Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Kochana masz jak w banku ,ze przyjadę tylko mi napisz ile wełny i co jeszcze potrzebuje na taki szalik ,bo zapałałam do niego gorącą miłością ;:167 Może i ja sobie taki sprawię :tan
Iguniu głowa mi dzisiaj pęka ...już mam dosyć tej posępnej pogody ja chcę ;:3
Na osłodę widziałam znów cud maleństwo...urdzik karpacki ;:226
Miłego dzionka !!
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu ...mnie trzymała tylko dwa dni ...w sobotę ...39.8 C , a w niedzielę już 37.4 C...no , ale walczyłam wszelkimi sposobami . Swojej wnuczce swego czasu też stosowałam okłady z zimnego ręcznika , w który zawijałam ją , a na to drugi ręcznik i koc ...Gorączka spadła , a Ona czuła się o niebo lepiej ...tym bardziej , że miała drgawki , przy temp.37.8 C .
Krysiu ...wpadnij do Ewuni/evluk ...ona jest expertem w sprawach hipeastrum ....http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=28800&f=36

Na filcowanie zapraszam ....szalikowy pokaz

Trochę ćwiczeń , cierpliwości ...wyobraźni i zmysłu artystycznego .

Kasiu ...moje hipeastra ...w sumie mam ich tylko 12 sztuk są w hibernacji ...jeden - jak na razie - wypuszcza pąk kwiatowy .

Robaczku /Kasiu...zaś mi dekiel się podnosi ...ale ważne , że grypa odeszła w niebyt ;:138 .
Dziękuję za miłe słowa i cieszy mnie fakt , ze pomimo , że u mnie skromne kwitnienia , ale ujęły Twoje oczy i serce ... ;:196
Tak myślałam , że lobelię masz już wysianą ...będzie ślicznie :tan

Tereniu ...to prawda , odżyłam ...ale lekarz stwierdził , że pomimo iż oskrzela i płuca czyste , to jednak mam się jeszcze wygrzewać ....a kaloryfer też coś nawala ;:306 . Czekam cierpliwie na pokaz fotek z Twojego cudownego ogrodu ... ;:196 .

Gosiu...kupujesz takie krążki w siateczce i nawadniasz je , one pęcznieją , a potem wkładasz nasionka i dbasz o ich wilgotność ...sa nawet gotowe szklarenki z takowymi ...
Popatrz tutaj ...czyż nie fajne ?

Ewuś..zwartnice , to poprzedni sezon ...teraz tylko czekam ...a latarenki sobie kupie ...bo nie wytrzymam ...są tanie i mnie urzekły ...oraz narzędzia ogrodnicze ...super , nawet na prezent dla ogrodniczki ...sama sobie zrobię ;:306 ...
No , to świętujmy ...dzisiaj upiekłam piernik z bakaliami ...duża blacha ...śliwki suszone , żurawina i orzechy ...pychota ...zapraszam ;:180
Obrazek

Ewuniu/evluk ...mam sprekelię ...ale tylko raz zakwitła ...teraz ma tylko liście ...

Aniu..tak , delikatna ...jak cybister hipeastrowy , albo liliowiec-pająk ...

Sławek...czujny jesteś ...literówka każdemu się może zdarzyć ...czasem zmienia postać rzeczy ....ale nie w tym wypadku .

Kasiu/morango...nieprawdaż , że piękna ?

Danusiu...ja zamawiam w necie ...o , tutaj ...wielokolorową i taką ...jednokolorową . Obie są o grubości 18 mikrona i z merynosów australijskich . Potrzeba ...zależy jaki chcesz robić i w jakim kolorze ....na pewno dwa motki a' 50 g w jednym kolorze , lub dwóch , 1 x 50 g wielokolorowy , czesankę jedwabną i jedwab 100 % - 60 x 160/180 cm . Mydło marsylskie , folię bąbelkową 2 x 160 cm , szerokość 80 cm .
Daneczko ...i mnie łeb napieprza niemożebnie ...zamówię coś w sklepie latarenki ...przejrzyj sobie ich ofertę wyprzedaży ....
Cieszę się , że urdzik Ci poprawił humor .... ;:167
Życzę Ci wyparowania bólu ... ;:168 ;:196 ...bo z tym się żyć nie da ;:145 . Tulę i ustąpienia bólu życzę ;:196 .
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Dziękuję za namiar na sklep z wełną ;:196 Lecę przeglądać :tan Maja tam też len ,zauważyłam w przelocie ..chyba zostanę tam na dłużej :lol:
Na wyprzedaży siedzę od wczoraj ;:108 I już złożyłam zamówienie ;:224 Małe ,ale jak cieszy :lol:
Znalazłam wreszcie metalowy lampion ;:180
Dziękuję za życzenia ,Tobie również zdrówka ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wyzdrowiała i od razu szaleje :lol:
Szal naprawdę prezentuje się wpaniale.
Przez Ciebie wsiąklam w podanym linku.
Może i ja się skuszę
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja już się wyleczyłam z domowego siania .Nie idzie mi to bo zaraz pokazują sie ziemiórki i wszystko do bani .Fajnie ,że już sie wykurowałaś ,wiec teraz dbaj o siebie Jagódko ;:196 ,żeby znów jakaś zaraza Cię nie dopadła
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Jagódko ....a gdzie jest wyprzedaż lampionów....chętnie tam wstąpię.....teraz będę miała gdzie ustawić.....
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Jagódko-"ogród pełen kolorów"-tak zapraszałaś nas w I wątku.Rzeczywiście przepiękny Twój raj.Niemożliwa ilość wszelkich roślin.Uwielbiam ,tak jak Ty,liliowce(ten biały cuuudny-Arctic Snow?) ,lilie i właściwie wszystko na czym można oprzeć oko.
Zazdroszczę,że masz taki duży teren i moglaś sobie pozwolić na wiele drzew(magnolia mnie oczarowalka),krzewów i pnączy.
Pozdrawiam i życzę całkowitego wykurowania .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

JAGÓDKO......bardzo ;:196 ....byłam...nagapiłam się.....już upatrzone ....teraz tylko do koszyka.....
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Życzę duuuuużo zdrowia, dla Ciebie i Mamuni ;:196 Oj, rośnie mi lista pięknych odmian. Żeby tak pieniążków przybywało w takim tempie... Białego liliowca muszę wyszukać i kupić. Bardzo mi się podoba! ;:170
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Danuś ...nie ma za co .... lubię się podzielić czymś , co znajdę ciekawego w sieci ...może ktoś czegoś szuka ...tak , jak ja ...ładne i tanie , a nade wszystko przydatne - więc mi tym bardziej miło ,że znalazłaś coś dla siebie ;:196 .
Mnie dzisiaj kurier przywiózł czesankę wełnianą ...śliczna w multikolorach i milusia , jeszcze jedwab muszę tani dorwać i ...zaczynam ....

Gosiu ...oj , zaraz szaleje ...wirtualnie , jak na razie ...ale już wkrótce ...się zacznie :tan . Jeżeli masz zmysł artystyczny , czy nawet lubisz tzw " bałagan " artystyczny , to namawiam Cię do wypróbowania swych sił ...na mniejszych wzorach ...serwetki , broszki , kwiaty ...etc...Można zacząć w każdej chwili ...dla odstresowania ;:224 . Miło mi , że mój pierwszy "urobek " spodobał się Tobie - dziękuję ;:196 .

Jadzieńko ...a ja będę siać surfinie , lobelię i kobeę , a potem pomidorki ...uwielbiam patrzeć na młode siewki , a tym bardziej , że cieszą swoje sadzonki . Dziękuję ;:196 ...dbam , bo mało co wychodzę - prawie wcale ...jedynie do lekarza ...jeszcze mnie kaszel trzyma .

Witaj Aniu w moim trochę zaniedbanym wątku - wiadomo , zdrowie nie tego i zima , której nie cierpię ( kto ją lubi zresztą ?)
Tym nie mniej miło mi ,ze Ci się podobają wspomnieniowe fotki ...Ten liliowiec to Gentle Shepherd ...w zasadzie nie ma czysto białych liliowców ...ale ja uwielbiam je w pokaźnych kępach - niezależnie od koloru .
Dziękuję za życzenia ;:108 .

Krysiu...cieszę się , że już masz upatrzone , a i pewnie zakupione latarenki ;:138 .

Nelu...mam ten sam problem ....za mało kasy ...żeby tak na wszelkie uroczystości rodzinne , typu rocznice , imieniny etc...przynoszono mi latarenki , narzędzia ogrodnicze mini ( oprócz grabi , łopaty i taczki - bo te mam )to była by pełnia szczęścia ...no , o różach nie wspomnę , bo te aktualnie zaprzątają moją głowę ;:224 .
Dziękuję za miłe słowa i życzenia odnośnie zdrówka dla Mamy i dla mnie ;:196 ;:180 . Aha , a biały liliowiec będzie w ofercie wiosennej , jak i inne też .

Aniu ...witaj ;:196 wśród zwariowanych "zieleniaków " - w sensie pozytywnym . Dziękuję , miło , że Ci sie podoba "Moje Królestwo ..." ....napisałam do Ciebie pw ....

To jak ...powspominamy ?

http://www.youtube.com/watch?v=qBC_4px1fLo

http://www.youtube.com/watch?v=tG6CI-UkH58 w Dzień Babci minęła rok , jak odeszła od nas I.Jarocka ....

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Obrazek

A na dobranoc posłuchajcie tego ....

http://www.youtube.com/watch?v=zpQfk9aUlCY

No , może to jest spokojniejsze ...

http://www.youtube.com/watch?v=aMTqvhV_ ... FvCPT-Bv0f
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ale śliczne roślinki ;:138 No i gratuluję zdjęć. Są świetne ;:180
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Iguś, witaj ;:196
Dziękuję za takie piękne, energetyczne widoki z ogródka.
Szalik i właścicielka/autorka-klękajcie narody ;:180 Cudo. Trudno uwierzyć, że to debiut ;:oj Masz talent.
W avatarku jam ci jest ;:108
Długo mnie nie było, ale jestem usprawiedliwiona-szpital. Na szczęście wszystko ok. Diagnostyka.
Życzę tobie i mamci zdróweczka ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Oj, fotki energetyczne! ;:3 Prawie poczułam lato! To jak już będzie wiosenna oferta, poproszę na pv. ;:173
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Jagódko porannie.Ja mam juz pierwsze begonie posadzone,ale będą straty,bo co niektóre bulwy podejrzanie miękkie są.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

wITAJ!!
Lilie i liliowce przepiękne,, :) sporą już masz tą kolekcję liliowców ,bardzo mi się podobają :D
I wszystkie kwiatuchy też masz ładne :wink:
Dziękuję za dobre słowo,dobra kobieto :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”