Moje spełnione marzenie Malgocha1960
- hala67
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Małgoś ja też już nie mam rodziców. Wiem co czujesz w dniu dzisiejszym. Przytulę się do Ciebie 

Pozdrawiam Hala
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:

Małgosiu ja świdośliwy kupiłam maleńkie, może miały ze 25 - 30 cm. Kupiłam i sadziłam na wiosnę, tylko tak bliżej kwietnia, ładnie podskoczyły przez sezon i tak jak pisałam miały po kilka jagódek

Nie wiem jaką Ty masz odmianę ja kupiłam lamarcką i olcholistną i mam wielką chęć jeszcze z jedną dokupić bo mi smakowały te jagódki.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dziękuję dziewczyny.
Marzenko,nie mam pojęcia jaka odmiana jesst swidosliwy,bo ograniczyli sie aż do napisu świdośliwa i jej nazwy w 3 innych językach,nic poza tym.Jest mała,ma jakieś 20cm,wsadziłam ją na razie do doniczki,a chyba dopiero w kwietniu jak ziemia będzie cieplejsza poszukam jej miejsca stałego.Czy ona preferuje tylko słońce?
Comcia dała mi link tu z forum do tej mączki rogowej,to inaczej kostna.Na pewno kupowałam ją w ubiegłym roku i teraz wiem dlaczego te róże pnace tak mi wysadziły w ubiegłym sezonie.
Niby nie ma słońca,ale jest ciepł.Zebrałam 2 wielkie wiadra zgniłych liści z rabat oczywiście brzozowych.Chyba zrobię sobie druga kawkę i pójdę na taras z Melcią i Tosią.Nawet nie ma jeszcze co focic,bo nic nie kwitnie.

Marzenko,nie mam pojęcia jaka odmiana jesst swidosliwy,bo ograniczyli sie aż do napisu świdośliwa i jej nazwy w 3 innych językach,nic poza tym.Jest mała,ma jakieś 20cm,wsadziłam ją na razie do doniczki,a chyba dopiero w kwietniu jak ziemia będzie cieplejsza poszukam jej miejsca stałego.Czy ona preferuje tylko słońce?
Comcia dała mi link tu z forum do tej mączki rogowej,to inaczej kostna.Na pewno kupowałam ją w ubiegłym roku i teraz wiem dlaczego te róże pnace tak mi wysadziły w ubiegłym sezonie.
Niby nie ma słońca,ale jest ciepł.Zebrałam 2 wielkie wiadra zgniłych liści z rabat oczywiście brzozowych.Chyba zrobię sobie druga kawkę i pójdę na taras z Melcią i Tosią.Nawet nie ma jeszcze co focic,bo nic nie kwitnie.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Gosiu
mocno przytulam

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Hej Małgoś przyznaj się co dzisiaj kupiłaś 

- malgocha1960
Halinko,
Dorotko,nie byłam w ogrodniczym,cały dzień sprzątałam na działce i końca nie widać.Wyniosłam chyba 20 wielkich wiader liści od brzóz z rabat,na skalniaku smieci w pip i nic dziewnego,że ta wiosna nie mogła sie przebić przez sterty zgnilizny jesiennej.Zaraz inaczej się patrzy,jeszcze ze 2 dni takiego ciepła i doprowadzę działkę do porządku.
Kiedy trzeba zrobić wertykulację?

Dorotko,nie byłam w ogrodniczym,cały dzień sprzątałam na działce i końca nie widać.Wyniosłam chyba 20 wielkich wiader liści od brzóz z rabat,na skalniaku smieci w pip i nic dziewnego,że ta wiosna nie mogła sie przebić przez sterty zgnilizny jesiennej.Zaraz inaczej się patrzy,jeszcze ze 2 dni takiego ciepła i doprowadzę działkę do porządku.
Kiedy trzeba zrobić wertykulację?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tutaj jest wszystko na temat pielęgnacji trawnika.
http://www.blog.shibumi.pl/blog.php?art ... techniczne
http://www.blog.shibumi.pl/blog.php?art ... techniczne
- malgocha1960
Dzięki Tadziu za linka,po Hotelu 52 poczytam sobie.
Wszysrtko mnie boli,starość nie radość.
Wszysrtko mnie boli,starość nie radość.
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobrze ,że do Ciebie zajrzałam - skorzystałam z linka.
Małgosiu,pracowita z Ciebie kobietka .Ja na razie trochę się ociągam,ale to co najpilniejsze też już zrobiłam
Małgosiu,pracowita z Ciebie kobietka .Ja na razie trochę się ociągam,ale to co najpilniejsze też już zrobiłam

Serdecznie pozdrawiam Danuta
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Małgosiu wszystkie świdośliwy są jadalne więc nie ma znaczenia jaką odmianę kupiłaś
U mnie rosną w słońcu i są chyba zadowolone. A po weekendzie w ogrodzie wszystkie dolegliwości miną zostanie tylko zadowolenie i satysfakcja, dobrej nocy życzę 

- malgocha1960
Danusiu,musiałam zabrać się za porządki,bo nie było widać tulipanów,hiacyntów,szafirków spod tej kupy liści,a ja myslałam,że wiosna mnie omija łukiem. 
Iwonko,niech to drzewko się przyjmie i chociaz w przyszłym roku bedzie miało trochę owoców to już będę szczęśliwa.Spokojnej nocy.

Iwonko,niech to drzewko się przyjmie i chociaz w przyszłym roku bedzie miało trochę owoców to już będę szczęśliwa.Spokojnej nocy.
-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53

Miłego dnia i dużo

Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01