Kropelka zaprasza
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza
Nie przejmuj się. Od tygodnia nie bywam w ogrodzie poza bladym świtem i wieczorem. Z trudem po namiętnym staniu z wężem udało mi się ostatnio powycinać przekwitnięte kwiaty, bo nawet tak nie wymagająca wysiłku czynność powodowało, że woda lała mi się po plecach... Ale dziś zero słonka i raptem 24 stopnie 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariolu!...pooglądałam Twoje śliczności...podziwiam...
Jestem szczęśliwa a roślinki chyba bardziej , gdyż pada spokojny , miarowy deszczyk już od godziny.
Pozdrawiam serdecznie
Jestem szczęśliwa a roślinki chyba bardziej , gdyż pada spokojny , miarowy deszczyk już od godziny.
Pozdrawiam serdecznie

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Po nocnym i porannym deszczyku byłam na działkach.
Fajnie się pracowalo. Teraz znów pada.
Mariolko śliczne miecze i jak stoją. Życzę deszczu i ochłody.
Pozdrawiam.
Fajnie się pracowalo. Teraz znów pada.
Mariolko śliczne miecze i jak stoją. Życzę deszczu i ochłody.
Pozdrawiam.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Marylka ma rację. Zupełnie inaczej się oddycha po deszczu
W człowieka nowy duch wstępuje.
W człowieka nowy duch wstępuje.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Aniu, Bogusiu, Marylu, Gosiu
Fajnie, że jesteście
U mnie też popadało i ochłodziło się, tak lubię
Oczywiscie zaraz po deszczyku do akcji wkroczyły komary, żeby cokolwiek zrobić naraziłam sie na pokąsanie ze hej 
Mimo, że nie poświecam ogrodowi tyle czasu co powinnam, on jakoś sobie radzi. wszystko kwitnie co powinno, z każdym rokiem bujniej i więcej. Szkoda tylko, że tak duzo wody wyparowało z oczka przez te upały, no ale...
Generalnie dziś jestem na nogach od 3.30
Najstarsza córka pojechała bladym świtem na kolonię nad morze, i czuję, że póki nie dostanę wiadomości, że szczęśliwie dojechali na miejsce nie zaznam spokoju.
Idę do Waszych ogrodów, póki drobiazgi śpią, bo mam wielkie zaległości u kazdego ;)
Przypadkowe zdjęcia z lipca, jeszcze nie zgrałam tych najświeższych

U mnie też popadało i ochłodziło się, tak lubię

Mimo, że nie poświecam ogrodowi tyle czasu co powinnam, on jakoś sobie radzi. wszystko kwitnie co powinno, z każdym rokiem bujniej i więcej. Szkoda tylko, że tak duzo wody wyparowało z oczka przez te upały, no ale...
Generalnie dziś jestem na nogach od 3.30

Idę do Waszych ogrodów, póki drobiazgi śpią, bo mam wielkie zaległości u kazdego ;)
Przypadkowe zdjęcia z lipca, jeszcze nie zgrałam tych najświeższych

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Fajnie się trafiło, bo ja uwielbiam tą Twoja pergolę
A córcią się nie martw. Da sobie radę. Pamiętam jak moja pierwszy raz pojechała po 1szej klasie...

A córcią się nie martw. Da sobie radę. Pamiętam jak moja pierwszy raz pojechała po 1szej klasie...
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Ojjjj, a Ty narzekasz na róże. Twoja porośnięta pergola jest zjawiskowa
Czy ona tak przez całe lato??
No jestem ciekawa jak ten "zaniedbany" ogród wygląda
Kochana Ty nic nie pisz o fruwających kąsających - jak w poprzednią niedzielę coś mnie uwaliło koło kostki to od tygodnia jestem na antybiotyku bo stopa była spuchnięta jak balon + wielki krwiak
Ja już nie wiem co to takiego zmutowanego fruwa Do ogrodu to tylko do południa bo wieczorami naloty
Mamuśka czas szybko zleci
Czy ona tak przez całe lato??
No jestem ciekawa jak ten "zaniedbany" ogród wygląda

Kochana Ty nic nie pisz o fruwających kąsających - jak w poprzednią niedzielę coś mnie uwaliło koło kostki to od tygodnia jestem na antybiotyku bo stopa była spuchnięta jak balon + wielki krwiak
Ja już nie wiem co to takiego zmutowanego fruwa Do ogrodu to tylko do południa bo wieczorami naloty
Mamuśka czas szybko zleci

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
Aniu, wiesz, że dziecko jest dzieckiem dla matki bez względu na wiek ;)
Ilonko, moje pergola wygląda tak mniej wiecej przez 3-4 tygodnie. Teraz nie jest już tak zjawiskowa. Zdjęcia są z lipca
Mnie również coś innego niż komar użarło w kostkę, na szczęście nie reaguję jakoś bardzo alergicznie, ale się chce zadrapać, nawet smarowidła nie pomagają 
Ilonko, moje pergola wygląda tak mniej wiecej przez 3-4 tygodnie. Teraz nie jest już tak zjawiskowa. Zdjęcia są z lipca

-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Mariolka - nie martw się wyprawą córki - wszystko przed Tobą -wyobraź sobie, że mój młodszy to objechał cały świat -najbardziej przeżywałam wyjazd do Irlandii do Belfastu- później już z górki - nawet była Alaska - a najbardziej cieszyłam się, gdy studia w Australii mu przeszły - co roku nowe pomysły- a u mnie siwe włosy 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Chciałabym mieć taką pergolę.
Córcia pewno zaraz da znać o przyjeżdzie.
Wiec głowa do góry, będzie dobrze.

Córcia pewno zaraz da znać o przyjeżdzie.
Wiec głowa do góry, będzie dobrze.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Pergola z różami cudna tyle kwiecia .Córa wróci zadowolona ,pełna wrażeń a ty nie potrzebnie się martwic ale taka już natura matek

- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Bujnie kwitnie Ci nachyłek, u mnie ma parę kwiatków na całą kępę.
Róża na pergoli cudowna, a córcia zadowolona?
Róża na pergoli cudowna, a córcia zadowolona?

-
Marylu, Beciu, Kogra, Beatko- witajcie
Fajnie, że jesteście. Córka zadowolona, ja też spokojniejsza gdy wiem, ze dotarli na miejsce 
W ogrodzie huk pracy, ciągle cos rozkwita i przekwita, chwasty sieją sie wszędzie, co nieco trzeba porozsadzać, bo zagłusza sie nawzajem, żywopłot do przycięcia- ech, pracy huk...

W ogrodzie huk pracy, ciągle cos rozkwita i przekwita, chwasty sieją sie wszędzie, co nieco trzeba porozsadzać, bo zagłusza sie nawzajem, żywopłot do przycięcia- ech, pracy huk...

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mariolko już jakby koniec lata - pierwszy mieczyk śliczny! i te chryzantemki 

-
No właśnie Marysiu. Poranki, noce i wieczory ewidentnie przypominają o tym, że jesień już tuż, tuż.
Astry, marcinki, chryzantemy zaczynają kwitnąć, choć kilka typowo wiosennych kwiatów również (np.płomyki płożące czy prymulki)...
Mój wielki zapał do pracy w ogrodzie przeplata sie z chwilami... hmmm...załamki ogrodowej?
Z jednej strony wszystkie kwiaty mnie cieszą bardzo, ale gdy zastanowię się nad tym głębiej, to jednak duzo roslin jest posadzonych w niewłaściwych miejscach, i w sumie to powinnam je poprzesadzać...
Kombinuję teraz nową rabatkę, drę znów trawę i sama nie wiem czy coraz mniejszy trawnik napawa mnie dumą czy wręcz przeciwnie
Malwa
Wyłożona po deszczu hortensja
No i ten busz kwiatowo-chwaściany wzajemnie sie zagłuszający

Astry, marcinki, chryzantemy zaczynają kwitnąć, choć kilka typowo wiosennych kwiatów również (np.płomyki płożące czy prymulki)...
Mój wielki zapał do pracy w ogrodzie przeplata sie z chwilami... hmmm...załamki ogrodowej?
Z jednej strony wszystkie kwiaty mnie cieszą bardzo, ale gdy zastanowię się nad tym głębiej, to jednak duzo roslin jest posadzonych w niewłaściwych miejscach, i w sumie to powinnam je poprzesadzać...
Kombinuję teraz nową rabatkę, drę znów trawę i sama nie wiem czy coraz mniejszy trawnik napawa mnie dumą czy wręcz przeciwnie

Malwa

Wyłożona po deszczu hortensja

No i ten busz kwiatowo-chwaściany wzajemnie sie zagłuszający