Krysiu ...mnie trzymała tylko dwa dni ...w sobotę ...39.8 C , a w niedzielę już 37.4 C...no , ale walczyłam wszelkimi sposobami . Swojej wnuczce swego czasu też stosowałam okłady z zimnego ręcznika , w który zawijałam ją , a na to drugi ręcznik i koc ...Gorączka spadła , a Ona czuła się o niebo lepiej ...tym bardziej , że miała drgawki , przy temp.37.8 C .
Krysiu ...wpadnij do Ewuni/evluk ...ona jest expertem w sprawach hipeastrum ....
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=28800&f=36
Na filcowanie zapraszam ....
szalikowy pokaz
Trochę ćwiczeń , cierpliwości ...wyobraźni i zmysłu artystycznego .
Kasiu ...moje hipeastra ...w sumie mam ich tylko 12 sztuk są w hibernacji ...jeden - jak na razie - wypuszcza pąk kwiatowy .
Robaczku /Kasiu...zaś mi dekiel się podnosi ...ale ważne , że grypa odeszła w niebyt

.
Dziękuję za miłe słowa i cieszy mnie fakt , ze pomimo , że u mnie skromne kwitnienia , ale ujęły Twoje oczy i serce ...
Tak myślałam , że lobelię masz już wysianą ...będzie ślicznie
Tereniu ...to prawda , odżyłam ...ale lekarz stwierdził , że pomimo iż oskrzela i płuca czyste , to jednak mam się jeszcze wygrzewać ....a kaloryfer też coś nawala

. Czekam cierpliwie na pokaz fotek z Twojego cudownego ogrodu ...

.
Gosiu...kupujesz takie krążki w siateczce i nawadniasz je , one pęcznieją , a potem wkładasz nasionka i dbasz o ich wilgotność ...sa nawet gotowe szklarenki z takowymi ...
Popatrz tutaj ...
czyż nie fajne ?
Ewuś..zwartnice , to poprzedni sezon ...teraz tylko czekam ...a latarenki sobie kupie ...bo nie wytrzymam ...są tanie i mnie urzekły ...oraz narzędzia ogrodnicze ...super , nawet na prezent dla ogrodniczki ...sama sobie zrobię

...
No , to świętujmy ...dzisiaj upiekłam piernik z bakaliami ...duża blacha ...śliwki suszone , żurawina i orzechy ...pychota ...zapraszam
Ewuniu/evluk ...mam sprekelię ...ale tylko raz zakwitła ...teraz ma tylko liście ...
Aniu..tak , delikatna ...jak cybister hipeastrowy , albo liliowiec-pająk ...
Sławek...czujny jesteś ...literówka każdemu się może zdarzyć ...czasem zmienia postać rzeczy ....ale nie w tym wypadku .
Kasiu/morango...nieprawdaż , że piękna ?
Danusiu...ja zamawiam w necie ...o , tutaj ...
wielokolorową i taką ...
jednokolorową . Obie są o grubości 18 mikrona i z merynosów australijskich . Potrzeba ...zależy jaki chcesz robić i w jakim kolorze ....na pewno dwa motki a' 50 g w jednym kolorze , lub dwóch , 1 x 50 g wielokolorowy , czesankę jedwabną i jedwab 100 % - 60 x 160/180 cm . Mydło marsylskie , folię bąbelkową 2 x 160 cm , szerokość 80 cm .
Daneczko ...i mnie łeb napieprza niemożebnie ...zamówię coś w sklepie
latarenki ...przejrzyj sobie ich ofertę wyprzedaży ....
Cieszę się , że urdzik Ci poprawił humor ....
Życzę Ci wyparowania bólu ...

...bo z tym się żyć nie da

. Tulę i ustąpienia bólu życzę

.