Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5
Dobra i rugosa (w Pisarzowicach). Jakoś nie wyobrażam sobie ogrodu bez róży. Znając siebie, to pewnie w całym ogrodzie, przy tej rugosie spędziłabym najwięcej czasu 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Majutka, wyrwalas sie z rodzinnych objec? Pieknie dzisiaj bylo i mam nadzieje, ze rodzinnie tez wypadlo wszystko okejos 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Pięknie i rodzinnie było, zrobiło się upalnie i strasznie sucho. Troszkę poplewiłam i obcinałam krawędzie rabat nożem do darni - ale to jest nóż do właściwego trawnika, taki chwaścisty 'trawnik' jak mój to ciężko wbić bo niektóre niby trawy mają bardzo grube rozłogi a do tego jeszcze korzenie drzew i krzewów.
Aguś to zdjęcie z Pisarzowic więc nie wszystkie krzewy i drzewa były opisane a do tej nawet dojścia nie było to nie wiem co to za jaka azalia. Prawdziwa pontyjska ma drobne kwiatki i bardzo mocno pachnie, no i jest żółta oczywiście.
Ewa rajski ogród to i mnie się marzy i może tam się spotkamy.
Po takim miłym rodzinnym bywa strasznie dużo bałaganu zwłaszcza jak jest dużo malutkich dzieci.
Asia tam w zasadzie jest ogród kwasolubnych roślin ale dla róż pewnie więcej miejsca się znalazło, zwłaszcza że azalie i rh niedługo przekwitną i pozostaje tylko zieleń.
Jula wyrwać to się wyrwałam wcześniej ale sprzątanie zajęło mi prawie do 23-ciej, dobrze że zmywarka na chodzie bo ręczne zmywanie zajęłoby mi chyba pół nocy. Okeyos było i teraz mam cały tydzień tylko dla siebie i ogrodu.
Aguś to zdjęcie z Pisarzowic więc nie wszystkie krzewy i drzewa były opisane a do tej nawet dojścia nie było to nie wiem co to za jaka azalia. Prawdziwa pontyjska ma drobne kwiatki i bardzo mocno pachnie, no i jest żółta oczywiście.
Ewa rajski ogród to i mnie się marzy i może tam się spotkamy.

Po takim miłym rodzinnym bywa strasznie dużo bałaganu zwłaszcza jak jest dużo malutkich dzieci.

Asia tam w zasadzie jest ogród kwasolubnych roślin ale dla róż pewnie więcej miejsca się znalazło, zwłaszcza że azalie i rh niedługo przekwitną i pozostaje tylko zieleń.

Jula wyrwać to się wyrwałam wcześniej ale sprzątanie zajęło mi prawie do 23-ciej, dobrze że zmywarka na chodzie bo ręczne zmywanie zajęłoby mi chyba pół nocy. Okeyos było i teraz mam cały tydzień tylko dla siebie i ogrodu.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szybko odpoczywaj, a jeszcze szybciej podaj mi swój adres na pw
Przylaszczkę dla Ciebie w końcu wykopałam
Paczka gotowa, tylko nie wiem, gdzie wysłać
Pseudo trawnik i ja posiadam
Razem z moim nożem dajemy radę, choć bywa różnie. Bez noża było gorzej.

Pseudo trawnik i ja posiadam

-
Ewuś poszło pw.
Przy okpowaniu trafiłam na rozłogi złotlina i machonii i miałam problemy z przecięciem. Postanowiłam nie sadzić już nigdy więcej rozłażących się chabazi,
oczywiście oprócz róż ale te mają na to miejsca i pozwolenie. 

Przy okpowaniu trafiłam na rozłogi złotlina i machonii i miałam problemy z przecięciem. Postanowiłam nie sadzić już nigdy więcej rozłażących się chabazi,

-
Posiałam aparat w ogrodzie i musiałam iść go szukać po nocy ale znalazł się i pokażę jakie grubaśne mam już pączusie na różach
prawie miesiąc czekania i w końcu widać kolor
ta to pewnie niedługo otworzy się na świat
I inne kwitnące chabazie, tym razem krzewuszka biała szaleje z kwiatami

I rh nn coraz ładniejsze
po zeszłorocznym osłabieniu powoli zbiera się do rośnięcia
temu żadne mrozy nie straszne, każdego roku tak wygląda, jak go spadające gałęzie dębowe nie połamią

I inne kwitnące chabazie, tym razem krzewuszka biała szaleje z kwiatami
I rh nn coraz ładniejsze
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Maja wszystko z Pisarzowic posadzone,tylko co z tego kiwi omarzło i te które uważałam za kiwi też omarzło. Mam nadzieje że odbije i doczekam się owoców.
Teraz tylko plewie i plewie, mam nadzieje że kiedyś powyleguje się na huśtawce i będe czuła się jak w "RAJU" ale kiedy to będzie?
Teraz tylko plewie i plewie, mam nadzieje że kiedyś powyleguje się na huśtawce i będe czuła się jak w "RAJU" ale kiedy to będzie?

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
A ja jestem spryciarka i złotlinu nie chciałam
Różaneczniki wspaniałe, jakoś swoich nie mogę się doczekać. Róże u Ciebie już niedługo
U mnie nie będzie na co patrzeć po wizycie bruzdownicy 

Ale dałaś po oczach, Maju! Kwitnące Rh robią niesamowite wrażenie... Ewka mnie straszy, że w porównaniu z różami wcale nie są takie bezproblemowe, ale mam doświadczenia z kilkoma rosnącymi u mnie sztukami, i są bardzo ok wobec mnie - jeśli mogę tak to ujac ;-)
Róże mają już u Ciebie takie pąki, że chyba zacznę zaklinać moje, żeby przyspieszyły
Raj dla oczu niedługo nam się zrobi 
Kokoryczki to do cienia, prawda?
Róże mają już u Ciebie takie pąki, że chyba zacznę zaklinać moje, żeby przyspieszyły

Kokoryczki to do cienia, prawda?
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Ale krzaczor rododendronu
I takie wypasione pąki kwiatowe na różach, u mnie tylko na nowo kupionym Chippendalu widać kolorek kwiatka - reszta różyc jeszcze ma zamknięte pąki. Są i takie, które jeszcze nawet nosków nie pokazały
posadzone na wiosnę Fellowship i Easy Does it - w tą sobotę delikatnie je wykopałam Felek miał białe wąski na korzeniach - znaczy żyje, ą Easy puszczał właśnie kiełek, ale raczej poniżej podkładki. Namoczyłam je w misce a w tym czasie wykopałam in nowe dołki - wymieszałam ziemi z kompostem i wsadziłam jeszcze raz dobrze podlewając. Nie wiem czy dobrze zrobiłam 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Wow ale Rh sie rozkwitl
Pieknie to wyglada
Moje Mme Isaac-zki, nie w takim stadium jak Twoja ale tez juz maja popekane paki kwiatowe

Moje Mme Isaac-zki, nie w takim stadium jak Twoja ale tez juz maja popekane paki kwiatowe

- wingslessangel
- 200p
- Od: 15 lip 2011, o 15:43

Pozdrawiam

Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Ojej takie pąki już
zazdroszczę Ci (pozytywnie oczywiście) i bardzo się z Tobą cieszę
Muszą mieć u Ciebie bardzo cieplutko, moje nie są jeszcze tak zaawansowane. Moja Stanwell w ogóle nie daje znaku życia, choć ma zielone - czekam...

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Super wielkie pąki....za chwilę zakwitną 

-
Wybaczcie że tylko na chwilkę i nie odpowiem Wam teraz ale chcę się pochwalić pierwszą różą wczoraj wyglądała tak jak na zdjęciu wyżej a dzisiaj rano tak ślicznie rozkwitła

Sezon różany uważam za rozpoczęty.

Sezon różany uważam za rozpoczęty.