Ogródek Robaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka

Post »

Mogę się pod wczesniejszym postem podpisać :evil: może cos da sie odratować... ;:168
Pozdrawiam
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

O mamciu co za dziady ;:124 Ja tez wystawiłabym rachunek może nauczy ich to czegoś na przyszłość !
Pozdrawiam i głowa do góry !
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

Kasiu ;:4 , współczuję , tak jak dziewczyny piszą, powinnaś z nimi porozmawiać i zażądać chociaż zwrotu kosztów za rośliny ;:196
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

pipio pisze:Wszyscy fachowcy są tacy sami.Robią swoją robotę,a to co zrobione niszczą :cry:
Ewo uwierz , że tak nie jest . Nie mierz wszystkich jedną miarą . Dwa lata temu robiliśmy elewację .Wokół domu mamy kostkę granitową , założony trawnik, rabaty z kwiatami . Był akurat lipiec więc wszystko pięknie kwitło. Moje powojniki cudne aż się serce radowało. Wpada ekipa , ja oczywiście instrukcje na co mają uważać itp.
O powojniki strasznie się bałam, rosą przy ścianie, wysokie popórki z bambusów no połamią jak nic.
Uwierz żadnych strat, praca wykonana starannie ,żadnej roślinki nie uszkodzili , czyściutko , nawej kropki na kostce. :tan Wszystkim życzę takich fachowów i czystym sumieniem ich polecam ;:180

Kasiu pewnie morze łez wylałaś przykro :( , banda nieudaczników i tyle, usprawiedliwienia nie ma . Za mordę ich :evil:
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzien dobry wszystkim!
Dziękuje Wam kochane moje za wsparcie ;:4 To nie są fachowcy tylko patalachy pospolite bo gdyby prawidłowo wykonali swoją prace to nie musiliby po 2 latach poprawiać... Zrobią zapewne tak samo, nie spodziewam sie lepszej jakości. Niestety do niemieckich standardów firm budowlanych im daleko, ale co gorsza do elemntarnych zasad kultury jeszcze dalej. Nawet gdy zwróciłam im uwagę, nie usłyszałam słowa przeprosin. Mieli prowadzić dalsze prace przy kostce brukowej wokół domu,ale gdy zobaczyłam te spustoszenia, powiedziałam ze nie chce dalszych napraw. Wiecej bedą mnie kosztować straty niż ich "darmowe" naprawy..Może o to tez im chodziło, nie zdzwiliabym sie. Eh....szkoda słów.
O jakichkolwiek rekompensatach finansowych moge zapomnieć, każdy kto miał kontakt z deweloperem wie o czym mówię ;:222
Mam nadzieje, ze do Świat skończą i będę mogła skupić sie na nowych rabatach ;:333
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Kasiu jak u Ciebie już ładnie wiosennie-wszystko takie perfekcyjne. Tez zamówiłam sasanki czerwoną i bordową a otrzymałam od Królika białą . Czy to już można wysadzić?
Co do zniszczonych róż myś;ę, że powinni zapłacic lub Ty im potrąć. W kosztorysie pewnie mają policzoną folię zabezpieczającą, której nie użyli.
Trzymaj się ;:333
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Ja nie mam domu od dewelopera, ale pewnego razu usłyszałam od jednego z "fachowców", że jestem gorsza niż nadzór budowlany :evil: . Chodziło również o to, że niszczyli sobie beztrosko materiały, których miał użyć kto inny, a za które ja zapłaciłam :evil: . Bardzo miło wspominam panów od wstawienia wkładu do przewodu kominowego - pięknie "pod wymiar" wykuta dziura na drzwiczki od wyczystki, sprawnie, czyściutko, nawet gruz ze sobą zabrali. I "słownictwa" nie słyszałam, co nie jest częste, a dla mnie było ważne również dlatego, że na budowie bywałam zwykle z małymi dziećmi. Aha, i panowie od parkietu byli bardzo ok, ale ci to wypróbowani starzy znajomi :wink: :) .
Sama możesz ocenić, czy jest sens prowadzić walkę o odszkodowanie z deweloperem, jeśli nie to szkoda :|
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu, przykro mi że ci "fachowcy" takich strat ci narobili :evil:
Nie płakusiaj ;:196 na pewno roślinki odbiją ;:108
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytka, Francesca - wiem, ze są patalachy i paroby, a są tez fachowcy. Ekipę od wykończenia domu miałam wzorcowa. Tu jednak nie miałam żadnego wpływu na dobór ludzi - składam reklamacje na dom w ramach gwarancji, a deweloper przysyła tych samych, którzy spartaczyli, zeby naprawiali... ;:223 To dziki kraj, niestety.
Ewuniu, Sasanki możesz sadzić, zwłaszcza jeśli maja paki - moje juz od kilku dni kwitną :uszy
Reniu, dzięki ;:196 trawnik pewnie zdazy sie zregenerowac, musze pograbic, miejscami dosiac. Liczę, ze roze tez są silne - mam nadzieje, ze odbija. Byłoby mi okrutnie szkoda, bo ten Charles Austin przy tarasie kwitl naprawdę cudnie... ;:167
*moje wątki*
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu nawet nie przypuszczasz, jak dobrze Cię rozumiem ;:196 ;:4
Na hasło "remont tarasu" dostaję czkawki, a jeżeli chcesz wiedzieć dlaczego, to zerknij tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=616
Życzę Ci, abyś szybko znalazła kompetentnych robotników, bo Ci to pewnie "wojują" już u innych ;:108
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kasiu, ogromnie współczuję. Wiem co to znaczy, dlatego nie sadzę już żadnych roślin przy bliskiej odległości domu, bo jak posadziłam, to nic nie zostało. Teraz muszę się uzbroić w cierpliwosć aż do czasu zako.ńczenia prac związanych z elewacją i podmurówką. Dopiero jak to zrobimy (podejrzewam, że dopiero w przyszłym roku, to posadzę wokół domu rośliny.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, to, co zobaczyłam u Ciebie to zgroza ;:202 takie piękne cyprysy... ;:124 U mnie straty zdecydowanie mniej widoczne, a i tak serce mi pęka jak widzę ogród..bardzo Ci współczuje, ale przynajmniej nowy taras masz piękny ;:333
Monia, dziękuje ;:196 Dobrze to przemyślałas, roslinki przy domu lepiej sadzić na końcu. Ja nie planowalam remontu po dwóch latach od zakupu domu, dlatego nie byłam przygotowana na pobojowisko..
Właśnie odbyłam rozmowę z kierownikiem budowy, w zasadzie to był gorzki monolog, powiedziałam co myśle o nim i jego fachmanach... Ciekawa jestem czy teraz łaskawie skończą to, co zaczęli.. ;:134
*moje wątki*
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu współczuję Ci bardzo ;:168. Mnie szlag trafia nawet jak mi psy coś zniszczą ;:173 . Człowiek na kolanach pieści te roślinki a drugi człowiek na chwilę nawet nie ruszy rozumem ;:131
Ale uszy do góry, idzie wiosna ;:3 , a panów ustaw do pionu ;:134
Obejrzałam też ogród Iwonki..... ;:145
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Kasiu a to buzi nie masz aby majstrów porządnie zryczeć ,remont rozumiem musi być wykonany ,ale dewastacja nie była wliczona w usługę ,tych baranów że tak powiem trzeba pilnować non stop - akurat toto działa u mnie,a ja pod pozorem pracy w ogrodzie mam na nich oko :heja
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko, Marzenko - gdybym mogła to bym nad nimi stała cały dzien... ale pracuje od 7.30 do 16, w domu jestem koło 17. Nie mam możliwości wzięcia teraz urlopu tylko po to zeby patrzeć im na ręce i pod nogi.. ;:124
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”