Mogę powiedzieć, że ogród jest już z grubsza ogarnięty, więc następnym razem skupię się na roślinach doniczkowych
Tereniu oczywiście, że posadź jesienią hiacynty
Jeżeli miałaś jakieś w domu, to nie wyrzucaj cebul, tylko też posadź je do ogrodu, a zobaczysz, jak pięknie Ci zakwitną następnej wiosny
Aga specjalnie dla Ciebie hiacynty in blue
Tak naprawdę, to każdy pojedynczy kwiatek jest cieniowany i przechodzi od ametystu do ultramaryny i oczywiście zabójczo pachnie
Elu uwielbiam wiosnę i dlatego staram się, aby mieć w ogrodzie, jak najwięcej roślin kwitnących o tej porze.
Szczególnie nie mogę doczekać się maja...w końcu to miesiąc zakochanych
Paulinko zeszłej zimy wymarzły mi wszystkie (no może prawie wszystkie) narcyzy, więc musiałam odnowić kolekcję.
Jesienią posadziłam kilka odmian tych radosnych kwiatów w różnych częściach ogrodu. Odmiana, która Cię zauroczyła to
Cassata
Celinko u ciebie pewnie też zrobiło się wiosennie w ogrodzie
Z tego co pamiętam, to już nie prowadzisz oddzielnego wątku ogrodowego, więc zaraz sprawdzę w doniczkowych,
co u ciebie w tej chwili kwitnie w ogrodzie
Kasiu, Patrycjo hiacynty mają intensywny zapach, więc nie każdy toleruje go w domu (można się "udusić "

).
Co innego w ogrodzie...a jak przyjemnie się pracuje
Basiu z dnia na dzień kolorów będzie coraz więcej. Cały tydzień czekałam na deszcz, bo widziałam,
że roślinom wyraźnie go brakuje i doczekałam się
Co prawda "szału" nie ma, ale coś tam kropi, więc teraz dopiero wszystko 'ruszy z kopyta".
Krysiu rośliny w ogrodzie mają wystarczająco dużo słoneczka, więc nie wyciągają się
No, chyba, że posadzi się je w głębokim cieniu, ale u mnie takiego nie ma.