
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fotki kwiatów już są.
Zakwitła moja azalia więc oczywiście została obfotografowana ze wszystkich stron

Obrazek

Obrazek

\Obrazek

Piwonie..." już za chwileczkę, już za momencik..."

Obrazek

Obrazek

Grażynko!
Lilie stoją na baczność. Przymrozku nie było ale zimno jak w grudniu.

Obrazek

Razem z Opokanem skończyliśmy pracę nad zagarnięciem trawnika. Zabrakło czasu na postawienie płotku. Wszystkie płotki pomalowałam sama!

Obrazek

Aneczko!

Obiecane zdjęcie lin do chodzenia. (Dla dzieci)

Obrazek
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

;:oj pąki na piwoniach już?
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Azalie cudnie u Ciebie kwitną. A piwonie już w pąkach, podziw. ;:oj ;:138
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Aniu piwonie rzeczywiscie jeszcze chwilka i bedzie cudowny widok ;:215
Śliczny maluszek z tej Azalii ;:138
U mnie dwie noce przymrozek dał się we znaki :(
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
O jaką masz piękną azalkę ;:215
Piwonie tuż tuż :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ale wielkie lilie! ;:oj WOW!
Ja swoje mam ciupkie, tak to jest jak sadzi się dopiero w kwietniu. ;:219
Idealnie okrojony trawnik. Widzę, że jeszcze będzie można skubnąć jak znów miejsca braknie. :lol:

Lina świetna sprawa. Muszę pomedytować nad tym pomysłem. :)
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, zaintrygowałaś mnie tą liną dla dzieciaczków..fajna sprawa. Co do mojego miejsca na liliowce to jeszcze muszę poczekać na wyznaczenie rabat, obmurowanie i takie tam..niemniej jednak są w planach, a póki co pozostaje mi oglądanie w zaprzyjaźnionych ogrodach ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Śliczne śpiochy masz w domciu :) Azalia piękna z każdej strony. W ciemnym ujęciu wygląda na taką tajemniczą. Lilie zdrowe i w pełni sił. Dobrze że przymrozki chociaż Ciebie ominęły. Opokan to też towarzysz mojej Mamy. Podobno niezły z niego pomocnik :) Lina -świetna sprawa! ;:333
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Najważniejsze, że przymrozku nie było. ;:215
Teraz to już będzie tylko z górki czyli coraz cieplej. :uszy
Ja sprzątałam co się dało a dzisiaj znowu wynosiłam.....ot robota głupiego, ale gdyby......
Grażyna.
kogro-linki
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Aniu nadgoniłam zaległości pięknie i zdrowo wszystko rośnie to cieszy najbardziej , przykro mi z powodu lilii z Liylpolu ja otrzymałam jak należy , w zeszłym roku też kupowałam od nich były chyba nieco tańsze . nie miałam takich po 3 szt w cenie jak za 2 , trochę zamówiłam i płaciłam od razu może dlatego ? szkoda bo to żetelna firma a wieści szybko się roznoszą , wpisałam w notatnik odmianę (lilia Kushi Maia ) i muszę podejrzeć jak wygląda gdybym ją miała podzieliłabym się z Tobą aby ukoić serducho ale nie mam .
Aneczko zdjęcia piękne , jeszcze trochę i dościgniesz męża .......hi...hi........ lustrzaneczka też mi się marzy ....ale nie można mieć wszystkiego , a co parę groszy zadołuję to wydaję na roślinki , a jak model aparatu ???????????? Aniu u mnie w przydomowym też kwitną Rh i azalie , boję się co na działce po przymrozkach jak wyjeżdżałam był niesamowity ziąb a lilie wielkie , aż się boję jechać . Aniu czy Twoje siewki liliowców już w gruncie ? ;:196 Ela
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Witaj Aniu. Odwiedziłam Twój ogródek po długiej przerwie i widzę, że roślinki rosną w oczach. Nie mogę się doczekać liliowcowego pokazu, bo rabatki wyglądają bardzo zachęcająco. Ja niedawno kupiłam Forgotten Dream - w doniczce, więc spokojnie czeka, aż zorganizuję mu miejsce w nowym "ogrodzie". Do tej pory miałam jedynie Stellę d'Oro, Arctic Snow, czerwonego takiego najbardziej pospolitego z niewielkimi kwiatkami, traktowanego po macoszemu liliowca rdzawego i jakiś bezimienny niewypał w kolorze "majtkowy róż" :roll: . Liliowcową listę mam przerażających rozmiarów, ale w ciągu najbliższych dwóch lat planuję skupić się na nasadzeniach krzewów i drzewek. Może wiatr przestanie tak hulać na mojej patelni :)
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Grażynko!

Strach przed przymrozkami już chyba mamy za sobą. Dziś rano moja znajoma , która mieszka w innym rejonie miasta miała szyby auta przymrożone. Prognozy znowu optymistyczne. Na wszelki wypadek schowalm liliie w doniczkach a dziś wyniosłam na zewnątrz. Na szczęście to tylko 3 doniczki.

Elu!

Witaj! Dawno Cię nie było. Bardzo się ciesze ,że wpadłaś do mnie. Jak zdrówko? Mam nadzieję,że już śmigasz po ogrodzie a wspomnienia szpitalne minęły jak zły sen.

Cebulki nie były 3 szt w cenie 2. Kushi Maia była w cenie 18,00 zł za sztukę więc zamówiłam 3 sztuki i domówiłam 4 cebulki lilii Conca'Dor. Jesienią na kiermaszu roślin jedna z pań, u której kupowałam cebulki mówiła że tej lilii nie będzie już można sprowadzać z Holandii ponieważ Chińczycy wykupili licencję na nią. Owszem, pewnie będzie można ją kupić u rodzimych hodowców ale na pewno trudniej będzie ją dostać. Pan z Lilipolu powiedział mi,że nie opłacało mu się wysyłać tylko tych 4 cebulek. Niesmak pozostał , bo wystarczyło, żeby powiadomili mnie pocztą elektroniczna o braku cebulek a domówiłabym na pewno coś innego,żeby im się opłacało. Wiem,że to rzetelna firma ale już nie skuszę się na zakupy u nich.

Mój nowy aparat to Canon EOS 10D. Duży i ciężki i nie mieści się w torebce ale.... "darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby" :D. Obiektyw standardowy 50 mm. Przydałby się zoom :wink:

Moje siewki jeszcze na parapecie ale już na dniach posadzę w ogródku. Żłobek gotowy na przyjęcie maluchów a maluchy wyglądają całkiem nieźle. Oczywiście zrobię im zdjęcie grupowe jak tylko zagoszczą na rabacie. Jutro u nas deszcz i chłodek ale już od czwartku znacznie cieplej i słoneczko.
Daj znać co zastałaś na ogrodzie. Będę Cię męczyć o ten wątek do skutku.

Aniu!

Miło Cię znowu gościć. Na liliowcowy festiwal niestety trzeba troszkę poczekać ale ja cieszę się nawet z tych zielonych kępek listków. Przecież jeszcze niedawno nic nie było widać na rabatkach i odliczaliśmy dni do wiosny.
Forgotten Dream posadziłam jesienią i bardzo jestem ciekawa czy zakwitnie w tym sezonie. Stella to moja ulubiona miniaturka. Dwa lata temu dostałam od rodzinki sadzonki w doniczkach na imieniny. Kategorycznie zabroniłam kupowania kwiatów ciętych
a zamiast prezentu zażyczyłam sobie Stellę.Jeszcze podpowiedziałam gdzie ją można kupić. W ubiegłym roku natrafiłam w ogrodniczym na kłącza Stelli w torebkach i wykupiłam wszystkie. Uzbierało się kilkanaście kępek ale jeszcze nie kwitły wszystkie. Liliowca rdzawego mam sporo bo wszystkie sadzonki odmianowe jakie kupiłam trzy lata na kiermaszu roślin okazały się liliowcem rdzawym. Rośnie sobie i zawsze jak patrze na nie przypomina mi się jak dałam się nabić w butelkę. Sprzedawcy doskonale wiedzą z kim mają do czynienia więc zanim zaczniesz realizować pozycje ze swojej listy to zgłoś się do mnie po przestrogi i wskazówki :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”