Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Witam i ja :wit
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś żylistka wpsałam na listę zakupów wiosennych, ciekawe czy uda mi się go kupić.
te drewniane konstrukcje wyglądają jak pergole. Czy robiłaś to sama czy kupiłaś gotowe? Bardzo fajny pomysł ;:63
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witam wszystkich? Emocje nieco opadły, wracam do normalnego funkcjonowania? Mam nadzieję, że Wy również myślicie przede wszystkim o nadchodzącej wiośnie i pracach w ogrodzie, które przed nami?

Moniko-diament, dzięki za odwiedziny? trejaż był robiony na zamówienie, ale sądzę że kupując gotowe elementy można samodzielnie wykonać coś podobnego? Robota jest bardzo prosta? Z żylistka będziesz zadowolona?
Ewa-tuli, witaj?
Małgosiu, ja także się cieszę, że możemy się znowu odwiedzać? Tak, jak pisałyśmy, z nasionami nam nie wychodzi, ale może inne inwestycje w upiększanie ogrodów nam się powiodą? U Ciebie na pewno jak zwykle będziemy się zachwycać begoniami?
Małgolinko, miłego dnia również!
Maju, jestem jestem, ale sama wiesz, że nastroje były różne; musiałam chwilę odsapnąć? Nie miałam dotychczas doświadczenia z kamieniem w trawniku, ale oglądając na zdjęciach różnego rodzaju aranżacje doszłam do wniosku, że to bardzo ładnie wygląda!
Teresko-terdob, witam ponownie i zapraszam! W weekend poszukam oznak wiosny w ogrodzie?
Małgorzatko, jestem!
Tajeczko, witam Cię serdecznie i mam nadzieję, że wraz z wiosną częściej Cię będzie można czytać? Co do trejaża, mam w związku z nim duże nadzieje, że faktycznie pięknie przyozdobi taras ? muszę tylko jakoś z głową posadzić przy tych jego słupach róże i powojniki? Chciałabym, żeby było ładnie i właśnie romantycznie?
Aga-aagaaz, zgubiłyśmy się widocznie, co w tym gąszczu wątków wcale nie jest trudne? Jak zauważyłaś, działam w ogrodzie już od jakiegoś czasu, mimo, że ziemia jeszcze nieco zmarznięta? Zaraz wpadnę sprawdzić, co u Ciebie?
Su, ja jeszcze nie ciacham krzewów, ponieważ co noc mamy jeszcze spore przymrozki? u Ciebie chyba nieco cieplej? Super, że Anabelki przetrwały zimę!
Ewamaj, niewykluczone, że tak właśnie posadzę powojniki tzn. oddzielę ich korzenie od róż? A czy różom nie będą przeszkadzały korzenie innych rosnących w pobliżu roślin? Dzięki za namiary na narzędzie do kantów trawnika!
Majeczko, dziękuję za słowa uznania? też mi się wydaje że granit najlepiej spełni swoją rolę przy projekcie paleniska, a w dodatku nie będę używać kolejnego nowego materiału, pozostanę przy tym, co już jest?
Gosiu-margo, dziękuję za tę przestrogę co do sadzenia powojników przy różach ? wezmę to pod uwagę? Róże niedługo już przyjdą!
Tamaryszku-Izo, witaj? po długich dyskusjach i przemyśleniach uporządkowałam sobie w głowie koncepcję paleniska? Teraz tylko czekam na realizację? Cieszę się, że ten pomysł przypadł także Tobie do gustu?
Tadziu, poradź mi, jak wkopać hortensję pnącą przy brzozie? Przez brzozowe korzenie ziemia jest taka twarda? Muszę zatrudnić do tego M., bo sama nie dam rady?
April, dziękuję za długi wpis ? uwielbiam czytać takie komentarze, chociaż sama nieczęsto mam czas na porządne rozwinięcie myśli? Jak się czujesz? Wydobrzałaś? Jak wiosna w Twoim ogrodzie? Mam nadzieję, że zgodnie z zapowiedziami przymrozki pójdą sobie precz, a my będziemy naprawdę mogli zacząć działać? Kratka na nasturcję to fajny pomysł? Liczę, że niedługo ją pokażesz?
Jule, przyjedziesz to sama zobaczysz, czy to wszystko jakoś wygląda i ma sens? Jak dobrze pójdzie, to upieczemy sobie kiełbaski na ognisku!
Małgosiu-nutka, dobra wiadomość z pelargoniami? ja co prawda w tym roku niekoniecznie widzę u siebie czerwień, ale może w okolicach purpurowych róż będzie miała sens ? zobaczymy? Palenisko się zrobi w kwietniu, to sama ocenisz, czy jest ok.
Ania-an-ka, szalejemy powoli w ogrodach, sama powiedz ile można czasu siedzieć na kanapie? człowiek chce się ruszać! Dobrej pogody w weekend życzę ? ja wtedy najwięcej mogę zdziałać?

Ufff.... :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ojej, Aguniu, co ja takiego napisałam :oops: przepraszam jeżeli za długo. Na przyszłość postaram się streszczać :cry:
Jestem trochę "niewyżyta" bez swojego wątka ale co mam zacząć to piętrzą się problemy. I jeszcze te pare dni bez FO. Nie wiedziałam że się tak uzależniłam :shock:
Dziękuję za troskę - zdrowie już lepiej. ;:196
Wzeszły mi pierwsze dwa nasiona kobei! nawet folię musiałam zdjąć bo wystrzeliły na kilka centymetrów ;:138
Buziaki, miłego dnia
x-ag-a
---

Post »

April, kompletnie na odwrót odczytałaś mój wpis ;) Ja uwielbiam czytać takie długie komentarze, więc proszę, nie przestawaj! ;)
Zazdroszczę pozytywnie siewek - mnie wzeszla jedna rachityczna sztuka ostróżki hiacyntowej... Nie wiem, czy się cieszyć czy płakać ;)
Super, że ze zdrowiem lepiej... Jeśli pogoda pozwoli, w weekend będziemy działać w ogrodach...
Miłego!
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu...za Szymborską ...nic dwa razy ...a jednak :roll: . Jak miło ,że jesteś ...gadułą ...bo raczej nie pasuje mi do Ciebie określenie " małomówna " . O ogrodach mogę przegadać całą noc ...byle ktoś zechciał mnie słuchać ...niestety , aw swoim otoczeniu nie mam takowych . Raczej przyglądają mi się jako bym byla z innego świata .
Nie martw się ,że masz tylko jedną sadzonkę ostróżki ...ale i to cieszy , bo swoja , i innym okiem na nią będziesz spozierać ;:196 .
x-ag-a
---

Post »

Jagódko, ja też mogłabym całą noc o ogrodach przegadać, dlatego tak dobrze się ze sobą czujemy... Nie warto tego psuć...
Ostróżką się nie przejmuję; jeśli nic z tych nasion nie wyjdzie, to kupię sadzonki i więcej za sianie nie będę się brała...
Dobrego dnia!
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Uff, jak dobrze!
Nie mam czasu teraz czytać, wpadłam tylko zobaczyć, czy jesteś, Aguniu :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Aga, nie ma to jak w domu :D cieszę sie że jesteś ;:196
Dziś nie pomogło omijanie sklepów ogrodniczych, :wink: o kwiaciarnię zahaczyłam, ale to przez Aszkę. Ta jej nowa prymulka.... no właśnie zobaczyłam pełne prymulki i to w kolorach wymarzonych. Jak zobaczyłam, to już poszły konie po betonie.
Kupiłam cztery :oops: .
Dziś jest juz cieplutko, oj to chyba wiosna nadciąga. :tan :tan
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,ja kupiłam dzisiaj w mieście jedna paczuszkę lobelii i zrobiłam ostatnie podejście do siewu,naprawdę OSTATNIE.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aguś ;:196 Hm....myślę...że widziałam te prymulki co Majka....i mam je ciagle w głowie ;:14
x-ag-a
---

Post »

Gośka, jesteś niereformowalna z tym sianiem :D ja już się nie dam w to wkręcić, w życiu ;) No chyba, że za rok znowu zmienię zdanie ;)
Keetee, Majeczka - dajcie jakiś link do tych prymulek, proszę? Mnie one nie ruszają za bardzo, ale pooglądać mogę ;)
Małgorzatko ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aga u mnie są w kwiaciarni...i myślę czy one z tych zimujących :roll: :?
x-ag-a
---

Post »

Dorota, zupełnie się nie znam na prymulach... ale skoro o nich tak intensywnie myślisz, to musisz je mieć ;)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

A ja się nakręciłam na prymulki, gdy zobaczyłam, że zeszłoroczne moje siewy dały pozytywny rezultat :D Kupiłam sobie paczkę Gold Lace i jutro posieję. Raz się udało, może uda się drugi :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”