Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Dzień dobry :wit
Marta, ja na razie stosuję metodę przyjaznej perswazji, dokarmiam i mówię do nich czule...ale cierpliwość ma swoje granice.. ;:224
Jagoda, dziękuje, trzymam kciuki za Twoją zeby pięknie kwitła! Moja była sadzona jesienią i ma mnóstwo pączków! Różom dałam wiosną osmocote a tym słabszym podaje jeszcze doraźnie nawozy dedykowane. Pryskalam tez raz bioseptem, muszę powtórzyć ;:108
Jagódko, bardzo mi miło, ze podzielasz moją pasję do róż! Ja tez uwielbiam zestawienia z lawendą, która u mnie rośnie na wszystkich rabatach różanych ;:170 Grahama Thomas sadziłam nieco pózniej, w kwietniu i widać, że odchorowuje aklimatyzację. Nie miałam na niego pomysłu, muszę go przesadzić teraz ale mam obawy jak to zniesie.... ;:218
Wiola, History była cięta wiosną przy ziemii, jesienią z resztą też, bo chorowała, wiec to takie ogrodowe chucherko..może ten sezon bedzie lepszy....
Tymczasem widziałam już pąki na Louis Odier, Senteur Royale, Santanie i Amadeuszu.. ;:170

Wyjeżdżam na dłużej w przyszłym tygodniu i znowu mam obawy, jak ogród zniesie moją nieobecność ;:218 Mam nadzieję, ze róże nie padną z tęsknoty... :;230

Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oglądanie modelki Heidi Klum w tylu odsłonach było dużą przyjemnością - dzięki, Robaczku! Przepiękna z niej królewna, zachwyca swoją oryginalną barwą i delikatnym układem płatków... Ja wczoraj zasadziłam Brother Cadfael (zamiast Bremer Stadtmusikanten) i Leonardo da Vinci, którego wiosną złamał mi fachowiec od 'układania drewna kominkowego' - wrrr. Kurczę, obie wykopane róże miały zdrowe korzenie... czy wsadzić je w razie czego do donicy?

Miałaś uciekać na EURO, a to już w przyszłym tygodniu zmykasz przed najazdem kibiców? :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu róże piękna....sesja Heidi Klum zjawiskowa :uszy
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

robaczek_Poznan pisze:Wyjeżdżam na dłużej w przyszłym tygodniu
aguniada pisze:Miałaś uciekać na EURO, a to już w przyszłym tygodniu zmykasz przed najazdem kibiców? :)
EURO zaczyna się w przyszłym tygodniu ;)

Czy Boule de Neige też ma już pąki? Kiedyś mi ją polecano do dosadzenia do Louise Odier, a ta u mnie niedługo dosłownie wybuchnie... ;:224
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

... Ale dopiero w piątek :)
<zakręcona jestem>
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Ogród pewnie znowu bujnie i jak wrócisz, to się zdziwisz jak pięknie wszystko kwitnie i rośnie.

Super modelka na super wybiegu uchwycona przez super fotografa ;:215. Bardzo ładna róża Kasiu, ja przebieram nogami w oczekiwaniu na moje. Niektóre, sadzone jesienią zakwitną pierwszy raz. Niestety przez mrozy wypadł mi z ogródka Hokus-Pokus, polowałam na niego kilka miesięcy ;:145
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, Brother Cadfael nie znam, chętnie obejrzę u Ciebie ;:173 Leonardo da Vinci jest piękny, tez mam na niego ochotę... ;:224 Jeśli chodzi o te wykopane róże, to ba pewno różane ekspertki np. Majka czy Ania DS lepiej Ci doradzą, ale ja bym wsadzila do donicy ;:108 postaw gdzieś na uboczu, gdzie Ci nie bedą wadzić, zraszacz podleje..a nóż się obudzą..?
Wyjazd na Euro zgodnie z planem, pierwszy mecz w Poznaniu 8.06 a ja 7.06 znikam.... ;:173
Agnieszko, cieszę się ze Ci sie podoba, trochę przegiełam z tą sesja :;230 obiecuję, dzisiaj żadnych zdjęć Heidi ;:131
Francesca, słuszna uwaga, Aguś tak pochłonieta pracą przy Euro, ze straciła poczucie czasu ;:196 U mnie Boule de Neige posadzona właśnie na środku rabaty, a po bokach z jednej i drugiej strony Louis Odier - wszystkie zapączkowały, więc czekam na kwiaty ;:65
Aguś, mam nadzieję, że po Euro odpoczniesz ;:168 kiedy planujesz urlopik? Ja po powrocie z tego wyjazdu całe wakacje spędzam w ogrodzie :heja kolejny wypad może pod koniec jesieni albo zimą ;:173
Lulka :wit Mam nadzieję, ze chwasty nie pochłoną róż ;:202 ciekawa jestem jak zmieni się ogród...znowu będę Wam marudzić :;230
Dzięki ;:196 miło mi, że Ci się podoba, choć jak teraz patrzę na ilość tych fot.. :shock: ;:131 Heidi to właśnie jesienny nabytek, pierwszy raz u mnie gości, pewnie stąd te motylki w brzuchu i szaleństwo paparazzi 8-) Szkoda Hokus-Pokus...ale trzymam kciuki za pozostałe :uszy Miłego dnia :wit
*moje wątki*
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Kasiu może rzeczywiście skuszę się jeszcze kiedyś na różę..kto wie :D
A gdzie Ty znów uciekasz? nie masz za dobrze?
Będziesz nas częstować pięknymi zakątkami świata?
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Robaczku, jak się ma Graham Thomas do Twojej niechęci do żółtego koloru :?: Żółte jest piękne i fajnie komponowałoby się z fioletami, błękitami Twoich powojników oraz bielą.

Pozdrowienia pomorskie - Jagoda :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oluniu, będę Was częstować ;:108 A jeśli chcesz nabrać ochoty na róże, zapraszam do mnie w odwiedziny w czerwcu, po moim powrocie wybierają się do mnie dziewczyny, może dołączysz?
Jagodko, Graham Thomas to jedno z moich szaleństw, podobnie jak czerwone Amadeusze ;:170, które również mają swoją rabatę. Mam jeden 'żółty' zakątek różany - rosną tam nostalgiczne Sahary i angielki Friendship . Pomiędzy nimi wije się błękitny gen. Sikorski i powojnik Bluish Violet , dosadzilam tam jeszcze żółte liliowce, jest miejsce na szałwię. Lubię takie kontrasty, dla nich wydzieliłam fragment na rabacie. To nie jest tak, że nie lubię żółtego..podoba mi się wiele kwiatów kwitnących na żółto w innych ogrodach, u mnie nie wszędzie pasuje, zwłaszcza do różu, którego jest najwięcej. Ale nie bronię się przed eksperymentami w kolorach i kompozycjach, zwłaszcza po tym, jak zobaczyłam cudownie skomponowane rabaty różane u Majki411 ;:167
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Sesja Heidi wspaniałą. ta róża potrafi pozować do zdjęć. Wiem, bo ma trzy krzewy, w zeszłym roku obfotografowane ze wszystkich stron :wink:
Wczoraj zmuszona byłam przesadzić jeden z nich, już z pąkami. mam nadzieje, że im nie zaszkodziłam.
Wracam jeszcze do powojników. Shin-shigyokuma bardzo charakterystyczne pąki, takie trochę pająkowate. Zrobię dzis fotkę to porównasz. Wydaje mi się, że ten twój to jednak nie on. Bardziej wygląda mi na odmianę 'H.F. Young' ale też nie dam sobie głowy uciąć :wink:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
xbibi19x
50p
50p
Od: 3 kwie 2011, o 12:08

Post »

Przepiękny ogród, prześliczne rośliny, a ta ścieżka... niesamowita!!! Gratuluje inwencji ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Robaczku byłam u Ciebie już kiedyś, jak tłumaczyłaś powstawanie zakręconej ścieżki (ślicznej). Później mijałyśmy się w wątkach u innych. Teraz przyszłam z rewizytą i podzielam opinie innych, że stworzyłaś piękny ogród. Ma swój charakter a terakotowe donice dodają mu elegancji i dostojności.
Jesteś konsekwentna w doborze dodatków i to procentuje urokiem

Piękne róże i już kwitną ;:138 ;:138 ;:138
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Baaaardzo ładna kolekcja różyczek, nie znam się na nich bo u mnie nie chcą rosnąć. Ale zawsze podziwiam z dużą przyjemnością.
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Kasiu dziękuję za zaproszenie ,chętnię Cię poznam w realu jak i oczywiście całą resztę ,która się do Ciebie wybiera ;:4
Będę zatem czekać na szczegóły :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”