Ogród Izabelli r.2012 i 2013
Re: Ogród Izabelli r.2012 i 2013
No tak powoli trzeba będzie założyć różowe okulary ,zimno się robi a wiec piwonie na czasie . Ale cóż ja mam ci tu napisać koję znów oczy i może sobie języka nie połamię na tej łacinie . Haberlea przepiękna ,ale sypiesz pewno dolomitem na wiosnę ?a może one kwasolubne ? taka moja wiedza ..hi..hi...ale hosty kładą na kolana im więcej tych prążków tym lepiej ,widzę że do ciebie też takie przemawiają . pozdrawiam JUSTYNA
Justyś i jej kwiatki :sprzedam ,poszukuję
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo, tak myślę że po prostu za płytko podsypałam , a ja swoje jeszcze owijałam włókniną .
Genia
Genia
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Gienia moze za szybko owinelas wloknina .
Iris In Your Dreams'

Sanguinaria canadensis 'Star'

Erythronium americanum

Paeonia 'Green Halo'

Iris In Your Dreams'

Sanguinaria canadensis 'Star'

Erythronium americanum

Paeonia 'Green Halo'

- e-genia
Być może
A te piwonia 'Green Halo' będzie mi się śniła po nocach .

A te piwonia 'Green Halo' będzie mi się śniła po nocach .
-
- 200p
- Od: 20 lut 2012, o 12:36
Bardzo to wszystko ładne i zachwycające. Jednak na pierwszym miejscu, jak dla mnie oczywiście, jest
piwonia "White Inconence" Gdyby się kiedyś dzieliła to jestem a na nią bardzo chętny.
Naprawdę gratuluję pięknych roślin.
piwonia "White Inconence" Gdyby się kiedyś dzieliła to jestem a na nią bardzo chętny.
Naprawdę gratuluję pięknych roślin.

Pozdrawiam Piotr
- e-genia
Iza a kwity tej odmiany są duże ? ja chyba miałam inną odmianę żółtej piwonii.izabella1004 pisze:Pozna jesienia jak wycinam liscie u wszystkich piwonii i widzę gdzies oczka na wierzchu to troche je przyspuje ziemia.Tak ogolnie High Noon jest silna odmiana .
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
IZUNIU pokłon dla piwoni GREE HALO czy jej płatki wpadają w lekko zielonkawy kolor.Czy mozna wpisać się na listę jak będziesz dzielić 

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- izabella1004
Piotrze piwonia "White Inconence" jest piekna i polecam ja wszystkim ktorzy lubia piwonie.
Gienia nie wiem dokladnie jakiej wielkosci sa kwiaty piwonii High Noon ale mysle ze gdzies ok.15 cm srednicy.
misia raczej nie będę dzielic Green Halo bo juz ja dzielilam 2 razy ale ona ma taki zielonkawy kolor.
Jesien

Gienia nie wiem dokladnie jakiej wielkosci sa kwiaty piwonii High Noon ale mysle ze gdzies ok.15 cm srednicy.
misia raczej nie będę dzielic Green Halo bo juz ja dzielilam 2 razy ale ona ma taki zielonkawy kolor.
Jesien

- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Witam Cię Izuniu
Och jakie piękne te Twoje ogrodowe skarby, proszę napisz czy cyklameny zimują u Ciebie. Nabyłam ostatnio takiego z białymi kwiatuszkami, ale nic nie wiem jak o niego zadbać. Podpowiedz proszę, bedę wdzięczna
Chętnie do Ciebie zaglądam i oglądam cudeńka. Tak na "żywo" to nie wodziałam tak pięknych piwonii, ale mie można mieć wszystkiego.
Przesyłam cieplutkie pozdrowienia w ten chłodny poranek, Ula
Och jakie piękne te Twoje ogrodowe skarby, proszę napisz czy cyklameny zimują u Ciebie. Nabyłam ostatnio takiego z białymi kwiatuszkami, ale nic nie wiem jak o niego zadbać. Podpowiedz proszę, bedę wdzięczna
Chętnie do Ciebie zaglądam i oglądam cudeńka. Tak na "żywo" to nie wodziałam tak pięknych piwonii, ale mie można mieć wszystkiego.
Przesyłam cieplutkie pozdrowienia w ten chłodny poranek, Ula
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Star jest piękna.Kiedyś startowałem do licytacji ale okazało się,że w biegach słaby jestem.Erythronium americanum dobrze kwitnie czy tak jak
dens-canis. Ten ostatni u mnie wysila się maksymalnie na jeden kwiat.
dens-canis. Ten ostatni u mnie wysila się maksymalnie na jeden kwiat.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- izabella1004
dorcia zimowity sa piekne jak kwitna ale denerwuja mnie ich liscie .
Ula cyklamenki u mnie rosna na cienistej rabacie .Wlasnie te biale zimuja bez problemu juz pare lat ale tego rozowego to w tym roku dokupilam bo mi nie wyszly po zimie.
Janku Erythronium americanum do tej pory co roku mi kwitlo .Moje dens-canis nawet nie pamietam czy kwitlo .Musze zobaczyc czy mam jakies zdjecia.
Hosty specjalnie dla Ewy

Hosta Dorset Clown

Hosta Blue Cadet Streaked

Hosta Striped Weasel

Ula cyklamenki u mnie rosna na cienistej rabacie .Wlasnie te biale zimuja bez problemu juz pare lat ale tego rozowego to w tym roku dokupilam bo mi nie wyszly po zimie.
Janku Erythronium americanum do tej pory co roku mi kwitlo .Moje dens-canis nawet nie pamietam czy kwitlo .Musze zobaczyc czy mam jakies zdjecia.
Hosty specjalnie dla Ewy

Hosta Dorset Clown

Hosta Blue Cadet Streaked

Hosta Striped Weasel

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Oj,nie tylko dla Ewy.Ładne są.One chyba są z tych mniejszych ?.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Jeżeli myślałaś o mnie to mnie trafiłaś w samo serce ...Ty wiesz co mi się teraz podoba ...no nic podjadę w przyszłą sobotę i po prostu wykopię je sobie ...tylko pieski nie zapomnij zamknąć