bardzo fajne te dalie "kaktusowe", tak? te postrzępione, jakby z kolcami?
Zima taka jakby ktoś brokat na karnawał rozsypał! Ale ja już przebieram nóżkami do wiosny....
Ewuś ależ masz przepiękne dalie kolory niesamowite..... niektóre wyglądają jakby płonęły
Kolaż super, i dalie i lilijki i mieczyki..... mnóstwo piękności w pigułce
Dziewczyny witam Was wszystkie i dziękuję za miłe słowa , co do Dalii to odpowiem tak ogólnie
Nic z nimi takiego nadzwyczajnego nie robię , mam słabą ziemię VI k. sadzę je w różnych miejscach , piach , glina - jedyna dla nich rozkosz z mojej strony to podlewam je gnojówką i naprawdę rosną olbrzymie - przechowuję je w piwnicy tem. ok. 4-8st w pojemnikach ,przysypane ziemią , z reguły wszystkie przeżywają , czasem odpadnie 1 lub 2 szt.
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Ewuniu dosłownie daliowy las...... po prostu pięknie Podziwiam Cię bardzo za to wkopywanie i wykopywanie tych olbrzymów..... mnóstwo pracy przy tym, ale efekt wynagradza cały wysiłek
Ewcia kruszynką nie jest i da sobie radę z wykopywaniem dalii Ja też ma ''od zawsze'' , na tyle nie mogę sobie pozwolić , ciasnota . One potrzebują sporo miejsca. Lepiej rosną w piasku niż w dobrej glebie. Na zimę także piaskiem okrywaj , w ziemi jest dużo grzybów , piasek jest wolny od takich ''dodatków''